Afbeelding
ba-human-resource-management-vt-lwd
Afbeelding
ba-human-resource-management-vt-lwd

Human Resource Management (HRM)

Andere varianten
Studieduur
4 jaar
Start in
september
Locatie
Leeuwarden
Diploma
Bachelor of Arts

Jij begrijpt dat het succes van een bedrijf schuilt achter de mensen. Jij bent nieuwsgierig naar het menselijk gedrag in organisaties. En houdt ervan om samen met anderen een bijdrage te leveren aan een optimale werkomgeving. Binnen de hbo human resource management (HRM) ga je aan de slag met actuele uitdagingen van een HR-professional en leer jij de link te leggen tussen mens en organisatie.

In de praktijk 
Binnen de opleiding draait het om de balans tussen mens en organisatie. Jouw persoonlijke ontwikkeling en het onder de knie krijgen van professionele vaardigheden staat daarom in het eerste jaar centraal. Jij leert daarnaast veel over psychologie, sociologie en ethiek. Dit leer je niet uit de boeken. Bij de opleiding human resource management (HRM) leer jij door actuele vraagstukken uit de praktijk uit te werken samen met je klasgenoten. Zo leer jij direct aan het begin van de studie hoe het er écht aan toe gaat in het werkveld.

Diversiteit in organisaties
Eén van de belangrijkste thema’s binnen het HR-werkveld is aandacht voor inclusie, diversiteit en gelijkheid tussen mensen op de werkvloer. Je leert kritisch kijken naar het huidige HR- beleid van organisaties en hoe je hier aanpassingen in kunt doen om naar meer gelijkheid te streven. Al nieuwsgierig geworden hoe dit werkt binnen organisaties? Lees dan hier het verhaal van Lesley, HR professional bij Friesland Campina en in haar rol dagelijks bezig met deze thematiek.

Daarnaast is het opdoen van internationale ervaringen binnen de opleiding Human Resource Management enorm belangrijk voor het verbreden van jouw blik op andere (werk)culturen. Jij kan bijvoorbeeld op internationale stage, of een deel van je studie in het buitenland volgen. Zoek je meer uitdaging en wil je in een internationale klas les krijgen? Kies dan voor de internationale variant van HRM. Tijdens lessen zoals cultural awareness verbreed jij je kijk op de wereld en bereiden wij je voor op het werken binnen een internationale context.

Jij kiest voor de opleiding Human Resource Management, omdat:

  • Er veel persoonlijke aandacht is voor jou als student;
  • Jij vanaf het begin werkt aan vraagstukken van echte opdrachtgevers;
  • Jij de kans krijgt om internationale ervaring op te doen al tijdens je studie;
  • Jij de brug wil slaan tussen mens én organisatie;
  • Jij interesse hebt in psychologie en alles wilt weten over wat mensen beweegt in een werkcontext.
Afbeelding
Meet the originals voltijd open dag

Open Dag

9 november 2024, 10.00-16.00 uur

Open Dag

Studiekenmerken opleiding Human Resource Management

Tijdens de opleiding human resource management ga je aan de slag met thema’s zoals ethiek, inclusie maar kijk je ook naar de bedrijfseconomische kant van het vak Human Resource Management. De opleiding kan je volgen in Leeuwarden.

Diploma
Bachelor of Arts
Start in
september
Locatie
Leeuwarden
Taal
Nederlands
Studieduur
4 jaar
Afbeelding
Kosten

Wat staat je te wachten bij de opleiding Human Resource Management?

Binnen de Human Resource Management opleiding werk je veel samen met je klasgenoten. Jij leert door middel van opdrachten uit de praktijk die je in groepen uitvoert. Zo leer jij binnen de hbo human resource management goed te communiceren met anderen. Daarnaast krijg jij direct een goed beeld hoe jouw toekomstige baan er straks uit kan zien. De opleiding is kleinschalig en daarom is er veel persoonlijke aandacht voor jou en je ambities.

In het tweede jaar van de opleiding Human Resource Management mag je op stage. Jij hebt al veel praktijkervaring op gedaan en kan dus een bedrijf kiezen van jouw interesse. Jij zult direct merken dat er in elk bedrijf veel mensen werken die allemaal een verschillende achtergrond en cultuur hebben. Tijdens je opleiding maak je al uitgebreid kennis met werken in een internationale context. Jij bent hier dan ook goed op voorbereid. Om je perspectief te verbreden heb je tijdens de hbo Human Resource Management ook de optie om je stage in het buitenland te volgen of een deel van je studie, zoals een minor. Uit welke minoren je kan kiezen binnen de opleiding human resource management lees je hier. Na vier jaar heb jij een bachelor degree diploma waarmee jij allerlei kanten op kan binnen HRM. Je kent zowel de zakelijke als de sociologische kant van HR en hebt de juiste communicatieve vaardigheden op zak!

Andere varianten opleiding Human Resource Management

De opleiding is te volgen in verschillende onderwijsvormen. Zo kan jij kiezen om de studie voltijd of in deeltijd te volgen. De voltijd opleiding Human Resource Management wordt aangeboden in het Nederlands en Engels. Ontdek hieronder welke varianten er zijn.

Afbeelding
Ervaringsverhaal-Jantien-van-der-Heide
“Ik wil graag van betekenis zijn voor medewerkers”
Afbeelding
Ervaringsverhaal-Jantien-van-der-Heide
Jantien van der Heide
Student Human Resource Management

De wereld ligt aan je voeten met de opleiding Human Resource Management

Droom jij van een stage in het buitenland? Of wil je graag een deel van je studie bij een hogeschool over de grens volgen? Het kan met een Grand Tour, ons Exchange-programma of een uitdagende stageplek waar ook ter wereld. Bij NHL Stenden word je voorbereid op een internationale, interculturele en steeds veranderende (werk)omgeving. Zo ligt de wereld aan je voeten!

Wil jij meer weten of wat je gaat doen tijdens de opleiding Human Resource Management?

Wil je weten wat je kunt verwachten tijdens de vierjarige opleiding hbo human resource management? Bekijk de studieopbouw op deze pagina. 

Wat kan ik worden na afronding van de opleiding?
Wat kun je worden na afronding van de opleiding Human Resource Management? Alle informatie over jouw toekomst vind je hier. Of neem een kijkje bij de ervaringsverhalen van onze (oud) studenten en ontdek bij welke bedrijven zij terecht zijn gekomen.

Wat je moet weten over de opleiding human resource management
Belangrijke informatie over de toelatingseisen, kosten en overige zaken over de opleiding human resource management vind je op de pagina praktische zaken.

Is dit de opleiding die je zoekt?

Ben je er van overtuigd dat deze opleiding bij je past? Schrijf je dan direct in, of kies een van de overige opties als vervolgstap!