Human Resource Management (HRM)

B Human Resource Management, Bachelor, deeltijd

Wil jij bijdragen aan het succes van jouw organisatie door het beste uit de medewerkers te halen? Durf jij kritisch door te vragen om problemen te doorgronden? Dan is de opleiding Human Resource Management (HRM) jou op het lijf geschreven.

 • Krijg les van professionals uit het bedrijfsleven en de non-profitsector
 • Pas de opgedane kennis direct toe in de praktijk
 • Start in februari of september

 

Wat staat je te wachten?

De deeltijdopleiding HRM heeft een uitdagend en flexibel studieprogramma, dat je aanpast aan je eigen situatie en werkplek. Je maakt kennis met de afwisselende rollen van een HRM’er, zoals bemiddelaar, intermediair, onderzoeker of adviseur. Ook richt je je op actuele ontwikkelingen in jouw sector. Leren op de werkplek is een essentieel onderdeel binnen de opleiding HRM. Een werkplek, al dan niet betaald, is belangrijk om de verschillende modules te kunnen afronden.

Tijdens de opleiding leer je veel over o.a. de werking van de arbeidsmarkt, vitaliteit en beleid en over veranderingen in organisaties. Je leert hoe een organisatie is ingericht en hoe HRM-beleid wordt uitgevoerd om organisatie doelen te bereiken. Jouw persoonlijke ontwikkeling staat centraal. 

Studiekenmerken

Diploma

 • Bachelor of Arts

Start studie

 • Februari
 • September

Locatie

 • Leeuwarden

Taal

 • Nederlands

Studieduur

Flexibel

Studie dagen

Maandag van 15.15 tot 22.00 uur

Kosten

 • Wettelijk collegegeld 2020/2021 € 2143,-
 • Wettelijk collegegeld 2021/2022 € 2168,-
Bekijk alle kosten

Jouw loopbaan

Als HRM’er kijk jij naar de ontwikkeling van mensen én van de organisatie. Daarbij komt jouw mensenkennis uitstekend van pas. Met de deeltijdopleiding HRM vergroot jij je leidinggevende, adviserende en onderzoekende capaciteiten en ontpop je je tot inspirator op de werkvloer.

Het onderwijsprogramma van HRM bestaat uit modules die elk 30 EC’s (studiepunten) waard zijn. In totaal moet je 240 EC’s halen voor een diploma. Het tempo en de volgorde waarin je deze modules doorloopt, bepaal je voor een deel zelf.

Breng je al werkervaring of een diploma mee, dan kun je de opleiding sneller doorlopen. Op deze manier richt je een studie in die bij jouw ontwikkeling en ambities past.

vt_ad_human_resource_management_sfeer

Benodigd diploma

Veranderende toelatingseisen i.v.m. corona
Door het coronavirus zijn sommige zaken rond aanmelding en toelating dit jaar anders dan anders. Check op deze pagina of voor jouw situatie ook afwijkende maatregelen gelden.

Voor de opleiding Human Resource Management (HRM) heb je één van de volgende diploma’s nodig:

Havo
 • NT;
 • NG;
 • EM;
 • CM.
 • NT;
 • NG;
 • EM;
 • CM.
 • Niveau 4

Voldoe je niet aan de toelatingseisen?

Wanneer je niet aan de toelatingseisen voldoet, zijn er verschillende manieren waarop je mogelijk toch toegelaten kunt worden. Bijvoorbeeld via een toelatingstoets of een 21+ toelatingsonderzoek. Ontdek de mogelijkheden.

Jose van der Meulen

“Iedereen om mij heen is gemotiveerd. Dat geeft een hele fijne studiesfeer.”

Student flexibele deeltijdopleiding Human Resource Management Lees verder

HRM en Bedrijfskunde

Twijfel jij nog tussen de opleiding HRM en Bedrijfskunde? Vraag een oriëntatiegesprek aan of kom een proefles bij beide opleiding draaien.

Bepaal je eigen koers

Jij kiest bewust voor een flexibele opleiding, waarbij je zelf het studietempo en de richting bepaalt. Dat doe je door te kiezen uit de diverse modules die wij aanbieden. Daarmee leg je een gedegen basis als HRM-professional en specialiseer jij je in een onderwerp dat jouw interesse heeft.

Beroepsoriëntatie

Je begint je studie met het verkennen van de taken van een HRM-professional. Je verdiept je onder andere in de financiële en procesmatige kant van jouw organisatie, maar je volgt ook vakken als bedrijfsethiek, marketing en communicatievaardigheden.

Je kiest zelf de modules die passen bij jouw werksituatie. Daarmee ga je meteen aan de slag tijdens opdrachten die je bij voorkeur op je eigen werkplek uitvoert. Zo ga je bijvoorbeeld een strategisch model op jouw afdeling invoeren of stel je een verbetervoorstel op naar aanleiding van ontwikkelingen binnen jouw organisatie.

Als HRM’er ga je je specialiseren op het gebied van Human Talent. In deze verplichte module werk je aan drie verschillende beroepsproducten. Strategisch HRM, Careermanagement en Coaching en een internationale context staat daarbij centraal. Binnen deze module kun je zelf een actueel onderwerp aandragen uit je eigen praktijksituatie waarin je je wilt verdiepen.

Je sluit de opleiding af met een afstudeeropdracht. Hiermee laat je zien dat jij over de benodigde kennis en vaardigheden beschikt.

HRM is bij uitstek mensenwerk. Dat geldt ook voor jouw opleiding, die je voor een groot deel zelf kunt vormgeven. Daarmee zorg je voor een optimale balans tussen studie, werk en privé. Je werkt aan praktijkgerichte opdrachten en leert van docenten, coaches, experts uit het werkveld en studiegenoten. De opgedane kennis en vaardigheden pas je direct toe in de praktijk. Zo combineer je mens én werk!

Blended learning

Bij flexibel onderwijs kun je op verschillende manieren leren:

 • Werkplekleren: Je werkt zo veel mogelijk op je eigen werkplek aan studieopdrachten en brengt nieuwe kennis direct in de praktijk.
 • Face to face: Je kunt gebruik maken van het aanbod modules en trainingen. Je kunt daarin individueel of in groepjes aan de slag.
 • Online learning: In een digitale leeromgeving kun je lessen voorbereiden, onderwijs volgen en met andere studenten samenwerken aan opdrachten. Via een dashboard kun je je studie plannen en je vorderingen volgen.

Deze combinatie van leermethodes noemen we blended learning. Zo haal je het beste uit drie werelden.

Specialisaties

Onderwijsconcept

Met een flexibele deeltijdopleiding geef je zelf richting aan jouw studie, jij staat namelijk aan het roer. Dit betekent dat je zelf de koers bepaalt, de snelheid, de tijdsduur en je eindbestemming. 

Zo ziet flexibel onderwijs eruit

 • Bepaal samen met je studiecoach jouw leerroute.
 • Volg de opleiding in je eigen tempo.
 • Studeer op verschillende manieren: face to face, via online learning én op je eigen werkplek.
 • Per module van 30 EC’s (studiepunten) krijg je een certificaat. Heb je alle certificaten? Dan behaal jij je bachelor!

Vrijheid in deeltijd 

Het onderwijsprogramma is opgebouwd uit 8 modules. Je kunt zelf voor een deel de volgorde van de modules bepalen en in meerdere modules tegelijk werken. We stellen samen vast wat jij al kunt en weet. Breng je al werkervaring of een diploma mee, dan kun je sneller je diploma halen. Zo richt je een studie in die bij jouw ontwikkeling en studieambities past.

Studiecoach

Je wordt tijdens je hele studie begeleid door een studiecoach. Samen stellen jullie een leerplan op. Iedere module start met een intake om te bepalen wat jij aan het eind laat zien en welke leeractiviteiten je doet op school, thuis of op de werkplek.

Nieuwsgierig hoe de opleiding Human Resource Management het doet in vergelijking met dezelfde opleiding bij andere hogescholen? Hiervan krijg je een goed beeld in Studie in Cijfers, ook wel de studiebijsluiter genoemd.