Praktische zaken Hotel Management

Bekijk hieronder welke eisen er komen kijken voor de toelating tot deze opleiding.

Afbeelding
sfeer

Toelatingseisen

Voor de opleiding Hotel Management heb je een van de volgende diploma's en profielen nodig:

Toelatingstoetsen

Voldoe je niet aan de toelatingseisen van de opleiding Hotel Management? NHL Stenden biedt zelf meerdere keren per jaar toelatingstoetsen aan.

Meer informatie

Selectiedag

Voldoe je aan de toelatingseisen (diploma, profiel en eventuele toetsen) en heb je je aangemeld via Studielink? Dan neem je deel aan de verplichte selectiedag. Op deze dag toetsen we of je over de kwaliteiten beschikt die je in de gastvrijheidsindustrie nodig hebt.

Wil je weten wanneer de selectiedagen plaatsvinden? Kijk dan op de pagina selectiedagen in Leeuwarden.

Kom je van Aruba, Bonaire of Curaçao of Sint Maarten en je hebt een Nederlands paspoort, neem dan contact op met Femke.beeren@stenden.com om je selectieprocedure te starten.

Vrijstelling

Heb jij je diploma MOH (Middelbare Hotelschool) niveau 4, dan kun je versneld deze opleiding volgen via onze variant Instroom MHS en in 3 of 3,5* jaar afstuderen. Heb je een andere relevante mbo-opleiding afgerond? Dan kun je misschien vrijstellingen krijgen. Deze kun je aanvragen als je door de selectie bent gekomen.

*De exacte studieduur is afhankelijk van de studiecontracten met onze partnerhotelscholen in het mbo die opnieuw moeten worden vastgesteld.

Beginnen op het mbo

Heb je je havo-diploma maar wil je liever op het mbo beginnen? Dan kun je bij een aantal mbo scholen het diploma Manager Ondernemer Horeca (MOH) in twee jaar halen. Daarna kun je versneld de Hotel Management opleiding via de MOH instroom afronden. Kies je voor het NHL Stenden ‘keuzedeel/aansluitmoduul mbo-hbo hospitality’ op je mbo school, dan kun je in aanmerking komen voor nog meer vrijstellingen.

Instroom vwo

Hotel Management School biedt een 3-jarig bachelorprogramma voor vwo-instromers, een intensieve verkorte hbo-studie voor studenten die een hoog niveau aankunnen. Om het programma in 3 jaar te kunnen doen, wordt er meer zelfstudie van je verwacht. Vwo instromers dienen 180 EC’s te halen. Wat er niet verandert ten opzichte van het 4-jarige traject is de praktijk in het viersterren Stenden Hotel, het volgen van twee minoren en de 10 maanden afsluitende managementstage in binnen- of buitenland. Als je bent afgestudeerd heb je een Bachelor of Arts in Hotel Management.
Meer informatie over instroom vwo

Accreditaties 

De opleiding Hotel Management is niet alleen geaccrediteerd door de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO) maar ook door International Centre of Exellence in Tourism and Hospitality Education (THE-ICE) en Institute of Hospitality. Als eerste hotelschool in Europa, kreeg Hotel Management School een Europese accreditatie voor Internationalisering. Vanwege de sterke link met de praktijk is de opleiding Hotel Management door de NVAO geaccrediteerd met het speciale kenmerk ‘Real World Learning’.

Kosten

Hotel Management School NHL Stenden: Een vierjarige ontwikkelingsreis op werk-, leer-, persoonlijk en professioneel gebied met als einddoel: een gastvrije toekomst!

In sommige gevallen betaal je het instellingscollegegeld. Dit hangt af van een aantal factoren, zoals je nationaliteit en je al behaalde diploma’s in het hoger onderwijs. Op de website van DUO vind je meer informatie over het wettelijk en instellingscollegegeld.

Bekijk de hoogte van het instellingscollegegeld

Studeren kost altijd meer dan alleen het collegegeld. Inschrijving en het behalen van studiepunten voor de studie wordt niet gerelateerd aan de gevraagde extra bijdrage.

Wettelijk collegegeld 2020/2021 € 2143,-
Wettelijk collegegeld 2021/2022 € 1084,-
Boeken, readers (per jaar) €600
Uniform en kokskleding (eenmalig) €600
Messenset (eenmalig) €99
Studiestartweek (eenmalig) €95