Selectiedagen in Leeuwarden

Wil je starten met een opleiding aan Hotel Management School NHL Stenden? Meld je dan aan voor de studie via Studielink. Hotel Management School NHL Stenden heeft 2 instroommomenten: in september en februari.

Wanneer je je hebt aangemeld voor de Associate degree (voltijd) of Bachelor opleiding (voltijd) in Leeuwarden, dan ontvang je binnen 5 dagen een uitnodiging op je persoonlijke emailadres voor onze selectieprocedure. Deze selectieprocedure is verplicht.

In deze mail die je ontvangt na je aanmelding in Studielink, kun je een selectiedag selecteren. Je beantwoordt een aantal vragen, upload je cv en een korte persoonlijke vlog in het Engels van maximaal 3 minuten.  De instructies hiervoor staan in de email. Je kunt je tot 2 weken voor de selectiedag aanmelden waarbij geldt, vol = vol. Je krijgt binnen 5 weken en uiterlijk 2 weken voor de selectiedag een reactie. We letten op je motivatie, het gebruik van de Engelse taal, de manier waarop je je presenteert in de vlog (helder en duidelijk) en hoe jij je hebt voorbereid op je studiekeuze.  

Starten in februari 2024

Je kunt in februari 2024 starten. Je kunt je hiervoor aanmelden in Studielink. In september ontvang je de uitnodiging om je aan te melden voor een selectiedag op:

  • Vrijdag 24 november 2023 

  • Vrijdag 15 december 2023 

Starten in september 2024

Wil je starten in september 2024, dan kun je je vanaf 1 oktober 2023 aanmelden via Studielink. Je ontvangt dan binnen 5 werkdagen een uitnodiging om je aan te melden voor een van de selectiedagen in 2024. De eerstvolgende selectiedagen zijn op:

  • Vrijdag 9 februari 2024 

  • Vrijdag 8 maart 2024

Inhoud Selectiedag

Wat kun je verwachten?

Op de selectiedag op onze locatie in Leeuwarden maak je 's ochtends een computertest. Deze duurt ca 1,5-2 uren. 's Middags heb je na de lunch drie korte motivatiegesprekken in het Engels (met een docent, een student en een collega uit het bedrijfsleven).

De computertest bestaat uit een aantal onderdelen, waaronder een intelligentietest, je basiskennis van economie, je motivatie en hoe ontwikkeld je bent op het gebied van ongeveer 10 competenties. De gesprekken zullen onder andere gaan over je motivatie om te starten aan Hotel Management School NHL Stenden in Leeuwarden, hoe je je op deze keuze hebt voorbereid, waarom je denkt dat je geschikt bent voor de hospitality branche. We raden je dan ook sterk aan om voor deelname aan de selectieprocedure een open dag bij te wonen: Kennismaken met Hotel Management School. Tip: verdiep je in Design Based Education, daar kun je vragen over verwachten. Meer informatie over DBE krijg je tijdens het volgen van een open dag en er staat hier informatie op de website over ons onderwijsconcept. 

Uitslag selectie

We streven er naar om binnen 15 werkdagen na de selectiedag de uitslag te mailen. Ben je toegelaten? Dan is je toelating twee instroommomenten geldig (september en februari).

Associate degree studenten

Heb jij je aangemeld voor het tweejarige associate degree programma? Ook dan meld je je aan voor een selectiedag, maar volg jij die dag een intakeprocedure. Bij het aanmelden voor deze intakedag geef je antwoord op een aantal vragen en upload je een cv en vlog. Het programma van de intakedag ontvang je op de mail. De intakeprocedure heeft een iets ander programma dan het reguliere selectieprogramma:   

  • computertest over algemene kennis en inzicht;
  • intakegesprek (ca 30 min.) met docent.

Aan het eind van het intakegesprek krijg je advies of we vinden dat je kunt instromen in het Associate degree programma.  

MOH-studenten

Heb je het mbo4-diploma Manager Ondernemer Horeca (voorheen Middelbare hotelschool) gehaald? Ook dan meld je je aan voor een selectiedag, maar volg jij die dag een intakeprocedure. Bij het aanmelden voor deze intakedag geef je antwoord op een aantal vragen en upload je een cv en vlog. Het programma van de intakedag ontvang je op de mail. De intakeprocedure heeft een iets ander programma dan het reguliere selectieprogramma:  

  • computertest over algemene kennis en inzicht;
  • 1 intakegesprek (ca 30 min) met docent.

Heb je nog geen diploma van je MOH opleiding, dan willen we graag dat je een aanbevelingsbrief van jouw school mailt. Download de aanbevelingsbrief (PDF), print hem uit en laat hem ondertekenen en stempelen door jouw mentor/studieloopbaanbegeleider. Daarna kun je de aanbevelingsbrief mailen naar rita.dijk@nhlstenden.com of meenemen naar het intakegesprek.

Aan het einde van het intakegesprek krijg je advies of we vinden dat je kunt starten met de opleiding Hotel Management.

Kosten

Er zijn aan deze selectiedag geen kosten verbonden.

Meer weten?

Heb je vragen over je aanmelding, selectie of start van je studie, neem dan contact op met het Hotel Management School Student Center: +31 6 23148056 of stuur een mail naar admission.hms@nhlstenden.com