Afbeelding
Photo
Afbeelding
Photo

Leisure & Events Management

Andere varianten
Studieduur
4 jaar
Start in
februari & september
Locatie
Leeuwarden
Diploma
Bachelor of Arts

De NHL Stenden Leisure & Events Management studie is uniek in zijn soort. Wil jij jouw carrière een kickstart geven? Dat doen we onder andere met onderstaande middelen:

  • Je ontwikkelt betekenisvolle leisure - of events producten - en diensten voor echte opdrachtgevers.
  • Duurzaamheid is een belangrijk thema binnen de opleiding.
  • Specialiseer je in evenementen, sport of kunst & cultuur.
  • Volg een deel van je opleiding op één van onze campussen in Zuid-Afrika, Thailand of Bali. Of kies voor een exchange of stage in het buitenland.
  • Je wordt betrokken bij projecten van het gerenommeerde European Tourism Futures Institute (ETFI) van NHL Stenden.
Afbeelding
Meet the originals voltijd open dag

Open Dag Voltijd

4 juni 2024, 16.00 - 20:00 uur

Open Dag

Wat staat je te wachten?

Tijdens de opleiding Leisure & Events Management staat het bedenken van duurzame concepten en het organiseren en regisseren van zinvolle belevenissen in de vrije tijd centraal. Het gaat verder dan het organiseren van een gaaf festival of een commercieel evenement. Je gaat echt betekenis geven aan een event.

In vier jaar tijd leg je een stevige basis op het gebied van marketing, communicatie, nieuwe verdienmodellen en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Daarnaast doe je kennis en praktijkervaring op in de vrijetijdssectoren. De focus ligt daarbij op event management, maar er is ook aandacht voor sport, kunst & cultuur, recreatie, toerisme en media.

In het eerste jaar ga je direct aan de slag te gaan met vraagstukken van echte opdrachtgevers uit de leisure sector. Samen met je projectteam ga je onder andere evenementen organiseren en innovatieve concepten bedenken om bijvoorbeeld meer bezoekers naar een theater of museum te trekken. Vanaf het tweede jaar heb je vaak een beter beeld waar je talenten en ambities liggen. Met twee stages, keuzeminoren en de mogelijkheid om internationale ervaring op te doen neem je zelf de touwtjes in handen. Je kunt de studie in het Nederlands volgen of kiezen voor de Engelse variant.

Studiekenmerken

Diploma
Bachelor of Arts
Start in
februari & september
Locatie
Leeuwarden
Taal
Engels en Nederlands
Studieduur
4 jaar
Afbeelding
Kosten
Afbeelding
ervaringsverhaal-stan
“Ik wist zeker dat ik voor een organisatie wilde werken die iets goed doet voor de wereld of de natuur”
Afbeelding
ervaringsverhaal-stan
Stan
Student Leisure & Events Management

Is dit de opleiding die je zoekt?

Ben je er van overtuigd dat deze opleiding bij je past? Schrijf je dan direct in, of kies een van de overige opties als vervolgstap!