Afbeelding
Ad Bedrijfskunde Header
Afbeelding
Ad Bedrijfskunde Header

Bedrijfskunde (Ad) deeltijd

Studieduur
2 jaar
Start in
februari & september
Locatie
Leeuwarden
Diploma
Associate degree

Als je kiest voor de associate degree Bedrijfskunde deeltijd, dan kies je bewust voor een 2-jarige studie. Je volgt de opleiding in combinatie met een relevante werkplek zodat je de opgedane kennis en vaardigheden direct binnen je eigen werkomgeving kunt toepassen en je jezelf snel ontwikkelt. Je leert tijdens deze deeltijd Bedrijfskunde (Ad) om op tactisch niveau aan de slag te gaan in organisaties.

In de praktijk
Je leert tijdens deze 2-jarige opleiding om op tactisch niveau aan de slag te gaan in organisaties. Bedrijfskundige processen en mensen staan centraal en het is aan jou om te ontdekken hoe die samenhang te herkennen. Er is veel persoonlijke aandacht en jouw praktijkbegeleider zal je op je eigen werkplek ondersteunen. De hbo Bedrijfskunde deeltijd is opgedeeld in 8 modules. Tijdens elke module ga je aan de slag met diverse praktijkopdrachten en krijg je theorie die jou helpt om deze opdrachten uit te voeren.

Als jij gaat studeren aan de Bedrijfskunde associate degree deeltijd, dan:

  • Haal jij binnen 2 jaar je hbo diploma;
  • Krijg les van docenten die de praktijk goed kennen;
  • Werk je aan actuele vraagstukken: je past kennis direct toe in je eigen praktijk;
  • Leer je projectmatig werken en hier leiding aan te geven.

Studiekenmerken Ad Bedrijfskunde deeltijd

De Bedrijfskunde deeltijd hbo richt zich op het behalen van je hbo diploma in 2 jaar waarbij je de mogelijkheid hebt om op je eigen werkplek te studeren.
 

Diploma
Associate degree
Start in
februari & september
Locatie
Leeuwarden
Taal
Nederlands
Studieduur
2 jaar
Lesdag
Maandag
Afbeelding
Kosten

Wat staat je te wachten bij de Ad Bedrijfskunde deeltijd

Tijdens de associate degree deeltijd Bedrijfskunde leer je een belangrijke spil te zijn in de verschillende bedrijfsprocessen. Je leert problemen proactief op te lossen en weet hoe je bestaande processen kunt verbeteren. Om je op die vlakken te ontwikkelen, krijg je les in de 8 verschillende modules. In het eerste jaar leer je de basisvaardigheden van bijvoorbeeld persoonlijk leiderschap en hoe je omgaat met bedrijfsinformatie zoals gegevens verzamelen.

In jaar twee richt je je naast je persoonlijke skills ook op bedrijfsprocessen in de module import- & exportmanagement. Denk daarbij aan het exportbeleid en de marketing ervan en hoe je het douanebeleid goed toepast. Belangrijke vaardigheden die je hiervoor aanleert zijn: flexibel zijn, het ondernemerschap, kritisch denkvermogen en onderzoeksvaardigheden.

Andere varianten Bedrijfskunde

Je doet de deeltijd opleiding Bedrijfskunde (associate degree) in 2 jaar. Wil je Bedrijfskunde in een andere variant volgen? Hieronder vind je een overzicht van alle bedrijfskunde gerelateerde opleidingen:

De wereld ligt aan je voeten met de associate degree Bedrijfskunde deeltijd

Droom jij van een stage in het buitenland? Of wil je graag een deel van je studie bij een hogeschool over de grens volgen? Het kan met een Grand Tour, ons Exchange-programma of een uitdagende stageplek waar ook ter wereld. Bij NHL Stenden word je voorbereid op een internationale, interculturele en steeds veranderende (werk)omgeving. Zo ligt de wereld aan je voeten!

Wil jij meer weten of wat je gaat doen tijdens de hbo deeltijd Bedrijfskunde?
Wil je weten wat je kunt verwachten tijdens de 2-jarige Ad Bedrijfskunde deeltijd? Bekijk dan de pagina over studieopbouw.

Wat kan ik worden na afronding van de opleiding?
Wat kun je worden na afronding van de hbo deeltijd Bedrijfskunde? Alle informatie over jouw toekomst vind je hier. Of neem een kijkje bij de ervaringsverhalen van onze (oud) studenten en ontdek bij welke bedrijven zij terecht zijn gekomen.

Wat je moet weten over de associate degree Bedrijfskunde deeltijd?
Belangrijke informatie over de toelatingseisen, kosten en overige zaken over de hbo deeltijd Bedrijfskunde vind je op de pagina praktische zaken.

Is dit de opleiding die je zoekt?

Ben je er van overtuigd dat deze opleiding bij je past? Schrijf je dan direct in, of kies een van de overige opties als vervolgstap!