Roosmarijn Baerveldt

Afbeelding
Roosmarijn
“Ik zit niet alleen maar met mijn neus in de boeken, maar focus me nu ook op mijn creativiteit.”
Roosmarijn
student Creative Business

Roosmarijn (21) schreef zich na het behalen van haar vwo-diploma in voor de driejarige opleiding Creative Business. Een keuze waarvan ze een paar jaar geleden niet had gedacht dat ze die zou maken.

Oude dromen loslaten voor nieuwe dromen

“Als klein meisje van vijf wist ik het zeker: ik wil dierenarts worden. Ik deed mijn best op het vwo en koos het leerpakket dat aansloot op deze opleiding. Maar door de duur, locatie en veelal theoretische kant van de opleiding besefte ik toch dat mijn leven er heel anders uit ging zien. Ik besloot op zoek te gaan naar een andere studie en dat werd Creative Business. Hierin kan ik mijn creativiteit combineren met leiderschap. Je wordt namelijk opgeleid tot manager in de creatieve industrie. Een groot pluspunt van de opleiding is dat deze ook wordt aangeboden als fast track variant. Hierdoor heb ik niet over vier, maar drie jaar een diploma. Ik kijk er namelijk echt naar uit om aan het werk te gaan.”

Boeken vol theorie inruilen voor meer praktijk

“Ik zit nu in mijn eerste jaar en ik ben blij met mijn studiekeuze. Elke week heb ik contacturen op school waarin we als klas aan de slag gaan met de theorie. En daarnaast werk ik ook aan opdrachten voor echte bedrijven. Zo ben ik onlangs bezig geweest met een onderzoeksrapport voor het podcastkanaal van een lokale ondernemer. Hierin neem je direct een adviserende rol aan. Het is erg interessant om te zien welke content dan relevant is voor een bedrijf. Super gaaf dat ik nu al met één been in het werkveld sta. Volgend semester gaan we meer bezig met het creëren van content. En ligt de focus op mediawijsheid en het analyseren en evalueren van mediaproducten. Je kunt hierdoor de theorie en praktijk mooi aan elkaar koppelen. Iets waar ik in het begin wel even aan moest wennen, omdat ik door mijn vooropleiding veelal theorie gewend was. Maar die combi maakt het juist leuk en uitdagend.”

That’s another cookie

“Deze fast track variant van Creative Business is volledig in het Engels. Een groot pluspunt als je het mij vraagt. Mijn klasgenoten komen vanuit de hele wereld. En het is erg interessant om al die verschillende mensen en culturen te leren kennen. Van tevoren denk je heus wel eens: hoe gaat dat straks als ik non-stop Engels moet spreken? Maar mijn  klasgenoten kunnen natuurlijk ook niet vloeiend Engels. Iedereen struggelt daar soms mee. Dat stukje onzekerheid is daarom  gauw weg. Daarnaast zijn mijn buitenlandse medestudenten hier ook allemaal in hun eentje naartoe gekomen. Hierdoor trek je snel naar elkaar toe. Dat draagt echt bij aan het groepsgevoel. We zijn heel hecht met z'n allen.”

Later als ik groot ben

“Ik ben nog zo jong en ik vind veel dingen leuk. Op dit moment spreekt de modewereld me erg aan. En in mijn vrije tijd werk ik  voor een bedrijf dat videoclips maakt. Misschien wil ik daar wel meer mee doen later, bijvoorbeeld als productiemanager. Ook vind ik het opzetten van marketingplannen heel interessant. Dus het loopt nogal uiteen. Het fijne aan deze opleiding is dat je de ruimte krijgt om dat te onderzoeken. Ik kan mijn pad bewandelen door eigen vakken te kiezen en een minor. Zelfs als ik wil gaan ondernemen krijg je binnen de opleiding de kans om je eigen bedrijf te starten. Zo focus je echt op de dingen waar jij plezier uithaalt en wat jij nuttig vindt voor later.”

Meer weten over de opleiding? Bekijk dan de opleidingspagina Creative Business.