Studieopbouw Bachelor Pedagogiek deeltijd

De deeltijd Pedagogiek opleiding is opgebouwd uit acht modules. Hoe die eruit zien, vind je hieronder. Lees verder en weet hoe jouw Pedagogische hbo opleiding vormgegeven wordt.

Afbeelding
sfeer-ba-pedagogiek-vt-lwd.jpg

Modules pedagogiek hbo deeltijd

De opleiding Pedagogiek deeltijd bestaat uit acht modules. De studie is samengesteld in nauwe samenwerking met de beroepspraktijk. Ook werkt de opleiding nauw samen met de opleiding Social Work, waarbij Pedagogiek een specialistische focus heeft en Social Work een generalistisch karakter.

Onderwijsconcept pedagogiek deeltijd

Met een flexibele deeltijdopleiding geef je zelf richting aan jouw studie: jij staat aan het roer! Dit betekent dat je zelf de koers, de snelheid, de tijdsduur en je eindbestemming bepaalt.

Zo ziet flexibel onderwijs eruit

  • Bepaal samen met je studiecoach jouw leerroute.
  • Volg de opleiding in je eigen tempo.
  • Studeer op verschillende manieren: face to face, via online learning én op je eigen werkplek.
  • Per module van 30 EC’s (studiepunten) krijg je een certificaat. Heb je alle certificaten? Dan behaal jij je bachelor!

Vrijheid in deeltijd

Het onderwijsprogramma is opgebouwd uit modules. Je kunt zelf voor een deel de volgorde van de modules bepalen en in meerdere modules tegelijk werken. We stellen vast wat jij al kunt en weet via een valideringstraject. Breng je al werkervaring of een diploma mee, dan kun je sneller je diploma halen. Zo richt je een studie in die bij jouw ontwikkeling en studieambities past.

Studiecoach

Aan het begin van het jaar bespreek je met je studiecoach je doelen, leeractiviteiten op school, thuis en op de werkplek. Samen stellen jullie een leerplan op. Je wordt tijdens je hele studie begeleid door de studiecoach.

Het onderwijsconcept van de opleiding Pedagogiek

Design Based Education is het unieke onderwijsconcept van NHL Stenden. Zo ga je aan de slag met real-life vraagstukken, praktijkgericht onderzoek en innovatie. Zowel binnen als buiten de hogeschool werk je samen met de medestudenten, docenten en onderzoekers. Je leert door te doen en te reflecteren.

Lees meer over ons onderwijssysteem

Internationale mogelijkheden

Bij NHL Stenden kun je een internationale ervaring en interculturele vaardigheden opdoen. Je kan namelijk kiezen om een deel van je studie, kort of langer, in het buitenland door te brengen bij een van onze partnerinstellingen voor hoger onderwijs. Ook biedt ons wereldwijde netwerk mogelijkheden voor online samenwerking met internationale studenten van onze partnerinstituten aan relevante projecten en casestudy's.

Meer over onze internationale mogelijkheden

X-Honours

Wil jij naast je studie nóg meer uit jezelf halen? Wil jij samen met studenten van andere opleidingen werken aan verrassende opdrachten uit het werkveld? Geef dan een boost aan jouw studie met ons excellentieprogramma X-Honours! 

Ontdek X-Honours

Onderwijscatalogus

De onderwijscatalogus bevat gedetailleerde informatie over de inhoud van deze opleiding. Zo kun je opleidingen vergelijken en weet je welke onderdelen aan bod komen.

Is dit de opleiding die je zoekt?

Ben je er van overtuigd dat de opleiding pedagogiek deeltijd bij je past? Schrijf je dan direct in, of kies een van de overige opties als vervolgstap!