Ad Human Resource Management

Ad Human Resource Management, Associate degree, deeltijd

Zie jij in dat medewerkers de drijvende kracht achter iedere organisatie zijn? Wil jij je ontwikkelen tot iemand die onmisbaar is voor de HRM-afdeling van jouw organisatie? Wil jij werken en studeren combineren, maar vind je een vierjarige bachelor te lang duren? Dan is de Ad Human Resource Management de opleiding voor jou.  

Als HRM’er kijk jij naar de ontwikkeling van mensen én de ontwikkeling van de organisatie. Daarbij komt jouw mensenkennis uitstekend van pas. Met de Ad Human Resource Management ontwikkel jij de vaardigheden en inzichten die nodig zijn om aan de slag te gaan op een HRM-afdeling.

 • Je levert vanaf het begin een bijdrage in de praktijk
 • Je ontwikkelt je tot all-round HRM-medewerker.
 • Je combineert werkplekleren met (online) colleges.
 • Je studeert in je eigen tempo en bepaalt zelf de koers.
 • Je beheerst het HR-vak en de 21st century skills.

Wat kun je na de studie Human Resource Management?

De deeltijdopleiding Ad HRM is een flexibele opleiding met een uitdagend studieprogramma, dat jij aanpast aan je eigen situatie en werkplek. Je maakt kennis met bedrijfsprocessen en de rollen die jij als professional hierin speelt. Met een helicopterview kijk je naar jouw organisatie en hierdoor word jij die onmisbare kracht voor elke HRM-afdeling.

Leren op de werkplek is een essentieel onderdeel binnen de Ad HRM. Een relevante praktijkleerplek, al dan niet betaald, is belangrijk om de verschillende modules te kunnen afronden.

Studiekenmerken

Diploma

 • Associate degree

Start studie

 • Februari
 • September

Locatie

 • Leeuwarden

Taal

 • Nederlands

Studieduur

Flexibel

Studie dagen

Maandag van 15.15 tot 22.00 uur

Kosten

 • Wettelijk collegegeld 2018/2019 € 2060,-
 • Wettelijk collegegeld 2019/2020 € 2083,-
Bekijk alle kosten

Loopbaan

Tijdens de Ad HRM ligt de focus op het brede pallet van kennis en vaardigheden waarover jij als HRM-medewerker moet beschikken. Mensenkennis, bedrijfskundig inzicht, recht, management; het komt allemaal aan bod. Jouw persoonlijke ontwikkeling loopt als een rode draad door het lesprogramma.

Het onderwijsprogramma van HRM bestaat uit modules. Voor iedere behaalde module ontvang je EC’s (studiepunten). In totaal moet je 120 EC’s halen voor een Associate Degree-diploma. Het tempo en de volgorde waarin je deze modules doorloopt, bepaal je voor een groot deel zelf.

We waarderen wat jij al kunt en weet. Breng je al werkervaring of een diploma mee, dan kun je sneller je diploma halen. Op deze manier geef jij zelf vorm aan een studie die bij jouw ontwikkeling en ambities past.

dt_ad_human_resource_management_sfeer

Toelatingseisen

Voor toelating tot de opleiding heb je een havo-, vwo- of mbo 4-diploma nodig met het juiste profiel, vakkenpakket of verwantschap. Heb je niet het juiste diploma, maar wel een gelijkwaardig diploma of ben je 21 jaar of ouder? Ook dan zijn er mogelijkheden.

Havo
 • alle profielen
 • alle profielen
 • mbo-domein niveau 4

Geen diploma, wel 21?

Wil je de opleiding volgen, maar heb je niet het vereiste diploma? Dan kun je via een 21+ toelatingsonderzoek mogelijk toch nog toegelaten worden. Voorwaarde is dat je 21 jaar of ouder bent wanneer de opleiding begint.
Meer over het 21+ toelatingsonderzoek
.

Veel van de opdrachten voer je uit op jouw werkplek. Daarom is het van belang om een relevante werkplek te hebben. Dat kan ook vrijwilligerswerk of een stageplek zijn. Zolang jij de opdrachten maar in een professionele omgeving kunt uitvoeren.

Studieopbouw Human Resource Management

Jij kiest bewust voor een flexibele opleiding, waarbij je zelf het studietempo en de richting bepaalt. Dat doe je door te kiezen uit diverse modules die wij je aanbieden. Daarmee leg je een gedegen basis als HR-professional en specialiseer jij je in een onderwerp dat jouw interesse heeft.

Beroepsoriëntatie

Je begint je studie met het verkennen van de taken van een HR-professional. Je verdiept je onder andere in basiskennis en de financiële en procesmatige kant van jouw organisatie. Maar ook volg je vakken als bedrijfsethiek, marketing en communicatievaardigheden. Na het eerste jaar beschik jij over een gedegen basiskennis om op voort te bouwen.

Met deze basiskennis op zak kies je zelf de modules die passen bij jouw werksituatie. Je werkt aan een opdracht, bij voorkeur op je eigen werkplek. Zo ga je bijvoorbeeld aan de slag met het implementeren van een strategisch model op jouw afdeling of verdiep je je in de organisatieontwikkeling binnen jouw organisatie.

HRM is bij uitstek mensenwerk. Dat geldt ook voor jouw opleiding, die je voor een groot deel zelf kunt vormgeven. Daarmee zorg je voor een optimale balans tussen studie, werk en privé. Je werkt aan praktijkgerichte opdrachten en leert van docenten, coaches, experts uit het werkveld en jouw studiegenoten. De opgedane kennis en vaardigheden pas je direct toe in de praktijk. Zo combineer je mens én werk!

Blended learning

Bij flexibel onderwijs kun je op verschillende manieren leren:

 • Werkplekleren: Je werkt zo veel mogelijk op je eigen werkplek aan studieopdrachten en brengt nieuwe kennis direct in de praktijk.
 • Face to face: Je volgt lessen en trainingen. Ook werk je samen met je medestudenten aan praktijkgerichte opdrachten.
 • Online learning: In een digitale leeromgeving kun je lessen voorbereiden, onderwijs volgen en met andere studenten samenwerken aan opdrachten. Via een dashboard kun je je studie plannen en je vorderingen volgen.

Deze combinatie van leermethodes noemen we blended learning. Zo haal je het beste uit drie werelden.

Doorstromen naar de bachelor

Kies je voor de deeltijd associate degree-opleiding dan haal jij in twee jaar tijd je AD-diploma. Daarnaast bieden we ook de bachelor-variant aan. Daarvoor studeer je vier jaar bij ons. Mocht je met je Ad-diploma op zak toch nog door willen studeren, dan kan dat. De Ad-opleiding is gelijk aan de eerste twee jaar van de bachelor. Je kunt dus zonder tijdverlies doorstromen naar de bachelor

Onderwijsconcept

Met een flexibele deeltijdopleiding geef je zelf richting aan jouw studie, jij staat namelijk aan het roer. Dit betekent dat je zelf de koers bepaalt, de snelheid, de tijdsduur en je eindbestemming. 

Zo ziet flexibel onderwijs eruit

 • Je bepaalt samen met je studiecoach jouw leerroute.
 • De opleiding is opgebouwd uit modules van 30 EC’s (studiepunten) waarvoor je certificaten krijgt. Heb je alle certificaten? Dan behaal jij je associate, bachelor of master degree.
 • Je volgt de opleiding in je eigen tempo.
 • Je studeert op verschillende manieren: face to face, via online learning én op je eigen werkplek.
 • Onze docenten en studiecoaches begeleiden je op jouw persoonlijke leerroute.
 • Je studeert aan een échte hogeschool met hoogwaardig onderwijs, waar jouw persoonlijke leerroute centraal staat, en stoomt jezelf klaar voor de toekomst.

Vrijheid in deeltijd 

Het onderwijsprogramma is opgebouwd uit acht modules. Je kunt zelf voor een deel de volgorde van de modules bepalen en in meerdere modules tegelijk werken. We valideren wat jij al kunt en weet. Breng je al werkervaring of een diploma mee, dan kun je sneller je diploma halen. Zo richt je een studie in die bij jouw ontwikkeling en studieambities past.

Studiecoach

Bij het flexibele deeltijdonderwijs van NHL Stenden krijg je goede studiebegeleiding. Tijdens de hele studie word je begeleid door een studiecoach waarmee je ook samen een leerarrangement opstelt. Iedere module start met een intake om te bepalen wat jij aan het eind laat zien en welke leeractiviteiten je doet op school, thuis of op de werkplek.