Annemarie Terstappen

Afbeelding
ervaringsverhaal-annemarie-terstappen.jpg
“De flexibele opleiding is voor mij dé perfecte manier van leren”
Annemarie Terstappen
Alumna duale associate degree Ondernemerschap & Retail Management

Annemarie Terstappen werkt al geruime tijd met veel plezier bij Praxis. Ze ontwikkelde zich van winkelmedewerker tot -manager en is nog lang niet uitgeleerd. Ze koos voor de duale associate degree Ondernemerschap & Retail Management om haar kennis én werkplezier te vergroten.

“Op mijn 16de begon ik als caissière bij de Praxis. Gewoon als bijbaan tijdens mijn middelbare school. Daarna ben ik gestart met de HBO-opleiding Docent Geschiedenis, maar ik kwam er vrij vlot achter dat deze manier van studeren niet bij mij paste. Bij de Praxis zat ik goed op mijn plek. Ik hou van samenwerken en steek graag mijn handen uit de mouwen. Twee jaar later begon ik met de MBO-opleidingen van de Praxis, wat mijn liefde voor de retail aanwakkerde. Ik was vastbesloten om meer stappen te maken bij Praxis en wilde toen al graag een HBO-opleiding doen. In 2019 werd ik assistent winkelmanager en ging alles heel snel. Door regelmatig mijn ambitie uit te spreken naar mijn districtmanager, ben ik in de zomer van 2020 overgeplaatst naar het filiaal in IJsselmuiden om daar aan de slag te gaan als winkelmanager. Voor mij was toen ook het juiste moment aangebroken om de HBO-opleiding te doen bij NHL Stenden.”

Voordelen van flexibel onderwijs

“De flexibele opleiding is voor mij dé perfecte manier van leren, mede omdat ik 40 uur per week werk. Fulltime studeren zou ik simpelweg niet meer kunnen, want ik ben graag bezig voor de klant! Ik merkte dat ik eenvoudig de theorie tot mij kon nemen; alles wat ik leerde, zag ik terug in de praktijk. Je hebt er echt een beeld bij en je bent je veel bewuster van processen, hoe deze in elkaar steken en waarom dit zo is ingericht om een optimale klantbeleving te creëren. Communicatief maakte ik grote stappen, doordat ik andere manieren leerde om kennis over te brengen op anderen. Ook leerde ik van mijn medeklasgenoten. We hadden een kleine groep van 13 personen met medewerkers van Praxis en Hema. Je wisselt ervaringen uit met elkaar, zoals verschillende teamleider-stijlen of het succes van commerciële uitingen. De docenten binnen de opleiding zijn prettig in de omgang en geven je de vrijheid en zelfstandigheid die je nodig hebt.”

Ambities voor de toekomst

“Ik weet nu al dat ik na de associate degree graag verder zou willen met de bachelor. Ik ben nog lang niet uitgeleerd bij de Praxis en zie mijzelf graag winkelmanager worden van een middelgroot tot groot filiaal om uiteindelijk door te groeien naar een uitdagende functie op het hoofdkantoor. Nu nog niet hoor, maar dat lijkt me wel wat voor later. Dan zal ik degene zijn die met de kennis van deze opleiding op strategisch niveau mee kan denken over de processen en hoe je de klanten optimaal kan bedienen. Dan draai ik aan de knoppen zeg maar!”