Pedagogiek – Pabo dubbele bachelor
Afbeelding
pedagogiek-pabo-double-degree-header
Afbeelding
pedagogiek-pabo-double-degree-header

Pedagogiek – Pabo dubbele bachelor

Studieduur
5 jaar
Start in
september
Locatie
Leeuwarden
Diploma
Dubbele bachelor

Klaar om het verschil te maken in het leven van kinderen? Ontdek onze dubbele bachelor Pedagogiek Pabo waar waar jeugdzorg meets lesgeven. En haal binnen slechts 5 jaar twee bachelor diploma’s.

Leer alles over ondersteuning in opvoeden, opgroeien en complexe en uitdagende situaties die bij kinderen kunnen spelen. Leer ook hoe je inspirerende lesplannen opstelt en een veilige omgeving creëert waarin kinderen groeien. Een krachtige basis om aan de slag te gaan als Pedagogisch professional in de rol van jeugdhulpverlener of leraar. En het verschil te maken voor kinderen van toekomstige generaties, waarin geen kind buiten spel staat.

 • SKJ Registratie mogelijk in de Jeugdzorg
 • Lesbevoegdheid in het basisonderwijs
 • Goede baankansen met dit unieke profiel
 • Na 5 jaar twee bachelor diploma’s
 • Perfecte cross-over als je nog twijfelt tussen Pabo en Pedagogiek
   
Afbeelding
Meet the originals voltijd open dag

Open Dag Voltijd

4 juni 2024, 16.00 - 20:00 uur

Open Dag

De Pedagogiek Pabo dubbele bachelor in het kort

Met deze dubbele bachelor volg je in 5 jaar zowel de opleiding Pedagogiek als de Pabo. Schrijf je in en start met de opleiding Pedagogiek. Geef aan dat je de dubbele bachelor Pabo Pedagogiek wilt volgen. Na het behalen van de propedeuse (in het eerste studiejaar), de toelatingseisen, (aardrijkskunde, geschiedenis, natuur & techniek + Wiscat rekentoets) schrijf je je vanaf het tweede jaar naast pedagogiek ook voor de Pabo in. Je volgt een programma waarin de leeruitkomsten, vakken en stages van beide opleidingen worden gecombineerd in één haalbaar programma. Dit loopt allemaal vlekkeloos in elkaar over.

Theorie én praktijk

Naast het leren van de theorie, ga je ervaring op doen door te leren in de praktijk tijdens een stage op een Integraal Kind centrum (IKC). Hier breng je jouw kennis en vaardigheden in en doe je praktijkervaring op. De gehele groep wordt begeleid door gepassioneerde docenten van zowel de Pedagogiek- als de Pabo-opleiding. Rijke ervaringen!

 

Deze opleiding is helemaal nieuw en de samenwerking tussen de opleidingen Pedagogiek en Pabo is nog volop in ontwikkeling. Deze pagina zal daarom zo af en toe een update krijgen. Wil je meer weten of wil je je alvast inschrijven? Neem contact op met: katja.hendrika.hoekstra@nhlstenden.com (Pedagogiek) of dorithia.jansma@nhlstenden.com (Pabo).

 

Diploma
Dubbele bachelor
Start in
september
Locatie
Leeuwarden
Taal
Nederlands
Studieduur
5 jaar

Hoe ziet het programma eruit?

 • Jaar 1: Schrijf je in en start met de opleiding Pedagogiek. Je geeft bij de start van de studie aan dat je de dubbele bachelor Pedagogiek Pabo wilt volgen. Vereisten zijn dat je de propedeuse van Pedagogiek in het eerste jaar haalt en de toelatingstoetsen voor de Pabo succesvol afrondt. Deze toelatingstoetsen zijn: aardrijkskunde, geschiedenis en natuur & techniek en de Wiscat rekentoets.
  Meer informatie kun je vinden op: www.goedvoorbereidnaardepabo.nl.
   
 • Jaar 2: Vanaf dit jaar schrijf je je in voor Pedagogiek én deeltijd Pabo. Leer niet alleen vakinhoudelijke kennis, maar ontwikkel ook je vaardigheden als leraar. De stage op het Integraal Kindcentrum, is jouw kans om te schitteren als pedagoog en leraar in spé. En een stevige basis aan ervaring op te doen!
 • Jaar 4: Dit jaar studeer je af aan de opleiding Pedagogiek. Tegelijkertijd ga je door met het Pabo-programma én stagelopen binnen een school (IKC/SBO).
 • Jaar 5: In dit laatste jaar volg je de laatste leergebieden van de hoofdfase en afstudeerfase van de Pabo.

Het resultaat? Na deze vijf jaar kun je niet alleen trots zijn op jouw twee felbegeerde bachelor diploma’s. Tevens kun je je aanmelden voor een registratie in het Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ). Dit bewijst dat jij klaar bent om het verschil te maken voor kinderen in de jeugdzorg, jeugdhulp, jeugdbescherming en/of basisonderwijs.

* Mocht je niet voldoen aan de vereisten voor de dubbele bachelor, dan kun je de voltijd bachelor Pedagogiek blijven volgen.

Dus, ben jij klaar om het verschil te maken in het leven van kinderen door ieder kind een kans te geven om zich te ontwikkelen? En wil je weten wat deze dubbele bachelor voor jouw toekomst kan betekenen?

 

Gerelateerde opleidingen: