Human Resource Management

B Human Resource Management, Bachelor, voltijd

Lijkt het je leuk om ervoor te zorgen dat de medewerkers van een zorginstelling vitaal en duurzaam inzetbaar blijven? Zoek en werf jij straks medewerkers voor een modebedrijf via social mediakanalen? Zou je voor een multinational willen werken aan een innovatieve werkomgeving of zie je het voor je om mensen te adviseren bij hun loopbaankeuzes? Met Human Resource Management word jij dé HRM-professional die bedrijven en werknemers verder helpt!

Heb je vragen over deze opleiding? Vul dan het online formulier in of stuur ons een WhatsApp via 06 13579931 (werkdagen van 9:30 tot 16:30 uur).
 • Veel persoonlijke aandacht voor jou als student
 • Studeer aan één van de beste HRM-opleidingen volgens de Keuzegids hbo 2018
 • Doe vanaf het begin opdrachten voor echte opdrachtgevers
 • Volg keuzevakken op onze buitenlandse vestigingen in Qatar, Bali, Zuid-Afrika of Bangkok

Wat staat je te wachten 

In de HRM-sector werk je straks veel samen met andere mensen. Dit zie je vanaf het eerste jaar terug in de opleiding. Je krijgt bijvoorbeeld opdrachten uit de praktijk die je in groepjes uitvoert. Zo leer je goed te communiceren en samen te werken met mensen. Ook weet je hierdoor hoe jouw baan er straks uit kan zien. De opleiding is kleinschalig, waardoor docenten tijd en persoonlijke aandacht voor je hebben.

Je hebt de mogelijkheid om je stage of een deel van je studie in het buitenland te doen. Zo ben jij straks helemaal klaar voor de toekomst, want bedrijven en organisaties worden steeds internationaler. In veel bedrijven werken mensen met diverse achtergronden en culturen samen, dus leer je hoe je hier rekening mee houdt. Ook als je liever in Nederland blijft, maak je tijdens de opleiding uitgebreid kennis met deze internationale context.

Studiekenmerken

Diploma

 • Bachelor of Arts

Start studie

 • September

Locatie

 • Leeuwarden

Taal

 • Nederlands

Kosten

 • Wettelijk collegegeld 2020/2021 € 2143,-
 • Wettelijk collegegeld 2021/2022 € 1084,-
Bekijk alle kosten

Wat kun je worden met de opleiding Human Resource Management?

Je geeft HRM-advies bij een supermarktketen of je wordt personeelsadviseur bij de een gemeente. Zie je het al voor je? Dit zijn maar twee voorbeelden; met jouw diploma kun je overal aan de slag! Uitzendbureaus en werving- en selectiebureaus kunnen jouw vaardigheden en kennis bijvoorbeeld ook goed gebruiken. Je hebt met HRM veel verschillende opties. Misschien staat jouw toekomstige baan hier wel bij:

HRM-adviseur
Je werkt op een HRM-afdeling. Je richt je op alles wat met het personeel te maken heeft. Soms geef je advies over een contract. Een ander moment schrijf je een personeelsadvertentie voor een nieuwe baan bij het bedrijf waarvoor je werkt. En je bent vaak bij sollicitatiegesprekken of salarisonderhandelingen met nieuwe werknemers. Je adviseert over opleidingen, arbeidsvoorwaarden, organisatieontwikkeling, een gezonde werkomgeving, noem maar op.

Re-integratieconsulent
Wanneer iemand langdurig ziek is geweest of om een andere reden een tijd niet heeft kunnen werken, moeten ze vaak weer even op weg geholpen worden. Daar komt een re-integratieconsulent bij kijken! Je helpt een medewerker om weer aan de slag te gaan, terwijl je ook rekening houdt met de wensen van je werkgever. 

Loopbaanadviseur
Jij helpt mensen aan de baan die het beste bij ze past. Dat kan als onafhankelijk adviseur, maar je kunt deze rol ook binnen een bedrijf hebben. Je bent een ster in begrijpen wat iemand nodig heeft en welke baan daarbij past. Het is jouw doel om een medewerker op het juiste moment op de juiste plek te krijgen. Zo help jij iedereen (mentaal) gezond en tevreden te houden.

Werving- & selectiespecialist/recruiter
Je bent voortdurend op zoek naar talent voor je organisatie. Tegenwoordig heet dat ook wel ‘talent hacker’. Je doet dat via allerlei kanalen, zoals sociale media, banensites en LinkedIN. Je zorgt ervoor dat de organisatie aantrekkelijk is voor potentiële nieuwe werknemers (employer branding). Het is afwisselend werk en je hebt veel interactie met andere mensen. Of je dat nu doet bij een grote organisatie of voor een werving- & selectiebureau.

vt_human_resource_management_sfeer

Toelatingseisen

Voor de opleiding HRM heb je één van de volgende diploma’s nodig:

Havo
 • NT
 • NG
 • EM
 • CM
 • NT
 • NG
 • EM
 • CM
 • Niveau 4

Voldoe je niet aan de toelatingseisen?

Wanneer je niet aan de toelatingseisen voldoet, zijn er verschillende manieren waarop je mogelijk toch toegelaten kunt worden. Bijvoorbeeld via een toelatingstoets of een 21+ toelatingsonderzoek. Ontdek de mogelijkheden.

 

Suzanne Visser HRM

“Tijdens de opleiding spelen ze in op trends uit het werkveld.”

Doorstuderen? Doe een master!

Ben je nog niet uitgestudeerd na het halen van je diploma? Kies dan voor een master, bijvoorbeeld Strategisch Human Resource Management of Human Resource Studies.

studeren_lwd

Opbouw studie

Als HRM-professional moet je naast mensenkennis ook over de nodige bedrijfskundige kennis en vaardigheden beschikken. Naast HRM krijg je daarom ook vakken als management, recht en bedrijfseconomie. Tijdens de opleiding is er bovendien volop aandacht voor jouw persoonlijke ontwikkeling. De opleiding is kleinschalig en je hebt volop contact met je docenten. In de laatste fase van de opleiding loop je stage en werk je aan je afstudeeropdracht. Daarna ben jij klaar voor het echte werk.

Jaar 1

In het eerste jaar leg jij de basis voor kennis en vaardigheden die je straks in de praktijk nodig hebt. Je ontdekt hoe organisaties zijn ingericht, wat een HRM adviseur in de praktijk doet en in welke omgeving je gaat werken. Daarnaast werk je aan je persoonlijke ontwikkeling en aan vaardigheden als communiceren, presenteren en vergaderen.

Je gaat verder de diepte in met vakken over de arbeidsmarkt, het gebruik van nieuwe technologie en gedrag in organisaties. Je analyseert sociale processen en past deze kennis toe in de praktijk. Denk aan het oplossen van verstoorde arbeidsverhoudingen op de werkvloer, waarvoor je vakken als mediation en coaching volgt. Ook talentmanagement komt aan de orde: hoe haal je het beste uit iemand? In de tweede helft van het jaar breng je jouw expertise naar de praktijk en ga je een deel van iedere week aan de slag bij een opdrachtgever uit het werkveld.

Het derde en vierde jaar staan jouw eigen talenten en interesses centraal en maak je de keuze voor een inhoudelijk thema:

 • Career management
  Je houdt je bezig met vraagstukken rond vitaliteit, loopbaancoaching en de ontwikkeling van medewerkers.
 • Strategisch HRM
  Deze richting draait om de vraag hoe je HRM kunt inzetten ten behoeve van de organisatiestrategie. Denk daarbij aan beloningsbeleid, werving & selectie en het beoordelen van medewerkers.
 • International HRM
  Je maakt kennis met HRM in een internationale setting, waarbij het werken met andere landen en culturen centraal staat.

Daarnaast loop je stage bij een organisatie waar je je verder ontwikkelt en praktijkervaring opdoet. Je sluit de opleiding af met een afstudeeropdracht. Hiermee bewijs je dat je klaar bent om het verschil te maken in het werkveld!

X-Honours

Wil jij naast je studie nóg meer uit jezelf halen? Wil jij samen met studenten van andere opleidingen werken aan verrassende opdrachten uit het werkveld? Geef dan een boost aan jouw studie met ons excellentieprogramma X-Honours! 

Ontdek X-Honours

Specialisaties

Design Based Education

De wereld van morgen wordt bepaald door de mensen van vandaag. Jij speelt daarin een belangrijke rol.

Met Design Based Education heb je veel invloed op je eigen leerroute. Je werkt in kleine groepen met studenten van andere opleidingen aan echte vraagstukken. Je experimenteert en test oplossingen in de nationale of internationale praktijk. Feedback van medestudenten, opdrachtgevers en docenten helpt je om te evalueren en je ideeën aan te scherpen.