Afbeelding
ba-pedagogiek-dt-lwd.jpg
Afbeelding
ba-pedagogiek-dt-lwd.jpg

Pedagogiek deeltijd

Andere varianten
Studieduur
flexibel
Start in
februari & september
Locatie
Leeuwarden
Diploma
Bachelor of Arts

Ben jij geïnteresseerd in kinderen, jongeren en opvoeders? Gun jij ieder kind een kansrijke toekomst, waar je als pedagogisch specialist jouw steentje aan bijdraagt? Heb jij een brede maatschappelijke interesse, beschik je overinlevingsvermogen en kun je goed met mensen omgaan? Dan is de deeltijdopleiding Pedagogiek iets voor jou.

Als pedagoog ben je alert op de veiligheid van kinderen en jongeren. Je bent er om opvoeders te ondersteunen bij problematische opvoedingssituaties en deze te helpen voorkomen. Tijdens deze pedagogiek deeltijd studie word je opgeleid tot pedagogisch specialist, waarna je jouw expertise kunt inzetten in je samenwerking met ouders, beroepsopvoeders, kinderen en jongeren.

  • Je ontwikkelt de communicatieve en reflectieve vaardigheden waar de praktijk om vraagt.
  • Je leert werken met nieuwe vormen van verbinding binnen het sociale domein.
  • Je wordt begeleid door betrokken en toegankelijke docenten.
  • Je zet jouw expertise in voor real-life vraagstukken uit het werkveld.
  • Je wordt een professional met hart voor de jeugd en oog voor de leefomgeving en het opvoedingsmilieu waarin jongeren opgroeien.

Studiekenmerken Pedagogiek deeltijd

Diploma
Bachelor of Arts
Start in
februari & september
Locatie
Leeuwarden
Taal
Nederlands
Studieduur
flexibel
Lesdag
Donderdag & Vrijdag
Afbeelding
Kosten

* Lesdagen
Donderdag (les voor studenten, zonder propedeuse Social Work/MWD/CMV/SPH/Pedagogiek )
Vrijdag  (les voor studenten met één van deze propedeuses)

Wat staat je te wachten tijdens de opleiding Pedagogiek deeltijd?

Tijdens deze pedagogiek deeltijd opleiding doe je kennis op over opvoeden en leer je hoe je opvoedingsrelaties positief beïnvloedt. Je werkt aan vraagstukken uit de praktijk. Die werk je concreet uit, samen met medestudenten en specialisten uit het werkveld. Hierbij maak je gebruik van de kennis en vaardigheden die je opdoet tijdens de opleiding. Voor veel mensen is het internet de voornaamste informatiebron geworden. Dit gebeurt ook wanneer ze een pedagogisch vraagstuk hebben. Tijdens onze opleiding ontdek jij daarom hoe je offline én online kunt ondersteunen bij opvoeden en opgroeien!

Onderwijsprogramma Pedagogiek

Het onderwijsprogramma bestaat uit 8 modules van ongeveer een half jaar. Elke module omvat 30 EC’s (studiepunten). In totaal moet je 240 EC’s halen voor een diploma. Het tempo en de volgorde waarin je deze modules doorloopt, bepaal je voor een groot deel zelf. We waarderen wat jij al kunt en weet. Breng je al werkervaring of een diploma mee, dan kun je sneller je diploma halen. Op deze manier richt je een studie in die bij jouw ontwikkeling en studieambities past.

Andere varianten van de opleiding Pedagogiek

Afbeelding
Aniek-Ronner
“Ik kies modules die passen bij wat er op mijn werkplek speelt.”
Aniek Ronner
student Pedagogiek deeltijd

Is dit de opleiding die je zoekt?

Ben je er van overtuigd dat deze opleiding bij je past? Schrijf je dan direct in, of kies een van de overige opties als vervolgstap!