Afbeelding
ba-communication-and-multimedia-design-vt-lwd.jpg
Afbeelding
ba-communication-and-multimedia-design-vt-lwd.jpg

Communication & Multimedia Design

Studieduur
4 jaar
Start in
september
Locatie
Leeuwarden
Diploma
Bachelor of Science

Alles om ons heen is design; van de interface in je apps, tot de zelfscankassa in de supermarkt en alle content die 24/7 voorbijkomt. De wereld staat meer dan ooit bol van ontwerpuitdagingen. En vraagt om ontwikkelaars en ontwerpers, die zich willen vastbijten in complexe vraagstukken. Bij Communication & Multimedia Design (CMD) word je opgeleid tot een zelfstandige en ‘eigenwijze’ creatief om de wereld van morgen vorm te geven. Wil jij innovatieve designoplossingen ontwikkelen in allerlei vormen: van app tot game en video? Ben jij nieuwsgierig en creatief? Dan is CMD écht iets voor jou! 

Eigen leerroute 

De NHL Stenden-opleiding CMD werkt met een uniek onderwijsconcept: jij bepaalt wat je leert!  Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit verschillende minors zoals Concepting, Future Design Playground of Ondernemen. Bij CMD Leeuwarden leer je vooral door te doen. Tijdens de hele CMD opleiding werk je voor échte opdrachtgevers aan échte opdrachten.  Hiermee bouw je aan jouw portfolio dat je na je studie goed kunt gebruiken tijdens sollicitaties! In onze community’s organiseer je colleges, bespreek je werk, nodig je gastdocenten uit of bereid je excursies voor.  

Studeren in het buitenland

Om je horizon te verbreden als designer biedt de opleiding Communication & Multimedia Design veel mogelijkheden om te studeren in het buitenland. Zo kan je mee op excursie, Short Advanced Programmes (korte studieprogramma’s) volgen in Finland, Portugal of Ierland, een Grand Tour minor volgen in Bangkok of elders in de wereld een minor volgen.

Daarom kies je voor de bachelor Communication & Multimedia Design: 

  • Top 5-opleiding in haar soort volgens Keuzegids Hbo 2024.
  • Uniek onderwijsconcept: jij bepaalt wat je leert.
  • Échte projecten uit het werkveld. Je bouwt hiermee direct aan je portfolio.
  • Aandacht voor professionele en persoonlijke ontwikkeling.
  • Goede aansluiting vanuit het mbo en naar masteropleidingen. 

Afbeelding
Meet the originals voltijd open dag

Open Dag

9 november 2024, 10.00-16.00 uur

Open Dag

Studiekenmerken opleiding Communication & Multimedia design

De studie Communicatie & Multimedia Design is een vierjarige bachelor opleiding. Welke kant je ook op wilt, met CMD ga je voor een innovatieve toekomst. 

Diploma
Bachelor of Science
Start in
september
Locatie
Leeuwarden
Taal
Engels en Nederlands
Studieduur
4 jaar
Afbeelding
Kosten

Wat staat je te wachten?

De hbo- opleiding CMD leidt je op tot zelfstandige en ‘eigenwijze’ multimediaspecialist. Je leert betekenisvolle digitale communicatieproducten, -diensten en -belevingen te ontwerpen. Met bestaande en nieuwe technologieën verwerk je tekst, beeld, video en geluid tot innovatieve toepassingen. Toepassingen die mensen gebruiken in hun dagelijks leven. Jij gaat hier tijdens de CMD opleiding de vetste designs maken, maar leert ze ook snappen; waarom werkt iets zo? Je wordt aangemoedigd om te ontdekken en op zoek te gaan naar hoe het óók of ánders zou kunnen. Om de ruimte binnen de kaders op te zoeken en om ergens je eigen draai aan te geven. In het eerste jaar CMD ontdek je jouw talenten en interesses en in de jaren erna kies je in welke onderwerpen je je verder gaat verdiepen met opdrachten en projecten.  

Bij de opleiding Communication & Multimedia Design leer je praktijkgestuurd. Je krijgt opdrachten van echte bedrijven en aangesloten partners. Je gaat zelf of in samenspraak met je docent op zoek naar de theorie die je nodig hebt om een goed product af te leveren en je te verdiepen.  

Andere varianten van de opleiding Communicatie en Multimedia Design

Afbeelding
ervaringsverhaal-eva-ancher.jpg
“Bij CMD krijg je veel vrijheid in hoe je de opleiding inricht”
Afbeelding
ervaringsverhaal-eva-ancher.jpg
Eva Ancher
Student Communication Multimedia Design

Wil je weten wat je kunt verwachten tijdens de vierjarige opleiding Communication & Multimedia Design? Bekijk de studieopbouw op deze pagina.

Wat kun je worden na afronding van deze opleiding? Alle informatie over jouw toekomst vind je hier.

Wat je moet weten over de opleiding CMD. Belangrijke informatie over de toelatingseisen, kosten en overige zaken vind je op de pagina praktische zaken.

Is dit de opleiding die je zoekt?

Ben je er van overtuigd dat deze opleiding bij je past? Schrijf je dan direct in, of kies een van de overige opties als vervolgstap!