Hotel Management - Instroom mbo MOH/MHO
Hotel Management School

Praktische zaken Bachelor Hotel Management Instroom mbo MOH/MHO

Bekijk hieronder welke eisen er komen kijken voor de toelating tot deze opleiding.

Afbeelding
sfeer rengerslaan

Toelatingseisen 

Om toegelaten te worden tot de opleiding Bachelor Hotel Management – instroom mbo MOH/MHO heb je het volgende diploma nodig:

Intake tijdens selectiedag

Voldoe je aan de toelatingseisen (diploma, profiel en eventuele toetsen) en heb je je aangemeld via Studielink? Dan neem je deel aan de verplichte intake tijdens de selectiedagen.

Meer informatie over de aanmeldprocedure vind je via de inschrijfpagina van deze opleiding. Wil je weten wanneer de selectiedagen plaatsvinden? Kijk dan op de pagina selectiedagen Leeuwarden.

Kom je van Aruba, Bonaire of Curaçao of Sint Maarten en je hebt een Nederlands paspoort, neem dan contact op met femke.beeren@nhlstenden.com om je selectieprocedure te starten.

Wanneer je niet aan de toelatingseisen voldoet, zijn er verschillende manieren waarop je mogelijk toch toegelaten kunt worden. Bijvoorbeeld via een toelatingstoets of een 21+ toelatingsonderzoek.

Ontdek de mogelijkheden

Keuzedeel 

Of je je bachelor opleiding met een half jaar of 1 jaar kunt verkorten, hangt af van het keuzedeel wat wij met een aantal MOH/MHO opleidingen hebben ontwikkeld: het 'DBE transition module Hotel Management School NHL Stenden' keuzedeel. Indien je dit keuzedeel niet hebt gevolgd, ontvang je als MOH of MHO student een vrijstelling van een half jaar. Indien je dit genoemde keuzedeel succesvol hebt afgerond, dan krijg jij 1 jaar vrijstelling. Het certificaat van dit keuzedeel stuur je dan vóór 14 augustus (voor de september intake) of vóór 16 januari (voor de februari intake) op naar forminggroups.hms@nhlstenden.com. Indien wij het keuzedeel niet tijdig ontvangen, word je in de half jaar vrijstelling groep geplaatst.

Dit keuzedeel wordt aangeboden op de volgende mbo scholen:

 • Deltion College, Zwolle
 • Drenthe College
 • Firda, Sneek
 • Firda, Drachten
 • Firda, Leeuwarden
 • Noorderpoort College, Groningen
 • Rijn IJssel
 • ROC Twente, Almelo
 • ROC van Amsterdam (Mbo+ klas)
 • ROC Mondriaan
 • Horizon College Heerhugowaard/Purmerend
 • MBO Amersfoort

Kosten

Als student betaal je elk jaar collegegeld. Hoeveel collegegeld je betaalt hangt af van een aantal factoren, zoals je nationaliteit en je al behaalde diploma’s in het hoger onderwijs. Lees hier meer over de collegegelden en de hoogte daarvan.  

Wettelijk collegegeld 2023/2024 € 2.314
Instellingscollegegeld 2023/2024 € 8.895
Wettelijk collegegeld 2024/2025 € 2.530
Instellingscollegegeld 2024/2025 € 9.730
Uniform, kokskleding, messenset (eenmalig) €770
Boeken, readers (per jaar) €600
Studiestartweek (eenmalig) €95

Afbeelding
meisje met telefoon

Virtual Tour Leeuwarden

Beleef onze campus in Leeuwarden, check onze virtual tour.

Is dit de opleiding die je zoekt?

Ben je er van overtuigd dat deze opleiding bij je past? Schrijf je dan direct in, of kies een van de overige opties als vervolgstap!