Hogere Hotelschool duaal

B Hotel Management, Bachelor, duaal

Werk je in de gastvrijheidsindustrie ben je klaar voor de volgende stap? Zou je het liefst een opleiding doen waarbij je werken en studeren kunt combineren? Meld je dan aan voor de duale bachelor Hogere Hotelschool!

 • Door innoveren en co-creëren verrijk je je kennis met de meest recente ontwikkelingen in de branche
 • Je krijgt handvatten aangereikt hoe om te gaan met je huidige managementtaken
 • Grootste hotelschool van Europa.
 • Leer in je eigen tempo.
 • Start in februari of september met je opleiding.
 • Topopleiding volgens Keuzegids Hbo 2021.

Wat staat je te wachten?

Deze variant van de Hogere Hotelschool is een flexibele opleiding van Hotel Management School. Het leertraject wordt afgestemd op jouw ervaring en behoefte en je studeert in je eigen tempo. Hierdoor is de opleiding goed te combineren met je werk en privésituatie!

Je werkt in een elektronische leeromgeving, waarin je contact onderhoudt met je studiecoaches en je medestudenten. Daarnaast kan je lesdagen bezoeken voor directe trainingen en feedback.

Leren op de werkplek

Op je werk ga je aan de slag met studieopdrachten. Zo breng je de kennis die je opdoet meteen in de praktijk. Voor je werkgever is deze opleiding dus ook een bron aan informatie en kennis! Elk blok wordt afgesloten met een concreet advies voor het bedrijf.

Binnen jouw bedrijf zoek je een betrokken coach met hbo-niveau die bereid is wekelijks minimaal een uur met jou over je voortgang te praten. Heb je geen werkplek in de gastvrijheidsbranche? Dan word je voor bepaalde opdrachten gekoppeld aan een medestudent en het bedrijf waar hij of zij werkt.

* Start studie

April: afhankelijk van de al reeds in het bezit zijnde ervaringen en/of capaciteiten
November: afhankelijk van de al reeds in het bezit zijnde ervaringen en/ of capaciteiten

Studiekenmerken

Diploma

 • Bachelor of Arts

Start studie

 • Februari
 • April
 • September
 • November

Locatie

 • Leeuwarden

Taal

 • Engels
 • Nederlands

Studieduur

Flexibel

Kosten

 • Wettelijk collegegeld 2020/2021 € 2143,-
 • Wettelijk collegegeld 2021/2022 € 1084,-
Bekijk alle kosten

Meer informatie?

 • Bezoek de website NHL Stenden Hogeschool voor meer informatie
Bezoek NHL Stenden Hogeschool

Jouw loopbaan

Wanneer je de Hogere Hotelschool afrondt krijg je de titel ‘Bachelor of Arts in Hotel Management (BA)’. Dit is een internationaal erkende graad, dus kun je in binnen- en buitenland aan de slag! De studie leidt je op voor management- en adviesfuncties in de hotel- en gastvrijheidssector. Denk bijvoorbeeld aan een functie in een hotel, restaurant of recreatiepark, maar ook bij een zorginstelling, congrescentrum of luchtvaartmaatschappij.

Beroepsmogelijkheden

 • Eigenaar van hotel, restaurant, wijnbar of koffiehuis
 • Sales- en Marketingmanager van een hotel(Keten)
 • Catering manager bij groot congrescentrum
 • Rooms Division manager
 • Food & Beverage manager

Lesdag en studie start dagen

Binnen onze flexibele hotelschool opleiding werken wij met niveau’s die teruggevonden kunnen worden in onze brochure. Wanneer je in het eerste jaar gaat starten als ‘zelfstandig medewerker’ bij de opleiding is op dit moment de lesdag één keer in de twee weken op woensdag op onze locatie in Leeuwarden. Voor 2021 is dit momenteel 15 september, 29 sept, 13 oktober, 3 november en 10 november. We starten met de studie start dagen op 23-, 24- (ook voor de bedrijfscoach indien duaal) en 30 augustus.

dt_hotel_management_sfeer

Benodigd diploma

Voor de Hogere Hotelschool heb je één van de volgende diploma’s nodig:

Havo
 • C&M + economie of m&o of BE
 • E&M + 2e mvt;
 • N&T + 2e mvt;
 • N&G + 2e mvt.

Voldoet je Havo profiel aan bovengenoemde voorwaarden, dan ben je per direct toelaatbaar. Heb je niet de genoemde economie/m&o (alleen bij C&M) of tweede moderne vreemde taal in je profiel, dan biedt NHL Stenden hier toelatingstoetsen voor aan. Meer informatie hierover vind je verder onder het kopje Toelatingstoetsen. 

 • C&M;
 • E&M + 2e mvt;
 • N&T + 2e mvt;
 • N&G + 2e mvt.
 • mbo niveau 4 

Toelatingstoetsen

Mis je de 2e moderne vreemde taal of economie, maar kun je aantonen dat je deze op havo-eindexamenniveau beheerst? Dan kun jij je aanmelden voor een taaltoets of toets economie. NHL Stenden biedt deze toelatingstoetsen aan. In plaats van een taaltoets kun je ook een certificaat op het gewenste niveau behalen bij een erkende instelling. Meer informatie over de toetsen en hoe je je kunt voorbereiden vind je op de website www.toelatingstoetsen.nl

Ander diploma?

Heb je een diploma dat hier niet vermeld is? Er zijn wellicht toch mogelijkheden om toegelaten te worden. Neem voor meer info contact met ons op via studeren@nhlstenden.com of 058 - 251 34 00.

Geen diploma, wel 21?

Ben je 21 jaar of ouder en wil je een bacheloropleiding volgen, maar heb je (nog) geen diploma dat toegang geeft tot deze opleiding? Via een toelatingsonderzoek kun je mogelijk toch toegelaten worden tot de opleiding van jouw keuze. Meld je hier aan voor een 21+ toets.

Voor werkgevers

Op je werk ga je aan de slag met studieopdrachten. Zo breng je de kennis die je opdoet meteen in de praktijk. Voor de werkgevers is deze opleiding een bron aan informatie en kennis. Elk blok wordt afgesloten met een concreet advies voor het bedrijf.

Indien je niet werkzaam bent bij een bedrijf dat binnen de hierboven genoemde categorie valt, word je voor bepaalde opdrachten gekoppeld aan een duale student(e) en zijn of haar bedrijf.

Studieopbouw

In 4 jaar tijd word je opgeleid tot specialist op het gebied van gastvrijheid, personeelsmanagement, kwaliteitsbewaking, marketing & sales en financiën. Je werkt 3 tot 4 dagen per week bij een werkgever binnen de gastvrijheidsindustrie. De rest van de tijd studeer je. Eens in de 2 weken kom je naar Leeuwarden voor een lesdag. Je krijgt een persoonlijke coach die je bij alle stappen in je studie bijstaat.

Tijdens de opleiding ga je regelmatig aan de slag in kleinschalige leergemeenschappen. In deze groepjes leer je samen door beroepsgerichte producten, handelingen en ideeën te ontwerpen. De resultaten toets je vervolgens aan de praktijk.

Flexibel studieprogramma

Je start de studie met een intake-assessment. Hierbij kijk je samen met jouw studiecoach naar wat je al kunt en hebt geleerd. Hiermee kan de route naar een diploma korter worden.
Elk onderdeel van de studie sluit je af met een beoordelingsmoment, waarbij je bewijst dat je het gevraagde niveau hebt bereikt.

Je werkt in een elektronische leeromgeving, waarin je contact onderhoudt met je studiecoaches en je medestudenten. Daarnaast kun je op de lesdagen langskomen voor directe trainingen en feedback.

Thema's

Tijdens je opleiding werk je aan je competenties in de verschillende modulen. Deze modulen bestaan uit vaste onderdelen: Expertise-ontwikkeling, Werken aan je werk en Persoonlijke ontwikkeling. Deze benadering noemen we Work Based Learning. We sluiten aan bij de verschillende functieniveaus in het bedrijfsleven: operationeel, tactisch en strategisch. Het programma richt zich op alle lagen binnen de hospitality industry.

In de module Hospitality Basics maak je nader kennis met de gastvrijheidsindustrie en ontdek je welke positie jouw bedrijf daarin inneemt. Daarnaast volg je 3 modules over de thema’s gastvrijheid, marketing en ondernemen.

Je houdt je bezig met thema’s als gasttevredenheid, personeelsbeleid en kwaliteitsverbetering. Ook ontwikkel je jouw leidinggevende vaardigheden en oefen je die op je werk.

Je leert op strategisch niveau naar je organisatie of afdeling te kijken en ontwikkelt zo de vaardigheden die je nodig hebt als assistant manager. Je maakt kennis met onderwerpen als duurzaamheid en culturele intelligentie.

Je ontwikkelt je strategische vaardigheden door tot managementniveau. Ter afronding van de studie schrijf je een scriptie over een specifiek onderwerp binnen de hotel- en gastvrijheidsindustrie.

Specialisaties

Onderwijsconcept

Collaborative learning

Tijdens de opleiding ga je regelmatig aan de slag in kleinschalige leergemeenschappen. In deze groepjes leer je samen door beroepsgerichte producten, handelingen en ideeën te ontwerpen. De resultaten toets je vervolgens aan de praktijk en/of de theorie.

Work Based Learning

Tijdens de opleiding vormt jouw werk het uitgangspunt. Work-Based Learning noemen we dat. Je ontvangt hierdoor onderwijs dat goed aansluit bij je eigen werkomgeving. Je deelt jouw ervaringen uit de praktijk met je medestudenten en leert op deze manier van elkaar.

Elke module richt zich op drie doelen: je persoonlijke ontwikkeling, expertise-ontwikkeling en het toepassen van de kennis op je werk. De opleiding sluit aan bij de verschillende functieniveaus in het bedrijfsleven: operationeel, tactisch en strategisch.