Aniek Ronner

Afbeelding
Aniek-Ronner
“Ik kies modules die passen bij wat er op mijn werkplek speelt.”
Aniek Ronner
student Pedagogiek deeltijd

Haar liefde voor dieren was de reden dat Aniek Ronner (22) na haar middelbare school de opleiding Diermanagement aan hogeschool Van Hall Larenstein ging volgen. Tijdens haar stage bij een zorgboerderij ontdekte ze dat ook de zorg voor jongeren haar ligt. Vandaar dat ze in september startte met de deeltijdopleiding Pedagogiek. "Ik zorg straks voor mens én dier."

Diermanagement

"Ik was als klein meisje al een grote dierenvriend. Na mijn middelbare school hoefde ik dan ook niet lang na te denken. Ik koos voor de studie Diermanagement aan Van Hall Larenstein. Tijdens mijn stage kwam ik terecht bij zorgboerderij Leestensch Hof. In eerste instantie was mijn taak het verzorgen van de dieren. Maar al snel hield ik me ook bezig met het begeleiden van de cliënten. Een nieuwe uitdaging die ik verrassend leuk vond."

Behoefte aan kennis

"Al tijdens mijn studie Diermanagement ging ik aan de slag als pedagogisch medewerker op deze zorgboerderij. In de loop der tijd groeide mijn interesse in de doelgroep. Mijn interesse ligt voornamelijk bij de doelgroep jongeren met gedragsproblematiek. Ik merkte ik dat ik steeds meer behoefte had aan kennis over methodieken. De opleiding Pedagogiek was dan ook een voor de hand liggende keuze."

Perfecte wisselwerking

"Door te kiezen voor de deeltijdvariant Pedagogiek kan ik nieuwe kennis uit de opleiding direct toepassen in mijn werk. Zo heb ik onlangs de training ‘Basiscommunicatieve vaardigheden jeugdigen’ gevolgd, waardoor ik in mijn werk nu op een andere manier het gesprek aanga. Vraagstukken uit mijn werk neem ik weer mee als casus in mijn opleiding. Die perfecte wisselwerking; daar leer ik iedere dag van."

Aan de studie

"Toen ik begon aan de opleiding werkte ik 2,5 dag bij de zorgboerderij. Dit heb ik inmiddels afgebouwd tot twee dagen. Met één schooldag en twee werkdagen per week houd ik twee studiedagen over. Ik merk dat ik die tijd zeker wel nodig heb. Maar er is nog geen dag geweest dat ik met tegenzin aan mijn studiedag ben begonnen. Ik vind alle theorieën en methodieken zo interessant dat een studiedag voorbij vliegt."

Zelf de regie

"Het grote voordeel van de deeltijdvariant is dat ik zelf de regie heb. Ik bepaal welke modules ik volg en welke opdrachten ik uitvoer. Ik vind deze manier van studeren erg prettig, omdat ik zo zelf vorm kan geven aan mijn ontwikkeling. Ik kies modules uit die passen bij wat er op dat moment op mijn werkplek speelt. Zo sluiten studie en werkplek naadloos op elkaar aan."

Meer weten over de opleiding? Bekijk dan de opleidingspagina Pedagogiek deeltijd.