Ad Human Resource Management

Ad Human Resource Management, Associate degree, voltijd

Heb jij oog voor zowel de zakelijke als menselijke kant in een organisatie of bedrijf? Vind je het leuk om wet- en regelgeving rond arbeid te leren en toe te passen? Lijkt het je een mooie uitdaging om mensen te begeleiden naar een nieuwe loopbaan of na ziekte weer te helpen re-integreren in de organisatie? Als HRM-professional zorg jij voor de juiste persoon, op de juiste plaats.

Heb je vragen over deze opleiding? Vul dan het online formulier in of stuur ons een WhatsApp via 06 13579931 (werkdagen van 9:30 tot 16:30 uur).

Je kiest de Ad wanneer je een vak wilt leren waarin mensen centraal staan, maar je jezelf niet direct voor 4 jaar vast wilt leggen. De Ad doe je in twee jaar en daarna kun je meteen aan de slag. Na de Ad kun je nog twee jaar doorstuderen en alsnog de 4-jarige bacheloropleiding HRM afronden.

 • Je past je kennis direct toe in de praktijk
 • Veel ruimte voor je eigen ontwikkeling
 • Kleinschalige opleiding waardoor je veel persoonlijke aandacht krijgt
 • Uitstekende baankansen in uiteenlopende rollen

Wat staat je te wachten?

Werknemers bepalen het succes van een organisatie. Je moet als bedrijf dus goed zorgen voor je mensen en in ze investeren. Als toekomstig HRM-professional leer je bij de associate degree hoe je dat doet. De Ad is een praktijkgerichte opleiding, je loopt twee keer een half jaar stage in combinatie met 1 lesdag per week op school. Je maakt kennis met wet- en regelgeving, de rechten en plichten van werkgevers en werknemers en je verwerft vaardigheden voor werving & selectie-activiteiten. De werkzaamheden van een HRM-specialist zijn heel divers: van vacatures opstellen en nieuwe personeelsleden aannemen, tot plannen maken om de gezondheid en vitaliteit van medewerkers te verbeteren.

Studiekenmerken

Diploma

 • Associate degree

Start studie

 • September

Locatie

 • Leeuwarden

Taal

 • Nederlands

Kosten

 • Wettelijk collegegeld 2020/2021 € 2143,-
 • Wettelijk collegegeld 2021/2022 € 1084,-
Bekijk alle kosten

Wat kun je worden met de Ad Human Resource Management?

Met een associate degree Human Resource Management op zak, ben je welkom bij veel organisaties. Misschien ga jij aan de slag bij een bank als HRM-medewerker. Of als recruiter bij een uitzendbureau. Je hebt veel opties en de kans op een baan is groot. Onze studenten krijgen tijdens hun afstudeerstage regelmatig een baan aangeboden. Misschien staat jouw droombaan hier wel bij:

Verzuimconsulent
Je adviseert je werkgever over hoe het bedrijf het beste met verzuim om kan gaan. Ook zorg je ervoor dat de werksfeer goed is, zodat verzuim minder voorkomt. Daarnaast ben je er voor de medewerkers van een bedrijf, bijvoorbeeld wanneer ze moeilijk hun draai kunnen vinden. Wanneer je werkgever een verzuimgesprek heeft met een collega, ben jij erbij om te begeleiden.

Werving- & selectiespecialist/Recruiter
Als recruiter zoek je actief naar de beste medewerkers voor een opdrachtgever. Je bent actief op platforms zoals LinkedIN en online banensites. Wanneer je die ene topper eruit pikt, zorg je er natuurlijk voor dat hij of zij voor jouw opdrachtgever kiest! Het is heel gevarieerd werk dat je voor een grote organisatie, of voor een weving- & selectiebureau kunt doen.

HRM-medewerker
Je bent het aanspreekpunt voor zowel de directie van een bedrijf als de werknemers. De directie vraagt jou bijvoorbeeld om mee te denken over het personeelsbeleid. Medewerkers bied je een luisterend oor wanneer ze tegen problemen aanlopen.

Onderwijsprogramma

Het onderwijsprogramma van de associate degree HRM bestaat uit 6 modules. Thema’s van deze modules zijn: arbeidsmarkt, werving & selectie, stagelopen, arbeidsverhoudingen, HRM en nieuwe technologie, en de afstudeerstage. In totaal moet je 120 EC’s halen voor een diploma.

vt_ad_human_resource_management_sfeer

Welke vooropleiding heb je nodig voor de Ad Human Resources Management?

Voor de opleiding Human Resource Management associate degree heb je één van de volgende diploma’s en profielen nodig:

Havo
 • NT
 • NG
 • EM
 • CM
 • NT
 • NG
 • EM
 • CM
 • Niveau 4

Voldoe je niet aan de toelatingseisen?

Wanneer je niet aan de toelatingseisen voldoet, zijn er verschillende manieren waarop je mogelijk toch toegelaten kunt worden. Bijvoorbeeld via een toelatingstoets of een 21+ toelatingsonderzoek. Ontdek de mogelijkheden.

Doorstuderen? Doe de bachelor HRM!

Wil je na het behalen van je HRM Ad-diploma nog verder studeren? Dan kun je doorstromen naar de hbo-bacheloropleiding HRM. Afhankelijk van eigen tempo en ervaring, kun je dit traject in gemiddeld twee jaar afronden.

studeren_lwd

Stage lopen vanaf jaar 1

De associate degree Human Resource Management is écht iets voor jou als je praktisch bent ingesteld. Meteen in het eerste jaar ga je al een half jaar stage lopen en maak je kennis met het echte werk. Tijdens je stageperiode volg je ook een dag per week colleges.

Waar kun je stage lopen?

Als student Human Resource Management kun je bij verschillende bedrijven stage lopen, bijvoorbeeld bij:

 • Banken
 • Verzekeraars
 • Zorginstellingen
 • Uitzendbureaus
 • Gemeentes

Studieopbouw Ad Human Resource Management

De associate degree Human Resource Management is ontstaan door vraag uit de arbeidsmarkt. Het programma is in samenwerking met het bedrijfsleven ingevuld en daardoor erg praktijkgericht. Je doet bijvoorbeeld projecten voor echte opdrachtgevers. Teamwork is daarbij cruciaal, want ook later tijdens je loopbaan als HR-professional werk je regelmatig samen.

Je begint je studie met het verkennen van de werkzaamheden van een HRM-professional. Ook besteden we aandacht aan het leren leren. Uiteraard volg je ook vakken als Human resource Management, Bedrijfseconomie en de ethische aspecten van het vak.

Jaar 1

In het eerste jaar leg jij de basis voor kennis en vaardigheden die je straks in de praktijk nodig hebt. Je oriënteert je op de arbeidsmarkt en verdiept je in de administratieve organisatie van een personeelsafdeling. Verder volg je vakken over algemene economie, arbeidsrecht, sociologie en psychologie. Ook loop je een half jaar lang 3 dagen in de week stage.

Je verdiept de kennis die je in het eerste jaar hebt opgedaan. Je krijgt inzicht in het werken in een organisatie, de onderlinge verbanden, ethische kwesties en het omgaan met personeel. Ook leer je onderhandelen met allerlei belanghebbende partijen. Verder leer je hoe je een jaarverslag maakt waarin alle ontwikkelingen op personeelsgebied staan.

Ter afronding van je studie loop je opnieuw een half jaar stage. Je voert ook een afstudeeropdracht uit. Je doet bijvoorbeeld een tevredenheidsonderzoek onder werknemers of maakt een risico-inventarisatie.

X-Honours

Wil jij naast je studie nóg meer uit jezelf halen? Wil jij samen met studenten van andere opleidingen werken aan verrassende opdrachten uit het werkveld? Geef dan een boost aan jouw studie met ons excellentieprogramma X-Honours! 

Ontdek X-Honours

Specialisaties

Design Based Education

De wereld van morgen wordt bepaald door de mensen van vandaag. Jij speelt daarin een belangrijke rol.

Met Design Based Education heb je veel invloed op je eigen leerroute. Je werkt in kleine groepen met studenten van andere opleidingen aan echte vraagstukken. Je experimenteert en test oplossingen in de nationale of internationale praktijk. Feedback van medestudenten, opdrachtgevers en docenten helpt je om te evalueren en je ideeën aan te scherpen.