Human Resource Management (HRM)

B Human Resource Management, Bachelor, deeltijd

Wil jij bijdragen aan het succes van jouw organisatie door te investeren in de kracht van je medewerkers? Durf jij kritisch door te vragen om problemen te doorgronden? Dan is Human Resource Management (HRM) jou op het lijf geschreven.

Als HRM’er kijk jij naar de ontwikkeling van mensen én de ontwikkeling van de organisatie. Daarbij komt jouw mensenkennis uitstekend van pas. Met de deeltijdopleiding HRM vergroot jij je leidinggevende, adviserende en onderzoekende capaciteiten en ontpop je je tot inspirator op de werkvloer.

 • Je krijgt les van professionals uit het bedrijfsleven en de non-profitsector.
 • Je bepaalt samen met je studiecoach jouw leerroute.
 • Je beheerst het HR-vak en de 21st century skills.
 • Je past opgedane kennis direct toe in de praktijk.
 • Je studeert in je eigen tempo en bepaalt zelf de koers.

De deeltijdopleiding HRM is een flexibele opleiding met een uitdagend studieprogramma, dat je aanpast aan je eigen situatie en werkplek. Je maakt kennis met de afwisselende rollen van een HRM’er, zoals bemiddelaar, intermediair, onderzoeker of adviseur. Ook richt je je op actuele ontwikkelingen in jouw sector.

Leren op de werkplek is een essentieel onderdeel binnen de opleiding HRM. Een praktijkleerplek, al dan niet betaald, is belangrijk om de verschillende modules te kunnen afronden.

Studiekenmerken

Diploma

 • Bachelor of Arts

Start studie

 • Februari
 • September

Locatie

 • Leeuwarden

Taal

 • Nederlands

Studieduur

Flexibel

Studie dagen

Maandag van 15.15 tot 22.00 uur

Kosten

 • Wettelijk collegegeld 2018/2019 € 2060,-
 • Wettelijk collegegeld 2019/2020 € 2083,-
Bekijk alle kosten

Loopbaan

Tijdens de opleiding HRM ligt de focus op het brede pallet van vaardigheden waarover jij als professional moet beschikken. Naast mensenkennis krijg je daarom ook de nodige bedrijfskundige kennis en vaardigheden aangeboden via vakken als management, recht en bedrijfseconomie. Tijdens de opleiding is er bovendien volop aandacht voor jouw persoonlijke ontwikkeling.

Het onderwijsprogramma van HRM bestaat uit modules. Voor iedere behaalde module ontvang je EC’s (studiepunten). In totaal moet je 240 EC’s halen voor een diploma. Het tempo en de volgorde waarin je deze modules doorloopt, bepaal je voor een deel zelf.

We waarderen wat jij al kunt en weet. Breng je al werkervaring of een diploma mee, dan kun je sneller je diploma halen. Op deze manier richt je een studie in die bij jouw ontwikkeling en studieambities past.

vt_ad_human_resource_management_sfeer

Benodigd diploma

Voor de opleiding Human Resource Management (HRM) heb je één van de volgende diploma’s nodig:

Havo
 • E&M;
 • C&M;
 • N&G;
 • N&T.
 • E&M;
 • C&M;
 • N&G;
 • N&T.
 • mbo-domein niveau 4

Toelatingstoetsen

Voldoe je niet aan de toelatingseisen? Dan moet je slagen voor één of meer toelatingstoetsen. Meer informatie over de toetsen en hoe je je kunt voorbereiden vind je op de website Toelatingstoetsen.nl.

Ander diploma?

Heb je een diploma dat hier niet vermeld is? Er zijn wellicht toch mogelijkheden om toegelaten te worden. Neem voor meer info contact met ons op via studeren@nhlstenden.com of 058 - 251 34 00.

Geen diploma, wel 21?

Wil je de opleiding volgen, maar heb je niet het vereiste diploma? Dan kun je via een 21+ toelatingsonderzoek mogelijk toch nog toegelaten worden. Voorwaarde is dat je 21 jaar of ouder bent wanneer de opleiding begint.
Meer over het 21+ toelatingsonderzoek
.

HRM en Bedrijfskunde

Twijfel jij nog tussen de opleiding HRM en Bedrijfskunde? Vraag een oriëntatiegesprek aan of kom een proefles bij beide opleiding draaien.

Bepaal je eigen koers

Jij kiest bewust voor een flexibele opleiding, waarbij je zelf het studietempo en de richting bepaalt. Dat doe je door te kiezen uit diverse modules die wij je aanbieden. Daarmee leg je een gedegen basis als HRM-professional en specialiseer jij je in een onderwerp dat jouw interesse heeft.

Beroepsoriëntatie

Je begint je studie met het verkennen van de taken van een HRM-professional. Je verdiept je onder andere in de financiële en procesmatige kant van jouw organisatie. Maar ook volg je vakken als bedrijfsethiek, marketing en communicatievaardigheden. Na deze oriëntatie beschik jij over een gedegen basis om op voort te bouwen.

Je kiest zelf modules die passen bij jouw werksituatie. Je werkt aan een opdracht, bij voorkeur op je eigen werkplek. Zo ga je bijvoorbeeld aan de slag met het implementeren van een strategisch model op jouw afdeling of stel je een verbetervoorstel op naar aanleiding van ontwikkelingen binnen jouw organisatie.

Van transitiemanagement en strategische personeelsplanning tot coaching en loopbaanontwikkeling. Met een specialisatiemodule richt jij je op één of meerdere specifieke taken als HRM-professional. Jij kijkt organisatiebreed en weet welke 21st century skills daarbij nodig zijn, zoals kritisch en creatief denken.

Je sluit de opleiding af met een afstudeeropdracht. Met dit eindassessment laat je zien dat jij over de benodigde kennis en vaardigheden beschikt. Deze opdracht voer je bij voorkeur uit op je eigen werkplek.

HRM is bij uitstek mensenwerk. Dat geldt ook voor jouw opleiding, die je voor een groot deel zelf kunt vormgeven. Daarmee zorg je voor een optimale balans tussen studie, werk en privé. Je werkt aan praktijkgerichte opdrachten en leert van docenten, coaches en experts uit het werkveld en jouw studiegenoten. De opgedane kennis en vaardigheden pas je direct toe in de praktijk. Zo combineer je mens én werk!

Blended learning

Bij flexibel onderwijs kun je op verschillende manieren leren:

 • Werkplekleren: Je werkt zo veel mogelijk op je eigen werkplek aan studieopdrachten en brengt nieuwe kennis direct in de praktijk.
 • Face to face: Je kunt gebruik maken van het aanbod modules en trainingen. Je kunt daarin individueel of in groepjes aan de slag.
 • Online learning: In een digitale leeromgeving kun je lessen voorbereiden, onderwijs volgen en met andere studenten samenwerken aan opdrachten. Via een dashboard kun je je studie plannen en je vorderingen volgen.

Deze combinatie van leermethodes noemen we blended learning. Zo haal je het beste uit drie werelden.

Specialisaties

Onderwijsconcept

Met een flexibele deeltijdopleiding geef je zelf richting aan jouw studie, jij staat namelijk aan het roer. Dit betekent dat je zelf de koers bepaalt, de snelheid, de tijdsduur en je eindbestemming. 

Zo ziet flexibel onderwijs eruit

 • Je bepaalt samen met je studiecoach jouw leerroute.
 • De opleiding is opgebouwd uit modules van 30 EC’s (studiepunten) waarvoor je certificaten krijgt. Heb je alle certificaten? Dan behaal jij je associate, bachelor of master degree.
 • Je volgt de opleiding in je eigen tempo.
 • Je studeert op verschillende manieren: face to face, via online learning én op je eigen werkplek.
 • Onze docenten en studiecoaches begeleiden je op jouw persoonlijke leerroute.
 • Je studeert aan een échte hogeschool met hoogwaardig onderwijs, waar jouw persoonlijke leerroute centraal staat, en stoomt jezelf klaar voor de toekomst.

Vrijheid in deeltijd 

Het onderwijsprogramma is opgebouwd uit acht modules. Je kunt zelf voor een deel de volgorde van de modules bepalen en in meerdere modules tegelijk werken. We valideren wat jij al kunt en weet. Breng je al werkervaring of een diploma mee, dan kun je sneller je diploma halen. Zo richt je een studie in die bij jouw ontwikkeling en studieambities past.

Studiecoach

Bij het flexibele deeltijdonderwijs van NHL Stenden krijg je goede studiebegeleiding. Tijdens de hele studie word je begeleid door een studiecoach waarmee je ook samen een leerarrangement opstelt. Iedere module start met een intake om te bepalen wat jij aan het eind laat zien en welke leeractiviteiten je doet op school, thuis of op de werkplek. 

Nieuwsgierig hoe de opleiding Human Resource Management het doet in vergelijking met dezelfde opleiding bij andere hogescholen? Hiervan krijg je een goed beeld in Studie in Cijfers, ook wel de studiebijsluiter genoemd.