Praktische zaken Hotel Management

Bekijk hieronder welke eisen er komen kijken voor de toelating tot deze opleiding.

Afbeelding
sfeer

Toelatingseisen

Om toegelaten te worden tot de opleiding Bachelor Hotel Management heb je één van de volgende diploma’s nodig:

Taal

*Engels wordt beschouwd als je 1e moderne vreemde taal. Talen die dan als een 2e moderne taal worden beschouwd zijn:

  • Duits
  • Frans
  • Spaans
  • Russisch
  • Italiaans
  • Arabisch
  • Turks
  • Chinees (alleen vwo)
  • Fries**

Je dient officieel havo/vwo examen in één van deze talen hebben afgelegd. (Bron: Welke vreemde talen krijg ik in de onderbouw van het voortgezet onderwijs? | Rijksoverheid.nl 

**Het Fries wordt niet op de site van de Rijksoverheid vermeld, maar je kunt een officieel examen afleggen en zal daarom als een 2e moderne vreemde taal worden geaccepteerd.

Voldoe je niet aan de toelatingseisen?

Als je niet over de 2e moderne vreemde taal of (bedrijfs)economie beschikt, kun je via www.toelatingstoetsen.nl een toets afleggen in:

> Duits: niveau B1
> Frans: niveau B1
> Spaans: niveau A2
> Bedrijfseconomie
> Economie

Wil je ergens anders examens afleggen? Wij accepteren in elk geval certificaten van Goethe (Duits), Delf (Frans) en SIELE of DELE (Spaans) op de hierboven genoemde niveaus. Wil je een ander examen afleggen, informeer dan voorafgaand of het behalen ervan kan worden geaccepteerd: toelating@nhlstenden.com.

Uiterlijk op de 1e dag van de start van je studie hebben wij het diploma van je toelatingstoets nodig.

Kijk hier hier voor eventuele aanvullende informatie inclusief de mogelijkheid voor een 21+ toelatingsonderzoek

Selectiedag

Voldoe je aan de toelatingseisen en heb je je aangemeld via Studielink? Dan neem je deel aan de verplichte selectiedag. Ook als je nog een toelatingstoets moet doen, kun je al deelnemen aan de selectiedag. Op deze dag toetsen we of je over de kwaliteiten beschikt die je in de gastvrijheidsindustrie nodig hebt.

Wil je weten wanneer de selectiedagen plaatsvinden? Kijk dan op de pagina selectiedagen in Leeuwarden.

Kom je van Aruba, Bonaire, Curaçao of Sint Maarten en heb je een Nederlands paspoort? Neem dan contact op met Femke.beeren@nhlstenden.com om je selectieprocedure te starten.

Vrijstelling

Heb jij je mbo-diploma MOH of MHO niveau 4, dan kun je versneld deze opleiding volgen via onze variant Instroom mbo MOH/MHO en in 3 of 3,5* jaar afstuderen. Heb je een andere relevante mbo-opleiding afgerond? Dan kun je misschien vrijstellingen krijgen. Deze kun je aanvragen als je door de selectie bent gekomen.

*De exacte studieduur is afhankelijk van de studiecontracten met onze partnerhotelscholen in het mbo die opnieuw moeten worden vastgesteld.

Beginnen op het mbo

Heb je je havo-diploma maar wil je liever op het mbo beginnen? Dan kun je bij een aantal mbo-scholen het diploma Manager Ondernemer Horeca (MOH) of Meewerkend Horeca Ondernemer (MHO) in twee jaar halen. Daarna kun je versneld de Hotel Management opleiding via de instroom mbo MOH/MHO afronden. Kies je voor het NHL Stenden ‘DBE Transition Module van Hotel Management School NHL Stenden’ op je mbo school, dan kun je in aanmerking komen voor nog meer vrijstellingen.

Instroom vwo

Hotel Management School biedt een 3-jarig bachelorprogramma voor vwo-instromers, een intensieve verkorte hbo-studie voor studenten die een hoog niveau aankunnen. Om het programma in 3 jaar te kunnen doen, wordt er meer zelfstudie van je verwacht. Vwo instromers dienen 180 EC’s te halen. Wat er niet verandert ten opzichte van het 4-jarige traject, is de praktijk in ons Notiz Hotel/Restaurant Wannee, het volgen van twee minoren en de 10 maanden afsluitende managementstage in binnen- of buitenland. Als je bent afgestudeerd heb je een Bachelor of Arts in Hotel Management.
Meer informatie over instroom vwo

Accreditaties 

De opleiding Hotel Management is niet alleen geaccrediteerd door de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO) maar ook door International Centre of Exellence in Tourism and Hospitality Education (THE-ICE) en Institute of Hospitality. Als eerste hotelschool in Europa, kreeg Hotel Management School een Europese accreditatie voor Internationalisering. Vanwege de sterke link met de praktijk is de opleiding Hotel Management door de NVAO geaccrediteerd met het speciale kenmerk ‘Real World Learning’.

Kosten

Hotel Management School NHL Stenden: Een vierjarige ontwikkelingsreis op werk-, leer-, persoonlijk en professioneel gebied met als einddoel: een gastvrije toekomst!

In sommige gevallen betaal je het instellingscollegegeld. Dit hangt af van een aantal factoren, zoals je nationaliteit en je al behaalde diploma’s in het hoger onderwijs. Op de website van DUO vind je meer informatie over het wettelijk en instellingscollegegeld.

Bekijk de hoogte van het instellingscollegegeld

Studeren kost altijd meer dan alleen het collegegeld. Inschrijving en het behalen van studiepunten voor de studie wordt niet gerelateerd aan de gevraagde extra bijdrage.

Wettelijk collegegeld 2023/2024 € 2.314
Instellingscollegegeld 2023/2024 € 8.895
Wettelijk collegegeld 2024/2025 € 2.530
Instellingscollegegeld 2024/2025 € 9.730
Uniform, kokskleding, messenset (eenmalig) €770
Boeken, readers (per jaar) €600
Studiestartweek (eenmalig) €95

Afbeelding
meisje met telefoon

Virtual Tour Leeuwarden

Beleef onze campus in Leeuwarden, check onze virtual tour.