Afbeelding
iStock-905433284 - nieuwe foto per dec-jan.
Afbeelding
iStock-905433284 - nieuwe foto per dec-jan.

Tourism Management

Studieduur
4 jaar
Start in
februari & september
Locatie
Leeuwarden
Diploma
Bachelor of Arts

Duurzaam toerisme begint bij jou. Want jouw passie voor toerisme gaat verder dan zon, strand en palmbomen. Jij wilt aan de slag met de mogelijkheden om onze wereld op een verantwoorde, betekenisvolle en duurzame manier te blijven ontdekken. Daarbij houd je rekening met de wensen en behoeften van toeristen en verlies je de impact van toerisme op het milieu, de omgeving en haar bewoners nooit uit het oog. Voor ons is dat de nieuwe betekenis van all inclusive. Het is een nieuwe standaard, een concept dat inspeelt op veranderende trends in toerisme.   

In de praktijk

Bij de toerisme-opleiding hbo studeer je in een innovatieve en internationale omgeving met studenten uit de hele wereld. Je ontdekt de invloed van toerisme op verschillende culturen, het milieu en de economische belangen die hierbij een rol spelen. Direct in jaar één ga je aan de slag met opdrachtgevers uit de toerisme-industrie. Je gaat aan de slag met actuele vraagstukken van echte opdrachtgevers.

Duurzaamheid toerisme

Duurzaam toerisme staat bij de opleiding Toerisme centraal. Je leert om de zorg voor de gemeenschap en omgeving op een toeristische bestemming voorop te stellen. Daarnaast leer je ook welke invloed toerisme heeft op verschillende culturen en welke economische belangen een rol spelen. Commerciële activiteiten staan zoveel mogelijk in dienst van de duurzame ontwikkeling van bestemmingen. Je legt een stevige basis op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen en 'all inclusive' oplossing.

Waarom kiezen voor de opleiding International Tourism Management?

  • Speciale aandacht voor duurzaam toerisme
  • Vanaf dag één werk je samen met studenten aan projecten van opdrachtgevers uit de toerisme-industrie
  • Ga op ontdekking in het buitenland en volg een minor op één van onze campussen in Zuid-Afrika, Thailand of Bali. Of ga op stage of uitwisseling in het buitenland
  • Kies voor een carrière in de meest veerkrachtige en levendige industrie ter wereld.
  • De opleiding Toerisme is nauw verbonden met het European Tourism Future institute (ETFI) van NHL Stenden
  • Na afronding van je bachelor kun je doorstromen naar onze bekostigde internationale master op het gebied van toerisme, vrije tijd en evenementen
Afbeelding
Meet the originals voltijd open dag

Open Dag Voltijd

4 juni 2024, 16.00 - 20:00 uur

Open Dag

Studiekenmerken

De hbo-opleiding Toerism Management richt zich op het ontwikkelen van skills die nodig zijn om succesvol te kunnen werken in de toeristische sector. Je gaat onder andere aan de slag met marketing, managementvaardigheden, onderzoek en duurzaam ondernemen. Fieldtrips en internationale studiereizen zijn onderdeel van je opleiding.

Diploma
Bachelor of Arts
Start in
februari & september
Locatie
Leeuwarden
Taal
Engels
Studieduur
4 jaar
Afbeelding
Kosten

Wat staat je te wachten bij de opleiding Tourism management?

Tijdens de Tourism Management opleiding werk je in kleine groepen aan de ontwikkeling van nieuwe toeristische producten en creëer je op een verantwoorde manier unieke belevingen voor iedereen. Het uitzetten van beleid op het gebied van duurzaam toerisme komt uitgebreid aan bod. Daarnaast maak je kennis met actuele trends binnen de toeristische sector en leg je een stevige basis op het gebied van productinnovatie, verantwoord ondernemen, (online) marketing en management.

Vanaf het eerste jaar van hbo Toerisme ga je aan de slag met actuele vraagstukken van echte opdrachtgevers. Zo help je een opdrachtgever uit de toeristenbranche om een toeristische bestemming op de kaart te zetten, een vakantiepark te vergroenen of maak je een toeristische attractie aantrekkelijk voor een specifieke doelgroep. Ook worden er regelmatig inspirerende gastcolleges, fieldtrips & internationale studiereizen georganiseerd en kun je een deel van je studie in het buitenland volgen.

Andere varianten Tourism Management

Hieronder vind je een overzicht van alle varianten van Tourism Management opleidingen. 

Afbeelding
ervaringsverhaal-alexander-grunewald.jpg
“Het is interessant om te leren over duurzaamheid en dit te implementeren in ons werk”
Afbeelding
ervaringsverhaal-alexander-grunewald.jpg
Alexander Grunewald
Student Tourism Management

De wereld ligt aan je voeten

Droom jij van een stage in het buitenland? Of wil je graag een deel van je studie bij een hogeschool over de grens volgen? Het kan met een Grand Tour, ons Exchange-programma of een uitdagende stageplek waar ook ter wereld. Bij NHL Stenden word je voorbereid op een internationale, interculturele en steeds veranderende (werk)omgeving. Zo ligt de wereld aan je voeten!

Wil jij meer weten of wat je gaat doen tijdens de opleiding Tourism Management?
Wil je weten wat je kunt verwachten tijdens de vierjarige opleiding Toerisme? Bekijk de studieopbouw op deze pagina.

Wat kan ik worden na afronding van de opleiding Tourism Management?
Wat kun je worden na afronding van de opleiding Tourism Managment? Alle informatie over jouw toekomst vind je hier.

Wat je moet weten over de opleiding Tourism Management?
Belangrijke informatie over de toelatingseisen, kosten en overige zaken tot de opleiding Tourism Management vind je op de pagina praktische zaken.

Is dit de opleiding die je zoekt?

Ben je er van overtuigd dat deze opleiding bij je past? Schrijf je dan direct in, of kies een van de overige opties als vervolgstap!