Afbeelding
ba_opleidingsbeeld_hotel-management_vt_leeuwarden.
Afbeelding
ba_opleidingsbeeld_hotel-management_vt_leeuwarden.

Hotel Management

Andere varianten
Studieduur
4 jaar
Start in
februari & september
Locatie
Leeuwarden
Diploma
Bachelor of Arts

Studeren bij Hotel Management School Leeuwarden van NHL Stenden is geschikt voor iedereen die graag werkt in een dynamische werkomgeving, over goede organisatorische vaardigheden beschikt en bij wie dienstverlening in het bloed zit. Wil je Hotel Management studeren? Bij de hotelschool breng je de theorie direct in de praktijk en leren we je hoe je het verschil kunt maken als hospitality professional.  

Een wereld aan mogelijkheden

De hospitalitybranche heeft een internationaal karakter, je studie Hotel Management daarom ook. Een deel van de opleiding is dan ook in het buitenland te volgen. Zo studeer je en zie je tegelijkertijd meer van de wereld. Dit kan op één van de NHL Stenden campus sites in Thailand, Zuid-Afrika, China, Italië, op Bali of op Aruba. Dit is de zogeheten Grand Tour. Bijna de helft van de hotelschoolstudenten maakt gebruik van deze unieke mogelijkheid. Met de Grand Tour ontwikkel jij jezelf tot ‘wereldburger’. Stageplaatsen hebben we over de hele wereld. Hotel Management School Leeuwarden biedt onbegrensde mogelijkheden.

Game Changers 

Veel jaargenoten kunnen en willen misschien wel hetzelfde als jij. Wij bieden jou iets extra’s en daarom hebben wij de gedachte van de ‘Game Changers’ omarmd. Je leert hoe je het verschil kunt maken in de hospitality branche en daarbuiten. In deze digitale wereld worden échte contacten steeds belangrijker. Klantervaringen maken het onderscheid en hospitality professionals zijn daarom onmisbaar voor bedrijven. Jij wordt opgeleid tot een hospitality professional met een stevig fundament waarmee je strategisch kunt anticiperen op ontwikkelingen en een positieve bijdrage kunt leveren aan de veranderende wereld van morgen. Dit is uniek voor de Hotel Management School Leeuwarden. 

Je volgt deze studie aan Hotel Management School Leeuwarden omdat: 

  • Je werkt samen met studenten aan opdrachten uit de hospitalitybranche

  • Je kunt een deel van je opleiding doen in Zuid-Afrika, Thailand of Bali 

  • Je werkt aan je management skills in een echt, commercieel hotel, het viersterren Notiz Hotel met Restaurant Wannee, op de campus 

  • Je woont niet op campus, maar waar jij wilt 

  • Grotere kans op baan vanwege je 10 maanden eindstage 

Afbeelding
student

Kennismaken met HMS

Regelmatig worden er in Leeuwarden open dagen georganiseerd. De groepen zijn klein zodat je een goede indruk krijgt hoe het is om te studeren aan onze Hotel Management School.

Studiekenmerken

Deze Hotel Managementopleiding gaat over gastvrijheid, gastronomie, catering, evenementen, human resource, marketing, sales en financiën. Hotel Management is een internationale studie, dus de voertaal is Engels en je medestudenten komen uit alle hoeken van de wereld.

Diploma
Bachelor of Arts
Start in
februari & september
Locatie
Leeuwarden
Taal
Engels
Studieduur
4 jaar
Afbeelding
Kosten

Wat staat je te wachten bij de opleiding Hotel Management?

Direct vanaf het eerste jaar van de hbo Hotelschool werk je aan opdrachten van echte bedrijven. Dit doe je vaak in kleine groepen met begeleiding van docenten met relevante praktijkervaring. Je leert je (strategieën en ideeën) aanpassen en ontwikkelt vaardigheden als leidinggeven, samenwerken en presenteren.

Onze Hotelschool beschikt over een eigen viersterrenhotel. Tijdens de bachelor Hotel Management ga je in ons hotel aan de slag om te ervaren hoe de praktijk werkt, maar waar je ook onderzoek doet en strategisch leert denken op managementniveau. Aan de ene kant krijg je theorie over bijvoorbeeld bedrijfsvoering en aan de andere kant mag je de heerlijkste wijnen proeven tijdens een wijnles. In het derde jaar van de opleiding Hotel Management kies jij zelf 2 minoren die bij jou passen die je in Leeuwarden of op een van de vestigingen in Thailand, Zuid-Afrika, China, Italië, op Bali of op Aruba kunt volgen. Studeren in het buitenland is een droom die velen al voor jou hebben waargemaakt! 
 

Andere varianten

In dit overzicht vind je alle Associate degree Hotel Management gerelateerde opleidingen. 

Afbeelding
ervaringsverhaal-twan-kortstra.jpg
“De sfeer is heel open: iedereen is gezellig, niemand vindt iets gek”
Afbeelding
ervaringsverhaal-twan-kortstra.jpg
Twan Kortstra
Student Hogere Hotelschool