Afbeelding
ad-ondernemerschap-en-retail-management-vt-lwd.jpg
Afbeelding
ad-ondernemerschap-en-retail-management-vt-lwd.jpg

Ondernemerschap en Retail Management

Andere varianten
Studieduur
4 jaar
Start in
februari & september
Locatie
Leeuwarden
Diploma
Bachelor of Science

In de hbo opleiding Ondernemerschap en Retail Management staat de klant centraal. Hoe speel je nu in op het veranderende consumentengedrag op het gebied van duurzaamheid? Ondernemers willen en moeten steeds duurzamere en ecologische keuzes maken omdat de consument hier om vraagt. Waar moet je beginnen als ondernemer? Binnen de hbo Ondernemerschap en Retail Management leer je hier meer over.

In de praktijk

Jij leert het beste door te doen. Vanaf het eerste jaar van je bachelor Ondernemerschap en Retail Management ga je daarom aan de slag met praktijkvraagstukken. Er komen met regelmaat gastsprekers, bijvoorbeeld afgestudeerden aan de opleiding die nu een eigen bedrijf runnen. 

In het tweede jaar van je opleiding ondernemerschap en retail management ga je een heel studiejaar vier dagen per week aan de slag bij een onderneming van jouw keuze. Of je kiest ervoor om in dit jaar je eigen onderneming te starten onder begeleiding van docenten van de ondernemerschap en retail management opleiding.

Duurzaamheid

De hbo Ondernemerschap en Retail Management besteedt veel aandacht aan het thema duurzaamheid. Jij zal dit tijdens je studie ook gaan merken door mee te werken in het circulair lab. Dit is een onderdeel van de opleiding Ondernemerschap en Retail Management waarbij je een ondernemer helpt om zijn vraagstuk over duurzaamheid op te lossen. Studenten van de opleiding ondernemerschap hebben het gepresteerd om samen met lokale ondernemers het circulair kwartier op te richten in studiestad Leeuwarden. Wie weet ben jij de volgende die direct iets kan betekenen voor ondernemers!

Vanaf 1 september is deze opleiding ook te volgen in het Engels: Entrepreneurship & Retail Management. Bekijk de opleiding hier.

Daarom kies jij voor de opleiding Ondernemerschap en Retail Management:

  • Veel aandacht voor het ondernemerschap en jouw persoonlijke ambities.
  • Jij leert veel over consumentengedrag, e-commerce en duurzaam ondernemen.
  • Jij krijgt les van docenten uit het werkveld.
  • Mogelijkheid om je aan te sluiten bij het Center for Enterpreneurship.
  • Jij doet direct veel praktijkervaring op.
  • De opleiding Ondernemerschap & Retail Management van NHL Stenden is de beste opleiding in haar soort volgens de Keuzegids Hbo 2024
  • Jij kunt je specialiseren in Fashion, (online) retail, ondernemerschap of retail management.

 

Afbeelding
Meet the originals voltijd open dag

Open Dag Voltijd

4 juni 2024, 16.00 - 20:00 uur

Open Dag

Studiekenmerken Ondernemerschap & Retail Management

Tijdens de opleiding Ondernemerschap en Retail Management ga je aan de slag met de customer journey, e-commerce maar kijk je ook naar organisatieontwikkelingen en menselijk kapitaal. De hbo Ondernemerschap en Retail Management kan je volgen in Leeuwarden.

Diploma
Bachelor of Science
Start in
februari & september
Locatie
Leeuwarden
Taal
Engels en Nederlands
Studieduur
4 jaar
Afbeelding
Kosten

Wat staat je te wachten bij de opleiding Ondernemerschap en Retail Management?

Jij maakt kennis met hbo retail management en ondernemerschap doordat je direct vanaf het begin werkt aan vraagstukken uit de praktijk. Zo krijg jij een goed beeld van de uitdagingen die retailers en ondernemers dagelijks tegenkomen in de praktijk. Jij leert je te verdiepen in het consumentengedrag en verbreed je kennis op het gebied van e-commerce. Binnen de hbo opleiding Ondernemerschap en Retail Management laten wij je ook kennis maken met het succes achter snelgroeiende organisaties zoals bol.com, door in te zoomen op personeelsbeleid en verandermanagement. Kies jij voor de hbo Ondernemerschap en Retail Management dan staan jouw persoonlijke ambities voor ons centraal. Wil je bijvoorbeeld je eigen onderneming starten tijdens je studie? Wij geven jou hier graag de ruimte en begeleiding in door onze vakdocenten van de opleiding.

Tijdens de studie krijg je ook de mogelijkheid om je verder te specialiseren in een vakgebied van jouw interesse. In het derde jaar van de opleiding Ondernemerschap en Retail Management ga jij je dan verder verdiepen op fashion, online retail of juist meer richting het ondernemerschap. Wil jij meer de grenzen op zoeken? Dan heb je tijdens de opleiding de mogelijkheid om een stage of een deel van je studie te volgen in het buitenland. Kijk bij de studieopbouw van de opleiding hbo Ondernemerschap en Retail Management welke mogelijkheden er voor jou zijn weg gelegd 

Andere varianten van de opleiding Ondernemerschap en Retail Management

De opleiding is te volgen in verschillende vormen. Kom jij van het mbo en wil je graag doorsturen en tegelijkertijd werkervaring opdoen? Kies dan voor de tweejarige duale associate degree (Ad) of bachelor hbo Ondernemerschap en Retail Management waarbij jij werk en studie kan combineren. Liever voltijd studeren? Ontdek hieronder welke varianten er zijn van de opleiding ondernemerschap en retail management.

Afbeelding
ervaringsverhaal-emma-zeijlemaker.jpg
“Mijn droom is het realiseren van een duurzaam koffiehuis op Terschelling”
Afbeelding
ervaringsverhaal-emma-zeijlemaker.jpg
Emma Zeijlemaker
Student Ondernemerschap & Retail Management

De wereld ligt aan je voeten 

Droom jij van een stage in het buitenland? Of wil je graag een deel van je studie bij een hogeschool over de grens volgen? Het kan met een Grand Tour, ons Exchange-programma of een uitdagende stageplek waar ook ter wereld. Bij NHL Stenden word je voorbereid op een internationale, interculturele en steeds veranderende (werk)omgeving. Zo ligt de wereld aan je voeten!

Wil jij meer weten of wat je gaat doen tijdens de opleiding Ondernemerschap en Retail Management?
Wil je weten wat je kunt verwachten tijdens de vierjarige opleiding hbo ondernemerschap & retail? Bekijk de studieopbouw op deze pagina.

Wat kan ik worden na afronding van de opleiding hbo Ondernemerschap en Retail Management?
Wat kun je worden na afronding van de Ondernemerschap & Retail Management opleiding? Alle informatie over jouw toekomst vind je hier.

Wat je moet weten over de opleiding hbo Ondernemerschap en Retail Management
Belangrijke informatie over de toelatingseisen, kosten en overige zaken tot de bachelor Ondernemerschap en Retail Management vind je op de pagina praktische zaken.

Is dit de opleiding die je zoekt?

Ben je er van overtuigd dat deze opleiding bij je past? Schrijf je dan direct in, of kies een van de overige opties als vervolgstap!