Hotel Management - Instroom mbo MOH/MHO
Hotel Management School
Afbeelding
ba_opleidingsbeeld_hotel-management_vt_instroom-moh_leeuwarden.jpg.jpg
Afbeelding
ba_opleidingsbeeld_hotel-management_vt_instroom-moh_leeuwarden.jpg.jpg

Hotel Management - Instroom mbo MOH/MHO

Andere varianten
Studieduur
3 jaar
Start in
februari & september
Locatie
Leeuwarden
Diploma
Bachelor of Arts

Met een Manager Ondernemer Horeca (MOH) of Meewerkend Horeca Ondernemer (MHO) niveau 4 diploma op zak kun je ervoor kiezen om je professionele carrière in de horeca te starten of door te studeren voor een hbo-diploma Hotel Management. Hotel Management School NHL Stenden biedt jou de mogelijkheid om in drie of drieënhalf jaar* je bachelor degree te behalen.

Een wereld aan mogelijkheden

De hospitalitybranche heeft een internationaal karakter, je studie Hotel Management – Instroom mbo MOH/MHO daarom ook. Een deel van de opleiding Hotel Management is dan ook in het buitenland te volgen. Zo studeer je en zie je tegelijkertijd meer van de wereld. Dit kan op één van onze campus sites in Thailand, Zuid-Afrika, Italië of op Bali. Dit is de zogeheten Grand Tour. Bijna de helft van de hotelschoolstudenten maakt gebruik van deze unieke mogelijkheid. Met de Grand Tour ontwikkel jij jezelf tot ‘wereldburger’. Stageplaatsen hebben we over de gehele wereld. Hotel Management School biedt onbegrensde mogelijkheden.

Game Changers

Veel jaargenoten kunnen en willen misschien wel hetzelfde als jij. Wij bieden jou iets extra’s en daarom hebben wij de gedachte van de ‘Game Changers’ omarmd. Je leert hoe je het verschil kunt maken in de hospitality branche en daarbuiten. In deze digitale wereld worden échte contacten steeds belangrijker. Klantervaringen maken het onderscheid en hospitality professionals zijn daarom onmisbaar voor bedrijven. Jij wordt opgeleid tot een hospitality professional met een stevig fundament waarmee je strategisch kunt anticiperen op ontwikkelingen en een positieve bijdrage kunt leveren aan de veranderende wereld van morgen. Dit is uniek voor de Hotel Management School NHL Stenden in Leeuwarden.

Kies voor de opleiding Hotel Management – Instroom mbo MOH/MHO:

  • Je haalt in drie tot drieënhalf* jaar* je bachelor degree in Hotel Management bij Hotel Management School NHL Stenden
  • Verdiep je hospitality kennis en investeer in je professionele ontwikkeling 
  • Je bent automatisch toegelaten tot de opleiding
  • Je werkt aan opdrachten van bedrijven uit de hospitalitybranche
  • Vergroot je kansen op een baan in de gastvrijheidsindustrie
  • Breng je leiderschapskills in praktijk in ons commercieel opererende 4* Notiz Hotel of Restaurant Wannee
  • Volg een deel van je studie op één van onze buitenlandse NHL Stenden locaties: Italië, Bali, Aruba, Thailand of Zuid-Afrika.

*De exacte studieduur is afhankelijk van het NHL Stenden keuzedeel ‘DBE Transition Module van Hotel Management School NHL Stenden' die je kunt volgen aan een van onze mbo partnerscholen.

Afbeelding
Meet the originals voltijd open dag

Open Dag

9 november 2024, 10.00-16.00 uur

Open Dag
Afbeelding
student

Kennismaken met HMS

Regelmatig worden er in Leeuwarden open dagen georganiseerd. De groepen zijn klein zodat je een goede indruk krijgt hoe het is om te studeren aan onze Hotel Management School.

Studiekenmerken Hotel Management – Instroom mbo MOH/MHO

Bij de Hogere Hotelschool – Instroom mbo MOH/MHO laten we je kennismaken met alle kanten van een managementfunctie. Vanaf dag 1 werk je aan actuele vraagstukken van bedrijven. Je werkt in kleine groepen en ontwikkelt vaardigheden als leidinggeven, samenwerken en presenteren. Tijdens de opleiding Hotel Management ga je aan de slag in ons eigen viersterren Notiz Hotel, restaurants, congresfaciliteiten en evenementenbureau. Zo ontdek jij of je meer richting HR, marketing, events, ondernemerschap of de financiële kant op wilt. Met deze Engelstalige opleiding kun je alle kanten op.

Diploma
Bachelor of Arts
Start in
februari & september
Locatie
Leeuwarden
Taal
Engels
Studieduur
3 jaar
Afbeelding
Kosten

Wat staat je te wachten bij de opleiding Hotel Managment – instroom mbo MOH/MHO?

Hotel Management – instroom mbo MOH/MHO is een internationale studie. De voertaal is Engels en je medestudenten komen uit alle hoeken van de wereld. De opleiding Hotel Management gaat over gastvrijheid, gastronomie, catering, evenementen, human resource, marketing, sales en financiën. Met een hbo-diploma van Hotel Management op zak heb je een uitstekende basis voor een toekomst in de gastvrijheidsindustrie.

Je werkt vanaf het eerste jaar aan opdrachten van echte bedrijven. Zo kom je er al snel achter hoe het er straks aan toe gaat, welke uitdagingen er zijn in de hospitality branche en hoe je ze kunt oplossen. Je leert je (strategieën en ideeën) aanpassen en ontwikkelt vaardigheden als leidinggeven, samenwerken en presenteren.

In ons eigen viersterren hotel ga je aan de slag om te zien hoe alles in de praktijk werkt, maar waar je ook strategisch leert denken op managementniveau en onderzoek doet. Je krijgt theorie over bijvoorbeeld bedrijfsvoering en je mag je de heerlijkste wijnen proeven tijdens een wijnles. Ook kies je bij Hotel Management opleiding zelf 2 minoren die bij jou passen die je in Leeuwarden of op een van de vestigingen in Thailand, Zuid-Afrika, Italië of op Bali kunt volgen. Studeren in het buitenland is een droom die velen al voor jou hebben waargemaakt.

Je eindigt de opleiding Hotel Management – Instroom mbo MOH/MHO met een betaalde stage van 10 maanden, waardoor je kansen op een baan groot zijn en je direct aan de slag kunt!

Andere varianten Hotel Managent – Instroom mbo MOH/MHO

Hieronder vind je een overzicht van alle Hotel Management gerelateerde opleidingen

Is dit de opleiding die je zoekt?

Ben je er van overtuigd dat deze opleiding bij je past? Schrijf je dan direct in, of kies een van de overige opties als vervolgstap!

Als je geïnteresseerd bent in deze opleiding, dan is deze opleiding wellicht ook interessant. Is iets anders dan varianten.