Afbeelding
ba-creative-business-vt-lwd.jpg
Afbeelding
ba-creative-business-vt-lwd.jpg

Creative Business

Wil jij meer doen met je passie voor films, TV series of muziek? Ben jij geïnteresseerd in alle media om je heen, van magazines tot aan games en social media? Dan is Creative Business jouw studie!

Studieduur
4 jaar
Start in
februari & september
Locatie
Leeuwarden
Diploma
Bachelor of Arts

Kies voor Creative Business en word specialist of manager in de media, entertainment of creatieve industrie!

  • Brede businessopleiding, met focus op creatief en commercieel denken.
  • Ontdek hoe je media produceert én succesvol inzet.
  • Start al tijdens je opleiding een eigen onderneming en loop hier stage.
  • Persoonlijke en professionele ontwikkeling staat centraal.
  • Volg een deel van je studie in het buitenland.

 

Wat staat je te wachten?

Tijdens de opleiding Creative Business verdiep je je in het werken binnen verschillende mediasectoren. Je houdt je bezig met de creatieve media-inhoud én met management en ondernemerschap binnen de creatieve industrie. Je doorloopt het hele proces van conceptontwikkeling tot productie en leert hoe je mediaproducten in de markt zet. Je loopt stage binnen een mediaorganisatie; in Nederland of in het buitenland, of gaat aan de slag met je eigen mediaonderneming. In vier jaar word je zo opgeleid tot een creatieve business professional die zowel achter als voor de schermen een leidende rol kan spelen.

Andere varianten

Instroom vwo: je bachelor in 3 jaar!

Kom je van het vwo? We bieden deze opleiding ook aan als driejarig Engelstalig programma voor vwo-leerlingen en internationale studenten die aan de toelatingseisen voldoen. Dit is een intensieve, verkorte hbo-studie voor studenten die een hoog niveau en een sneller tempo aankunnen.

Bekijk Creative Business (instroom vwo)

Creative Business Engelstalig

Je kunt ervoor kiezen om de vierjarige opleiding Creative Business volledig in het Engels te volgen, samen met studenten uit binnen- en buitenland met verschillende nationaliteiten en culturen. Wil je de Engelstalige variant volgen? Schrijf je dan via Studielink in voor Creative Business (Engels).

Bekijk Creative Business Engels 

Studiekenmerken

Diploma
Bachelor of Arts
Start in
februari & september
Locatie
Leeuwarden
Taal
Nederlands
Studieduur
4 jaar
Afbeelding
Kosten

Is dit de opleiding die je zoekt?

Ben je er van overtuigd dat deze opleiding bij je past? Schrijf je dan direct in, of kies een van de overige opties als vervolgstap!