Selectiedagen in Leeuwarden

Wil je starten met een opleiding aan Hotel Management School Leeuwarden? Meld je dan aan voor de studie via Studielink. Hotel Management School Leeuwarden heeft 2 instroommomenten: in september en februari.

Wanneer je je hebt aangemeld voor de associate degree (voltijd) of bachelor opleiding (voltijd) in Leeuwarden, dan ontvang je binnen 5 dagen een uitnodiging op je persoonlijke e-mailadres voor onze selectieprocedure. Deze selectieprocedure is verplicht.

In deze mail die je ontvangt na je aanmelding in Studielink, kun je een selectiedag selecteren. Je beantwoordt een aantal vragen, upload je cv en een korte persoonlijke vlog in het Engels van maximaal 3 minuten. De instructies hiervoor staan in de e-mail. Je kunt je tot 2 weken voor de selectiedag aanmelden waarbij geldt, vol = vol. Je krijgt binnen 5 weken en uiterlijk 2 weken voor de selectiedag een reactie. We letten op je motivatie, het gebruik van de Engelse taal, de manier waarop je je presenteert in de vlog (helder en duidelijk) en hoe jij je hebt voorbereid op je studiekeuze.  

Starten in september 2024

Wil je starten in september 2024, meld je dan eerst aan via Studielink. Je ontvangt dan binnen 5 werkdagen een uitnodiging om je aan te melden voor een van de selectiedagen in 2024. De selectiedagen worden georganiseerd op:

 • Vrijdag 9 februari 2024 
 • Vrijdag 8 maart 2024
 • Vrijdag 22 maart 2024
 • Vrijdag 26 april 2024
 • Vrijdag 7 juni 2024
 • Vrijdag 21 juni 2024
 • Donderdag 4 juli 2024 (online)
 • Dinsdag 20 augustus 2024 (online, beperkt aantal plekken)

Starten in februari 2025

Je kunt ook in februari 2025 starten. Je kunt je hiervoor vanaf juli 2024 aanmelden in Studielink. Vanaf september sturen we de uitnodigingen om je aan te melden voor de selectiedag op 6 december 2024.

Inhoud selectiedag

Wat kun je verwachten?

Op de selectiedag op onze locatie in Leeuwarden maak je 's ochtends een computertest. Deze duurt zo'n 1,5-2 uren. 's Middags heb je na de lunch drie korte motivatiegesprekken in het Engels met een docent, een student en een collega uit het bedrijfsleven.

De computertest bestaat uit een aantal onderdelen, waaronder een intelligentietest, je basiskennis van economie, je motivatie en je ontwikkeling op het gebied van ongeveer 10 competenties. De gesprekken gaan onder andere over je motivatie om te starten aan Hotel Management School Leeuwarden, hoe je je op deze keuze hebt voorbereid en waarom je denkt dat je geschikt bent voor de hospitality branche. We raden je dan ook zeker aan om voor deelname aan de selectieprocedure een open dag bij te wonen: Kennismaken met Hotel Management School. Tip: verdiep je in Design Based Education, daar kun je vragen over verwachten. Meer informatie over DBE krijg je tijdens het volgen van een open dag en je leest meer over ons onderwijsconcept op onze website.  

Uitslag selectie

We proberen binnen 15 werkdagen na de selectiedag de uitslag naar je te mailen. Ben je toegelaten? Dan is je toelating twee instroommomenten geldig (september en februari).

Associate degree studenten

Heb jij je aangemeld voor het tweejarige associate degree programma? Ook dan meld je je aan voor een selectiedag, maar volg jij die dag een intakeprocedure. Bij het aanmelden voor deze intakedag, geef je antwoord op een aantal vragen en upload je een cv en vlog. Het programma van de intakedag ontvang je per mail. De intakeprocedure heeft een iets ander programma dan het reguliere selectieprogramma:   

 • computertest over algemene kennis en inzicht;
 • intakegesprek van zo'n 30 minuten met een docent.

Aan het eind van het intakegesprek krijg je advies of we vinden dat je kunt instromen in het associate degree programma.  

MOH/MHO-studenten

Heb je het mbo4-diploma Manager Ondernemer Horeca (MOH, voorheen Middelbare hotelschool) of Meewerkend Horeca Ondernemer gehaald (MHO)? Ook dan meld je je aan voor een selectiedag, maar volg jij die dag een intakeprocedure. Bij het aanmelden voor deze intakedag geef je antwoord op een aantal vragen en upload je een cv en vlog. Het programma van de intakedag ontvang je per mail. De intakeprocedure heeft een iets ander programma dan het reguliere selectieprogramma:  

 • computertest over algemene kennis en inzicht;
 • intakegesprek van zo'n 30 minuten met een docent.

Aan het einde van het intakegesprek krijg je advies of we vinden dat je kunt starten met de opleiding Hotel Management.

Kosten

Er zijn aan deze selectiedag geen kosten verbonden.

Caribisch Nederland

Kom je van Aruba, Bonaire, Curaçao of Sint Maarten en heb je een Nederlands paspoort? Neem dan contact op met Femke.beeren@nhlstenden.com om je selectieprocedure te starten.

Meer weten?

Heb je vragen over je aanmelding, de selectie of start van je studie? Neem dan contact op met het Student Service Centre van hotelschool Leeuwarden via telefoonnummer +31 6 23 14 80 56 of stuur een e-mail naar admission.hms@nhlstenden.com