Twan Kortstra

Afbeelding
ervaringsverhaal-twan-kortstra.jpg
“De sfeer is heel open: iedereen is gezellig, niemand vindt iets gek”
Twan Kortstra
Student Hotel Management School

“Ik vind de opleiding helemaal top, ik ben blij dat ik hier ben gekomen. De sfeer is heel open. Als je in de kantine zit, raak je voor je het weet een uur met iemand aan de praat die je nog niet kent. Ook de manier van lesgeven spreekt me aan. De docenten zijn innovatief en geven op een speelse manier les. Dat komt doordat het professionals zijn met veel ervaring. Ze betrekken studenten er echt bij. Voor human resource management moesten we bijvoorbeeld een bedrijfsstructuur uitbeelden door op de tafels te staan. Ze zorgen dus wel dat je wakker blijft!”

Brede opleiding

“Ik weet nog niet precies wat ik wil doen met mijn opleiding, maar dat hoeft ook helemaal niet. Omdat je zoveel verschillende vakken krijgt, kun je eerst kijken welk vakgebied je het leukst vindt. Je houdt je niet alleen bezig met horeca, maar leert bijvoorbeeld ook over human resource management, finance, goed onderzoek doen en sustainability. Na je studie hoef je dus niet per se in een hotel terecht te komen.

Naast de theoretische vakken hebben we veel praktijk. Dat maakt het extra leuk. Je hebt hier de kans om te werken in een echt hotel: Notiz Hotel. Dat is een leerbedrijf binnen de school, maar wel met echte gasten. Je leert en werkt dus tegelijk. De praktijkmodules staan ook bekend als de gezelligste periode, omdat je het allemaal samen met medestudenten doet. En aan het eind van de dag doen we vaak ook nog wat leuks met elkaar.”

Studentenleven

“Als je net van de havo komt, is het natuurlijk best een overgang om naar het hbo te gaan. Maar je wordt hier zo goed begeleid, dat het heel makkelijk gaat. Ik kreeg met mijn groepje twee hosts, dat waren tweedejaars studenten die met je meeliepen. Je doet samen activiteiten in de studiestartweek, je gaat met ze uit en ze vertellen hoe alles in elkaar zit. Zo maak je meteen je eerste vrienden. Er zijn ook veel internationale studenten, uit Hongarije, Amerika, Vietnam, noem maar op. Dat draagt bij aan de open sfeer: iedereen is gezellig, niemand vindt iets gek.

Leeuwarden is een supergezellige stad. Toen ik hier net kwam, dacht ik: het is wel wat klein! Maar dat is eigenlijk heel fijn. Je komt altijd wel mensen tegen die je kent en je kunt overal op de fiets komen. Er wordt ook veel georganiseerd voor studenten, elke avond kun je wel op stap. Ik zou echt niet meer naar een andere stad willen.”