Kimberly Bras

Afbeelding
kimberley-bras-ervaringsverhaal
“Van interieurdesigner tot het werken met blindengeleidehonden; het was het allemaal net niet”
Kimberly Bras
Alumnus Tourism Management

Op zoek naar een brede opleiding? Kijk eens op de pagina van Tourism Management

Vrienden over de hele wereld 

"Mijn studiekeuze is niet het doorsnee verhaal geweest. Voordat ik Tourism Management studeerde, heb ik verschillende opleidingen gevolgd. Van huizen inrichten als interieurdesigner tot het werken met blindengeleidehonden; het was het geen match. Uiteindelijk besloot ik mijn passie voor reizen te combineren met een studie, en dat bleek een schot in de roos. Ik volg nu niet alleen een studie die goed bij me past, maar heb ook een baan gevonden die ik geweldig vind. Ondertussen heb ik ook vrienden over de hele wereld gemaakt. Mijn klasgenoten zijn inmiddels allemaal ergens anders gaan wonen. Het is best leuk om al die vakantieadresjes te hebben." 

Viva la vida 

"De studie voldeed in alle opzichten aan mijn verwachtingen. Natuurlijk zijn er altijd vakken die je minder liggen, maar dan is er altijd wel een docent die tijd vrijmaakt om te helpen. De band tussen studenten onderling en met de docenten verraste me. Tijdens deze opleiding heb ik studiereizen mogen maken naar Marokko en Spanje, waardoor je iedereen op een heel andere manier leert kennen. Zo zat ik ineens met mijn docenten sangria te drinken in de lobby; zo grappig vond ik dat. Hierdoor heb ik echt het gevoel dat ik geen nummertje ben. Bijna iedereen kent elkaar bij naam en is altijd wel in voor een gezellig praatje. En de mogelijkheden om naar het buitenland te gaan zijn natuurlijk geweldig."

Travel Challenge 

"Ik heb bijvoorbeeld deelgenomen aan de Travel Challenge van Reiswerk op Fuerteventura. Dit is een evenement van vijf dagen waarbij ik samen met nog 60 andere studenten uit de toerismewereld werd uitgedaagd om in groepjes aan een vraagstuk te werken. Het was super leerzaam en tegelijkertijd erg leuk om het eiland te verkennen. Ook stond dit evenement in het teken van netwerken, en daar heb ik mijn baan bij D-reizen aan overgehouden." 

Reizen door Zuid-Afrika en Zuidoost-Azië 

"Bij D-reizen heb ik samen met een collega een nieuwe afdeling opgezet voor op maat gemaakte rondreizen, met Zuidelijk Afrika en Zuidoost-Azië als specialiteiten. Het was superleuk en leerzaam, en tegelijkertijd voelde het ook vertrouwd aan. Vaak dacht ik: 'Oh, dit is eigenlijk een real-life opdracht die ik ook voor school moest doen.' Het is handig dat je die ervaring direct in het echte werkleven kunt toepassen. Binnenkort mag ik voor mijn werk ook twee weken naar Zuid-Afrika om ervaring op te doen. Dat zijn wel de mooie dingen die je kunt meepakken." 

 

"Kortom, mocht je nog twijfelen om deze studie te doen; gewoon doen! De opleiding is breed en biedt veel meer mogelijkheden dan alleen werken in de toerismesector. Maar ik moet zeggen, werken in de toerismesector is echt uitdagend!"