Afbeelding
ad_opleidingsbeeld_hotel-management_vt_emmen-leeuwarden.jpg
Afbeelding
ad_opleidingsbeeld_hotel-management_vt_emmen-leeuwarden.jpg

Hotel Management (Ad)

Andere varianten
Studieduur
2 jaar
Start in
februari & september
Locatie
Meerdere locaties
Diploma
Associate degree

Hotel Management School is geschikt voor iedereen die graag werkt in een dynamische werkomgeving, over goede organisatorische vaardigheden beschikt en bij wie dienstverlening in het bloed zit. De hospitalitybranche heeft een internationaal karakter met veel potentie; de studie Ad Hotel Management daarom ook! Je brengt de theorie direct in de praktijk en we leren je hoe jij het verschil kunt maken als hospitality professional. Voor afgestudeerden is er veel kans op een baan in de branche maar ook zeer zeker daarbuiten (o.a. recreatie, evenementen, zorg en luchtvaart).  

In de praktijk

Gedurende de opleiding Associate degree Hotel Management werk je vaak in groepjes aan echte projecten, het meeste buiten het klaslokaal. Je doet op verschillende niveaus werkervaring op. In Leeuwarden doe je dit in het eigen Notiz HotelRestaurant Wannee of in diverse outlets binnen de hogeschool. In Emmen breng je de theorie in de praktijk bij onze partners in de omgeving. Je leert alle facetten van een hotel / restaurant kennen en je krijgt leidinggevende ervaring.

Hostmanship

Hostmanship vormt het hart van onze opleiding en overstijgt het begrip hospitality. Het weerspiegelt een mentaliteit; de motivatie om dienstverlening, oprechte aandacht en leiderschap te combineren tot een inspirerende uitkomst. Dit gaat niet alleen op voor onze studenten, maar ook voor medewerkers.

Game changers

Veel jaargenoten kunnen en willen misschien wel hetzelfde als jij. Wij bieden jou iets extra’s en daarom hebben wij de gedachte van de ‘Game Changers’ omarmd. Je leert hoe je het verschil kunt maken in de hospitality branche en daarbuiten. In deze digitale wereld worden échte contacten steeds belangrijker. Klantervaringen maken het onderscheid en hospitality professionals zijn daarom onmisbaar voor bedrijven. Je wordt opgeleid tot een hospitality professional met een stevig fundament waarmee je strategisch kunt anticiperen op ontwikkelingen en een positieve bijdrage kunt leveren aan de veranderende wereld van morgen. Game Changers, dat is uniek bij Hotel Management School NHL Stenden. 

Kies voor de opleiding Associate degree Hotel Management om de volgende zaken:

 

  • Studeren in kleine klassen  
  • Veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en begeleiding 
  • Praktijk in eigen leerbedrijf of bij samenwerkende partners 
  • Interessante fieldtrips naar partners uit het bedrijfsleven 
  • Uniek onderwijsconcept (Design Based Education
  • Topopleiding volgens Keuzegids Hbo 2023, 2021 en 2020 (locatie Emmen)  
  • In 2 jaar een erkend hbo-diploma en breed inzetbaar 
  • Na 2 jaar naadloos doorstromen naar de bachelor opleiding die dan nog 2 jaar duurt 
  • Goed te combineren met je eigen (opstartende) bedrijf 
Afbeelding
Meet the originals voltijd open dag

Open Dag Voltijd

4 juni 2024, 16.00 - 20:00 uur

Open Dag
Afbeelding
student

Kennismaken met HMS

Regelmatig worden er open dagen georganiseerd op onze locaties in Leeuwarden en Emmen. De groepen zijn klein zodat je een goede indruk krijgt hoe het is om te studeren aan onze Hotelschool.

Afbeelding
Topopleiding 2023

Topopleiding

De Ad Hotel Management in Emmen is in de Keuzegids Hbo 2020, 2021 en 2023 uitgeroepen tot Topopleiding.

Studiekenmerken Associate degree Hotel Management

Tijdens de opleiding Associate degree Hotel Management duik je in de wereld van hospitality. Je werkt aan je eigen persoonlijke ontwikkeling, leert de basisvaardigheden van de gastvrijheidsindustrie en ontdekt jouw unieke hospitality DNA. Na het afronden van de Associate degree Hotelschool kun je over de hele wereld aan de slag!

 

Diploma
Associate degree
Start in
februari & september
Locatie
Emmen & Leeuwarden
Taal
Engels
Studieduur
2 jaar
Afbeelding
Kosten

Wat staat je te wachten bij de Associate degree Hotel Management?

Op de internationale opleiding Associate degree Hotel Management is de voertaal Engels. In twee jaar tijd maak je kennis met alle aspecten van de hospitality: gastronomie, catering, evenementen, human resources, marketing, sales en finance.  

Vanaf het eerste jaar van de opleiding hotelmanagement werk je aan vraagstukken en projecten uit de praktijk. Je gaat aan de slag om je leidinggevende kwaliteiten te ontwikkelen, je doet onderzoek en je leert denken op supervisor niveau. Je krijgt theorie over bijvoorbeeld bedrijfsvoering maar je proeft ook de heerlijkste wijnen tijdens de wijnles.  

Andere varianten Associate degree Hotel Management

In dit overzicht vind je alle Hotel Management gerelateerde opleidingen.

Afbeelding
ervaringsverhaal-christiaan-serne.jpg
“De keuze voor de hogere hotelschool in Emmen was de perfecte overstap voor mij naar het hoger onderwijs.”
Afbeelding
ervaringsverhaal-christiaan-serne.jpg
Christiaan Serné
Student Ad Hogere Hoteschool

Is dit de opleiding die je zoekt?

Ben je er van overtuigd dat deze opleiding bij je past? Schrijf je dan direct in, of kies een van de overige opties als vervolgstap!

Gerelateerde opleidingen

Als je geïnteresseerd bent in deze opleiding, dan is deze opleiding wellicht ook interessant. Is iets anders dan varianten.