Ad Human Resource Management

Ad Human Resource Management, Associate degree, voltijd

Werk jij graag met mensen en zoek je een baan op het snijvlak van economie, personeel en management? Wil je graag verder leren, maar zie je het niet zitten om 4 jaar te studeren? Dan is de associate degree Human Resource Management iets voor jou!

Heb je vragen over deze opleiding? Vul dan het online formulier in of stuur ons een WhatsApp via 06 13579931 (werkdagen van 9:30 tot 16:30 uur).
 • Veel aandacht voor de praktijk.
 • Na de Ad kun je doorstromen naar de bachelor HRM.
 • Goede kans op een passende baan.

Wat staat je te wachten?

Het succes van een organisatie wordt bepaald door de mensen die er werken. Een goed personeelsbeleid is dus belangrijk! Als je kiest voor de associate degree Human Resource Management, leer je alles over levensloopregelingen, cao’s, formatieplanning, de introductie van nieuwe personeelsleden en het verzorgen van functiebeschrijvingen

Studiekenmerken

Diploma

 • Associate degree

Start studie

 • September

Locatie

 • Leeuwarden

Taal

 • Nederlands

Kosten

 • Wettelijk collegegeld 2020/2021 € 2143,-
 • Wettelijk collegegeld 2021/2022 € 2168
Bekijk alle kosten

Wat kun je worden met de Ad Human Resource Management?

Met een associate degree Human Resource Management op zak ben je welkom bij veel organisaties. Denk aan banken, verzekeraars, zorginstellingen, uitzendbureaus en gemeenten. Daar kun je bijvoorbeeld aan de slag als junior HRM adviseur, personeelsconsulent, recruiter of verzuimconsulent.

De kans op een baan is vrij groot. Het komt regelmatig voor dat studenten na afloop van hun afstudeerstage een baan in het werkveld aangeboden krijgen.

Onderwijsprogramma

Het onderwijsprogramma van associate degree HRM bestaat uit modules die elk 15 EC’s (studiepunten) waard zijn. Elke module is opgedeeld in een of een aantal leeruitkomsten. In totaal moet je 120 EC’s halen voor een diploma. Het tempo en de volgorde waarin je deze modules doorloopt, bepaal je voor een deel zelf.

Doorstuderen? Doe de bachelor HRM!

De associate degree HRM bestaat uit een aantal modules, en de gemiddelde doorloop is 2 jaar. Wil je daarna nog verder studeren? Dan kun je doorstromen naar de hbo-bacheloropleiding HRM. Afhankelijk van eigen tempo en ervaring, kun je dit traject in gemiddeld twee jaar afronden.

 

vt_ad_human_resource_management_sfeer

Welke vooropleiding heb je nodig voor de Ad Human Resources Management?

Voor de opleiding Human Resource Management associate degree heb je één van de volgende diploma’s en profielen nodig:

Havo
 • NT
 • NG
 • EM
 • CM
 • NT
 • NG
 • EM
 • CM
 • Niveau 4

Voldoe je niet aan de toelatingseisen?

Wanneer je niet aan de toelatingseisen voldoet, zijn er verschillende manieren waarop je mogelijk toch toegelaten kunt worden. Bijvoorbeeld via een toelatingstoets of een 21+ toelatingsonderzoek. Ontdek de mogelijkheden.

studeren_lwd

Stage lopen vanaf jaar 1

De associate degree Human Resource Management is écht iets voor jou als je praktisch bent ingesteld. Meteen in het eerste jaar ga je al een half jaar stage lopen en maak je kennis met het echte werk. Tijdens je stageperiode volg je ook een dag per week colleges.

Waar kun je stage lopen?

Als student Human Resource Management kun je bij verschillende bedrijven stage lopen, bijvoorbeeld bij:

 • Banken
 • Verzekeraars
 • Zorginstellingen
 • Uitzendbureaus
 • Gemeentes

Studieopbouw Ad Human Resource Management

De associate degree Human Resource Management is ontstaan door vraag uit de arbeidsmarkt. Het programma is in samenwerking met het bedrijfsleven ingevuld en daardoor erg praktijkgericht. Je doet bijvoorbeeld projecten voor echte opdrachtgevers. Teamwork is daarbij cruciaal, want ook later tijdens je loopbaan als HR-professional werk je regelmatig samen.

Je begint je studie met het verkennen van de werkzaamheden van een HRM-professional. Ook besteden we aandacht aan het leren leren. Uiteraard volg je ook vakken als Human resource Management, Bedrijfseconomie en de ethische aspecten van het vak.

Jaar 1

In het eerste jaar leg jij de basis voor kennis en vaardigheden die je straks in de praktijk nodig hebt. Je oriënteert je op de arbeidsmarkt en verdiept je in de administratieve organisatie van een personeelsafdeling. Verder volg je vakken over algemene economie, arbeidsrecht, sociologie en psychologie. Ook loop je een half jaar lang 3 dagen in de week stage.

Je verdiept de kennis die je in het eerste jaar hebt opgedaan. Je krijgt inzicht in het werken in een organisatie, de onderlinge verbanden, ethische kwesties en het omgaan met personeel. Ook leer je onderhandelen met allerlei belanghebbende partijen. Verder leer je hoe je een jaarverslag maakt waarin alle ontwikkelingen op personeelsgebied staan.

Ter afronding van je studie loop je opnieuw een half jaar stage. Je voert ook een afstudeeropdracht uit. Je doet bijvoorbeeld een tevredenheidsonderzoek onder werknemers of maakt een risico-inventarisatie.

X-Honours

Wil jij naast je studie nóg meer uit jezelf halen? Wil jij samen met studenten van andere opleidingen werken aan verrassende opdrachten uit het werkveld? Geef dan een boost aan jouw studie met ons excellentieprogramma X-Honours! 

Ontdek X-Honours

Specialisaties

Design Based Education

De wereld van morgen wordt bepaald door de mensen van vandaag. Jij speelt daarin een belangrijke rol.

Met Design Based Education heb je veel invloed op je eigen leerroute. Je werkt in kleine groepen met studenten van andere opleidingen aan echte vraagstukken. Je experimenteert en test oplossingen in de nationale of internationale praktijk. Feedback van medestudenten, opdrachtgevers en docenten helpt je om te evalueren en je ideeën aan te scherpen.