Afbeelding
ad-ondernemerschap-en-retail-management-vt-lwd.jpg
Afbeelding
ad-ondernemerschap-en-retail-management-vt-lwd.jpg

Ondernemerschap & Retail Management (Ad)

Ben jij een rasechte ondernemer met commercieel inzicht en een echte teamspeler? Wil je verder studeren, en ben jij op zoek naar een praktijkgerichte opleiding?

Andere varianten
Studieduur
2 jaar
Start in
februari & september
Locatie
Leeuwarden
Diploma
Associate degree

Zoek jij een tweejarige Associate degree in ondernemen? Dan zit je bij de hbo Ondernemerschap en Retail Management wel goed. Tijdens deze tweejarige opleiding ontwikkel je ondernemersvaardigheden en leer je hoe het koopgedrag van de klant kunt beïnvloeden. Na het afronden van jouw Ad ondernemen heb jij een hbo diploma op zak waarmee jij een goede basis hebt om te starten als zelfstandig ondernemer.  

In de praktijk

Jij leert het beste door te doen. Vanaf het eerste jaar van je opleiding hbo Ondernemerschap en Retail Management ga je daarom aan de slag met praktijkvraagstukken. Er komen met regelmaat gastsprekers, bijvoorbeeld afgestudeerden aan de opleiding die nu een eigen bedrijf runnen. 

In het tweede jaar van je Ad opleiding Ondernemerschap en Retail Management ga je een heel studiejaar vier dagen per week aan de slag bij een onderneming van jouw keuze. Of je kiest ervoor om in dit jaar je eigen onderneming te starten onder begeleiding van docenten van de hbo ondernemerschap en retail management opleiding. Jij leert in korte tijd ontzettend veel over consumentengedrag, e-commerce maar ook hoe een organisatie werkt en kom je meer te weten over het personeelsbeleid. Jij leert hoe waardevol medewerkers zijn voor het succes van jouw (toekomstige) onderneming.

Associate degree ondernemen

De hbo Ondernemerschap en Retail Management kan je volgen in verschillende vormen. Wil je doorstuderen maar vind je vier jaren te lang? Dan zit je bij deze tweejarige associate degree in ondernemen goed. Jij behaald in twee jaar een diploma op hbo niveau. Heb je al een baan en wil je vanuit daar je verder ontwikkelen? Kijk dan eens bij de duale associate degree of bachelor degree. Jij combineert hiermee werk én studie.

Daarom kies jij voor de Ad-opleiding Ondernemerschap en Retail Management:

  • Jij hebt binnen 2 jaar een hbo diploma op zak.
  • Veel aandacht voor het ondernemerschap en jouw persoonlijke ambities.
  • Jij leert veel over consumentengedrag, e-commerce en organisaties.
  • Jij krijgt les van docenten uit het werkveld.
  • Mogelijkheid om je aan te sluiten bij het Center for Enterpreneurship. 
  • Jij doet direct veel praktijkervaring op.
  • De opleiding staat in de top 2 beste ondernemerschap en retail management opleidingen in hbo Nederland volgens de Keuzegids 2022.
Afbeelding
Meet the originals voltijd open dag

Open Dag Voltijd

9 maart 2024, 10.00 - eindtijd: zie programma

Open Dag

Studiekenmerken Ad Ondernemerschap en Retail Management

Tijdens de opleiding Ondernemerschap en Retail Management (Ad) ga je aan de slag met de customer journey, e-commerce maar kijk je ook naar organisatieontwikkelingen en menselijk kapitaal. De associate degree Ondernemerschap en Retail Management kan je volgen in Leeuwarden.

Diploma
Associate degree
Start in
februari & september
Locatie
Leeuwarden
Taal
Nederlands
Studieduur
2 jaar
Afbeelding
Kosten

Wat staat je te wachten bij de opleiding Ad Ondernemerschap & Retail Management?

Jij maakt kennis met hbo retail management en ondernemerschap doordat je direct vanaf het begin werkt aan vraagstukken uit de praktijk. Zo krijg jij een goed beeld van de uitdagingen die retailers en ondernemers dagelijks tegenkomen in de praktijk. Jij leert je te verdiepen in het consumentengedrag en verbreed je kennis op het gebied van e-commerce. Kies jij voor de Ad ondernemen dan staan jouw persoonlijke ambities voor ons centraal. Wil je bijvoorbeeld je eigen onderneming starten tijdens het tweede jaar van je studie? Wij geven jou hier graag de ruimte en begeleiding in door onze vakdocenten van de opleiding.

Andere varianten Ondernemerschap & Retail Management

De opleiding is te volgen in verschillende vormen. Kom je van het mbo en wil je graag doorsturen en tegelijkertijd werkervaring opdoen? Kies dan voor de tweejarige duale associate degree (Ad) in ondernemen waarbij jij werk en studie kan combineren. Ga je liever voor jouw bachelor degree? Ontdek hieronder welke varianten er zijn.

Afbeelding
ervaringsverhaal-emma-zeijlemaker.jpg
“Mijn droom is het realiseren van een duurzaam koffiehuis op Terschelling, deze opleiding leert mij hoe ik dit kan opzetten.”
Afbeelding
ervaringsverhaal-emma-zeijlemaker.jpg
Emma Zeijlemaker
Student Ad Ondernemerschap & Retail Management

De wereld ligt aan je voeten 

Droom jij van een stage in het buitenland? Of wil je graag een deel van je studie bij een hogeschool over de grens volgen? Het kan met een Grand Tour, ons Exchange-programma of een uitdagende stageplek waar ook ter wereld. Bij NHL Stenden word je voorbereid op een internationale, interculturele en steeds veranderende (werk)omgeving. Zo ligt de wereld aan je voeten!

Wil jij meer weten of wat je gaat doen tijdens de opleiding Ondernemerschap en Retail Management?
Wil je weten wat je kunt verwachten tijdens de tweejarige Ad opleiding Ondernemerschap & Retail Management? Bekijk de studieopbouw op deze pagina.

Wat kan ik worden na afronding van de opleiding associate degree ondernemen?
Wat kun je worden na afronding van de opleiding Ondernemerschap & Retail Management? Alle informatie over jouw toekomst vind je hier.

Wat je moet weten over de associate degree opleiding Ondernemerschap & Retail Management
Belangrijke informatie over de toelatingseisen, kosten en overige zaken tot de associate degree Ondernemerschap & Retail Management vind je op de pagina praktische zaken. 

Is dit de opleiding die je zoekt?

Ben je er van overtuigd dat deze opleiding bij je past? Schrijf je dan direct in, of kies een van de overige opties als vervolgstap!