Afbeelding
ba-ondernemerschap-and-retail-management-du-lwd-ams
Afbeelding
ba-ondernemerschap-and-retail-management-du-lwd-ams

Ondernemerschap en Retail Management duaal

Andere varianten
Studieduur
4 jaar
Start in
februari & september
Locatie
Meerdere locaties
Diploma
Bachelor of Science

Tijdens de hbo opleiding Ondernemerschap en Retail Management staat de klant centraal. Hoe speel je in op het veranderende consumentengedrag op het gebied van duurzaamheid? Ondernemers willen en moeten steeds duurzamere en ecologische keuzes maken omdat de consument hier om vraagt. Waar moet je beginnen als ondernemer? Binnen de opleiding Ondernemerschap & Retail Management leer je hier meer over.

Kies de studievorm die bij jou past: duaal of deeltijd studeren

Of je net van het mbo komt en je graag door wilt leren, maar tegelijk aan het werk wilt gaan. Of als je al een retail professional of ondernemer (in spé) bent en jij je verder wilt ontwikkelen. De bacheloropleiding hbo Ondernemerschap & Retail Management is er speciaal voor jou.

Ben jij een (startende) ondernemer? Dan kies je voor deeltijd studeren, waarbij je jouw werk combineert met 1 keer in de twee weken een studiedag op NHL Stenden. Werk je in loondienst? Dan past de duale studievorm bij je en is het belangrijk dat je de ruimte krijgt jezelf te ontwikkelen. Je kijkt dan samen met je bedrijfscoach naar je groeimogelijkheden.

Daarom kies jij voor de duale of deeltijd opleiding ondernemerschap en retail management:

  • Jij bepaalt je eigen leerroute (flexibel)
  • Ook te volgen als zelfstandig ondernemer, in deeltijd
  • Je werkt aan opdrachten die direct toe te passen zijn op jouw werkplek
  • Persoonlijke en professionele ontwikkeling staat centraal
  • Jij hebt een eigen studiecoach die samen met jou persoonlijke leerdoelen opstelt
  • Veel aandacht voor het ondernemerschap
  • Je wordt begeleid door docenten uit de praktijk
  • De opleiding Ondernemerschap & Retail Management van NHL Stenden is de beste opleiding in haar soort volgens de Keuzegids Hbo 2024

Studiekenmerken

Vraagstukken uit de praktijk vormen het vertrekpunt voor je studie Ondernemerschap & Retail Management. Je gaat in modules aan de slag met verschillende thema’s, zoals e-commerce of de customer journey. De hbo Ondernemerschap en Retail Management kan je volgen in Leeuwarden of de eerste twee jaren in Amsterdam.

Diploma
Bachelor of Science
Start in
februari & september
Locatie
Amsterdam & Leeuwarden
Taal
Nederlands
Studieduur
4 jaar
Afbeelding
Kosten

Wat staat je te wachten bij de duale of deeltijd opleiding Ondernemerschap en Retail Management?

Tijdens de hbo Ondernemerschap & Retail Management richt jij je op je eigen persoonlijke ontwikkeling en leer je veel van de ervaringen van je klasgenoten.

Eens per twee weken heb jij een studiedag, waarin je ervaringen deelt, maar ook gezamenlijk werkt aan actuele thema’s binnen de branche. Praktijkvraagstukken uit je eigen werkomgeving vormen hierbij het uitgangspunt. Je kunt hierbij denken aan thema’s zoals e-commerce, circulaire economie maar ook branding en conceptontwikkeling. Binnen de opleiding Ondernemerschap & Retail Management leer je te reflecteren en vernieuwend te kijken naar vraagstukken die spelen binnen jouw organisatie.

Andere varianten

De opleiding is te volgen in verschillende vormen. Kom jij van het mbo en wil je graag doorsturen maar vind je vier jaar studeren te lang? Kies dan voor de tweejarige duale associate degree (Ad) waarbij jij werk en studie kan combineren. Liever voltijd studeren? Ontdek hieronder welke varianten er zijn van de opleiding Ondernemerschap en Retail Management.

Afbeelding
ervaringsverhaal-annemarie-terstappen.jpg
“De flexibele opleiding is voor mij dé perfecte manier van leren”
Afbeelding
ervaringsverhaal-annemarie-terstappen.jpg
Annemarie Terstappen
Student Ondernemerschap & Retail Management duaal

 

Wil jij meer weten of wat je gaat doen tijdens de opleiding Ondernemerschap en Retail Management?
Wil je weten wat je kunt verwachten tijdens de vierjarige opleiding hbo Ondernemerschap & Retail Management? Bekijk de studieopbouw op deze pagina.

Wat kan ik worden na afronding van de opleiding hbo Ondernemerschap en Retail Management?
Wat kun je worden na afronding van de opleiding Ondernemerschap & Retail Management? Alle informatie over jouw toekomst vind je hier.

Wat je moet weten over de opleiding hbo Ondernemerschap en Retail Management
Belangrijke informatie over de toelatingseisen, kosten en overige zaken tot de bachelor Ondernemerschap en Retail Management vind je op de pagina praktische zaken.

Is dit de opleiding die je zoekt?

Ben je er van overtuigd dat deze opleiding bij je past? Schrijf je dan direct in, of kies een van de overige opties als vervolgstap!