Selectiedagen in Leeuwarden

Wil je starten met een opleiding aan Hotel Management School NHL Stenden? Meld je dan aan voor de studie via Studielink.

Wanneer je je hebt aangemeld voor de Associate degree (voltijd) of Bachelor opleiding (voltijd) in Leeuwarden, dan ontvang je een uitnodiging op je persoonlijke emailadres voor onze selectieprocedure. Deze selectieprocedure is verplicht.

Starten in februari 2022

Op 26 november en 17 december 2021 organiseren we selectiedagen voor de instroom in februari 2022. Vijf dagen na aanmelding op Studielink kun je op je persoonlijke emailadres een uitnodiging voor de selectieprocedure verwachten. Houd hiervoor je mail (ook je spamfolder) in de gaten. Heb je de uitnodiging niet ontvangen, neem dan contact op met Carin Brug (carin.brug@nhlstenden.com). Je kunt je tot 12 november opgeven voor de selectiedag van 26 november. De deadline voor het aanmelden van de selectiedag van 17 december is 8 december.

Starten in september 2022

Wil je in september 2022 met de Associate degree of Bachelor opleiding starten, dan kun je je vanaf oktober 2021 aanmelden in Studielink. Na aanmelding op Studielink kun je eind november op je persoonlijke emailadres een uitnodiging voor de selectieprocedure verwachten. Houd hiervoor je mail (ook je spamfolder) in de gaten. Heb je de uitnodiging niet ontvangen, neem dan contact op met Carin Brug (carin.brug@nhlstenden.com). De selectiedagen voor de intake van september 2022 worden van februari 2022 tot en met juni 2022 georganiseerd. De eerste selectiedagen zijn op:

  • Vrijdag 4 februari 2022
  • Vrijdag 18 maart 2022
  • Vrijdag 1 april 2022

Later in het jaar worden de andere selectiedata bekend gemaakt.

Inhoud selectiedag

Wat kun je verwachten?

Fase 1: De selectieprocedure bestaat uit twee fasen. De eerste fase is het aanmelden voor een selectiedag. We maken aan de hand van jouw antwoorden op een aantal vragen en een persoonlijke vlog een voorselectie. Je krijgt zo spoedig mogelijk, maar in ieder geval uiterlijk een week voor de selectiedag, middels een email te horen of je daadwerkelijk kunt komen op de selectiedag of niet bent geselecteerd. In fase 1 letten we op je motivatie, het gebruik van de Engelse taal, de manier waarop je je presenteert in de vlog (helder en duidelijk) en hoe jij je hebt voorbereid op je studiekeuze.

Fase 2: Fase 2: De tweede fase is de daadwerkelijke selectiedag. Op de selectiedag maak je in de ochtend de computertest (deel 1). Het tweede deel van de dag bestaat uit drie korte motivatiegesprekken (met docent, student en iemand uit het bedrijfsleven) in de middag.

De computertest bestaat uit een aantal onderdelen, waaronder een intelligentie test, je basiskennis van economie, je motivatie en hoe ontwikkeld je bent op het gebied van een 10-tal competenties. Het gesprek zal gaan over je motivatie om te starten aan Hotel Management School NHL Stenden in Leeuwarden, hoe je je op deze keuze hebt voorbereid, waarom je denkt dat je geschikt bent voor de hospitality branche, enz. We raden je dan ook sterk aan om voor deelname aan de selectieprocedure een (online} open dag bij te wonen: Kennismaken met Hotel Management School. Tip: verdiep je in Design Based Education, daar kun je vragen over verwachten. Meer informatie over DBE krijg je tijdens het volgen van een online webinar en er staat hier informatie op de website over ons onderwijsconcept. 

Uitslag selectie

We streven er naar om binnen 15 werkdagen na de selectiedag de uitslag te mailen. Maar het kan dus soms wat langer duren. Ben je toegelaten? Dan is je toelating twee instroommomenten geldig.

Associate degree studenten

Heb jij je aangemeld voor het tweejarige associate degree programma? Ook dan dien jij je aan te melden voor een selectiedag, voor de intakeprocedure. Hiervoor vindt geen voorselectie plaats. Dit betekent dat wanneer jij je hebt aangemeld voor een intake, je wel antwoord geeft op de vragen en een vlog aanlevert, maar dat je sowieso een intake hebt. Wij verwachten dan ook dat je die dag online aanwezig bent. Het programma van de online selectiedag ontvang je op de mail. Je volgt een intakeprocedure met een iets ander programma dan het reguliere selectieprogramma:  

  • computertest over algemene kennis en inzicht;
  • intakegesprek (ca 30 min.) met docent;

Aan het eind van het intake gesprek krijg je advies of we vinden dat je kunt instromen in het associate degree programma.  

MOH-studenten

Heb je de Middelbare Hotelschool afgerond en het diploma Manager Ondernemer Horeca (voorheen Middelbare hotelschool) gehaald? Ook dan dien jij je aan te melden voor een selectiedag, voor de intakeprocedure. Dit betekent dat wanneer jij je hebt aangemeld voor een intake, je wel antwoord geeft op de vragen en een vlog aanlevert, maar dat je sowieso een intake hebt. Het programma van de online selectiedag ontvang je op de mail. Wij verwachten dan ook dat je die dag online aanwezig bent. Je volgt een intakeprocedure met een iets ander programma dan het reguliere selectieprogramma:  

  • computertest over algemene kennis en inzicht;
  • intakegesprek met docent;

Heb je nog geen diploma van je MOH opleiding, dan moet je een aanbevelingsbrief van jouw school mailen. Download de aanbevelingsbrief (PDF), print hem uit en laat hem ondertekenen en stempelen door jouw mentor/studieloopbaanbegeleider. Daarna mag je de aanbevelingsbrief mailen naar rita.dijk@nhlstenden.com.

Aan het einde van het intake gesprek krijg je advies of we vinden dat je kunt doorstromen naar de Hogere Hotelschool.

Kosten

Er zijn aan deze selectiedag geen kosten verbonden. 

Regel de laatste stappen

Wanneer begint je opleiding? Waar moet je zijn? Welke boeken heb je nodig? Deze informatie zal worden gepubliceerd op www.nhlstenden.com/stendenhms. Check deze website dus regelmatig.

Meer weten?

Heb je vragen over je aanmelding, selectie of start van je studie, neem dan contact op met het IHM Student Centre: +31 6 23148056 of hostprogramme@stenden.com.