Afbeelding
pedagogiek voltijd
Afbeelding
pedagogiek voltijd

Pedagogiek

Andere varianten
Studieduur
4 jaar
Start in
september
Locatie
Leeuwarden
Diploma
Bachelor of Arts

Je bent geïnteresseerd in kinderen, jongeren en opvoeders. Jij gunt ieder kind een kansrijke toekomst, daarom draag jij als pedagogisch specialist graag bij aan hun ontwikkelingskansen. Je bent alert op de veiligheid van kinderen en jongeren en je bent er om opvoeders te ondersteunen. Tijdens de opleiding Pedagogiek leer je alle skills om als pedagogisch professional aan de slag te gaan.

In de praktijk

Je werkt tijdens je Pedagogiek opleiding aan vraagstukken die voorkomen in de praktijk. Deze opdrachten werk je concreet uit, samen met het werkveld. Je maakt daarbij gebruik van kennis en vaardigheden die je tijdens kennissessies en trainingen opdoet. Op deze manier kun je ervaring opdoen met kwesties die in de praktijk leven. Ook leer je te overleggen met professionals.

SKJ -registratie

Wanneer je na de hbo Pedagogiek aan het werk gaat als pedagoog, wordt er vaak gevraagd naar een SKJ-registratie. Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ) is hét beroepsregister voor jeugdprofessionals in Nederland. Met een SKJ-registratie laat je zien dat je de kennis en vaardigheden hebt om goede hulp te bieden in complexe situaties. Als je bent afgestudeerd, voldoe je aan de eisen voor een SKJ-registratie.

Uniek in het noorden

NHL Stenden Hogeschool biedt als enige instelling in het noorden de bacheloropleiding Pedagogiek aan. Jij beschikt straks over specialistische kennis op het gebied van opgroeien, opvoeding en ontwikkeling.

Daarom kies je voor de opleiding Pedagogiek:

  • Wij zijn de enige hbo-opleiding Pedagogiek in het Noorden.
  • Je hebt goede baankansen omdat de markt groeit.
  • We kiezen voor een persoonlijke benadering waarin jij als student centraal staat.
  • Per jaar heb je een vaste Studieloopbaanbegeleider (SLB-er).
Afbeelding
Meet the originals voltijd open dag

Open Dag Voltijd

4 juni 2024, 16.00 - 20:00 uur

Open Dag

Studiekenmerken Bachelor Pedagogiek

Je kunt bij de opleiding Pedagogiek zelf keuzes maken in je studieprogramma. Je ontwikkelt je - op een manier die bij jou past - tot een specialist in pedagogische vraagstukken.

Diploma
Bachelor of Arts
Start in
september
Locatie
Leeuwarden
Taal
Nederlands
Studieduur
4 jaar
Afbeelding
Kosten

Wat staat je te wachten bij de opleiding Pedagogiek?

Tijdens de hbo-opleiding Pedagogiek ga je aan de slag met echte praktijkvragen. Hoe kun je kinderen en opvoeders het beste begeleiden? Hoe pak je verschillende opvoedsituaties op een flexibele en professionele manier aan? Je leert als pedagoog te werken vanuit theoretische kennis en je ontwikkelt professionele vaardigheden. Natuurlijk gebruik je ook jouw persoonlijke ervaringen. Als je pedagogiek studeert, leiden we je op om als pedagogisch professional te kunnen werken in het ‘hier en nu’.

Andere varianten van de opleiding Pedagogiek

Wil je graag flexibel studeren en zelf richting geven aan jouw studie? Volg de deeltijdopleiding Pedagogiek.

Na afronden van de bachelor Pedagogiek verder studeren? Dan is de Master Pedagogiek deeltijd iets voor jou.

Wil je binnen 5 jaar je diploma als jeugdhulpverlener en met al jouw pedagogische kennis voor de klas staan in het basisonderwijs? Kies dan voor een double degree Pedagogiek - Pabo

Afbeelding
Johan-Ghebrehiwot
“Deze opleiding geeft mij de motivatie die ik nodig heb en dat gun ik echt iedereen.”
Johan Ghebrehiwot
student Pedagogiek

Is dit de opleiding die je zoekt?

Ben je er van overtuigd dat deze opleiding bij je past? Schrijf je dan direct in, of kies een van de overige opties als vervolgstap!