Lotte Bosma

Afbeelding
Lotte Bosma alumnus ad hrm voltijd
“Toen ik thuiskwam vertelde ik enthousiast over wat ik die dag had geleerd”
Lotte Bosma
alumnus Ad Human Resource Management

Lotte was blij verrast toen bleek dat de supermarkt bij haar om de hoek een HR-afdeling had. Nadat ze daar haar eerste stage als HR-medewerker liep, is ze inmiddels uitgegroeid HR-medewerker op de HR-afdeling van Jumbo Kooistra. Dankzij de Associate degree Human Resource Management (voltijd) is ze goed voorbereid op het brede HRM-vakgebied.  

Wel of geen hbo? 

“Ik wilde eigenlijk direct aan het werk zodra ik mijn mbo-diploma als junior accountmanager had gehaald. Ik zag het eigenlijk niet echt zitten om naar het hbo te gaan. Maar dat veranderde toen ik in het derde jaar van mijn opleiding het keuzedeel hbo volgde. Ik werkte toen samen met klasgenoten aan een HRM-vraagstuk over de werving van nieuw personeel. Ik vond dat zó leuk en interessant, dat ik besloot door te studeren. Als accountmanager was ik veel bezig met het verkopen van producten. Ik vond het altijd het leukste als ik dan bezig was met andere mensen.  De opleiding in HRM zag ik dus als een mooie aanvulling. Daarnaast is de Associate degree maar twee jaar, ook dat sprak mij aan.” 

 “Toen ik eenmaal op het hbo zat, was ik heel blij met de combinatie van vakken, groepswerken, gastcolleges en het opdoen van beroepservaring met stages. Tijdens die stages kwam ik erachter hoe leuk ik het vakgebied vond. Toen ik na een stagedag thuiskwam vertelde ik dan ook enthousiast over wat ik die dag allemaal had geleerd. Bij mijn zoektocht naar een eerste stage, plaatste ik een oproepje op LinkedIn en daar kreeg ik ontzettend veel reacties op, waaronder van de HR-manager van de plaatselijke supermarkt. De winkel kende ik natuurlijk al maar ik wist niet dat zij ook een HR-afdeling hebben. Tijdens het sollicitatiegesprek kwam ik er vervolgens achter dat Jumbo Kooistra meer dan 12 filialen met ruim 1500 medewerkers heeft. De werkzaamheden spraken mij aan”.  

De commerciële wereld is echt mijn ding 

“Als HR-medewerker maak ik bijvoorbeeld contracten op en voer ik salaris- en functiewijzigingen door. Maar de meeste voldoening haal ik nu uit de gesprekken die ik voer met medewerkers. Laatst heb ik bijvoorbeeld een gesprek gevoerd over verzuim. Een pittig onderwerp, maar wel mooi om daar iets in te kunnen betekenen. Ook houd ik mij bezig met verschillende projecten, waaronder bijvoorbeeld een functioneringstraject. Of ik mijn werk als accountmanager helemaal achter me heb gelaten? Nee, want ik houd nog steeds van harde deadlines en commerciële doelen! 

Doorstromen naar de bachelor 

“Ik had zoveel passie voor het HR-vak dat ik besloot na de associate degree door te stromen in het derde jaar van de bachelor HRM. Dit doe ik deeltijd zodat ik het studeren kan combineren met mijn werk bij Jumbo Kooistra. De associate degree en de bachelor HRM lopen goed in elkaar over. Met de Ad heb ik een mooie basis gelegd en de bachelor zorgt voor een stukje verdieping. Deze verdieping kan mij helpen om straks door te groeien tot HR-adviseur of zelfs HR-manager waarbij ik dan een team met HR-medewerkers aanstuur. Mocht je nog twijfelen om deze opleiding te starten? Dan is mijn advies: gewoon doen! Binnen de opleiding is zoveel mogelijk, en die twee jaren? Deze vliegen zo voorbij!”