Finance, Tax and Advice (FTA) duaal

Studieopbouw Finance, Tax and Advice (FTA) duaal

FTA leidt je op tot financieel/fiscaal adviseur. Je krijgt alle bagage mee om particulieren en bedrijven te kunnen adviseren. Je leert alles over onder andere financieringen, belastingrecht, sociale verzekeringen, beleggingen en adviesvaardigheden.

Afbeelding
ba_fta_fotografie_extra_5

FTA is een duale opleiding. Dit houdt in dat het een combinatie is van werken en leren. Zo doe je tijdens je studie al heel veel werkervaring op. Je past je kennis direct toe in de praktijk!

Onderwijscatalogus

De onderwijscatalogus bevat gedetailleerde informatie over de inhoud van deze opleiding. Zo kun je opleidingen vergelijken en weet je welke onderdelen aan bod komen.

Wil je een dagje meelopen?

Wil je weten of  deze opleiding bij je past? Meld je aan voor een Meeloopdag. Meelopen is alleen mogelijk van oktober tot  juni

Aanmelden meeloopdag

 

De praktijk staat centraal

Bij Finance, Tax and Advice werk je praktijkgericht en doe je veel praktijkopdrachten. Je doet onder andere de volgende projecten tijdens de opleiding:

Afbeelding
minoren-algemeen-09.jpg

Business model

Binnen een projectteam ontwikkel je een businessmodel voor een innovatief product of dienst met behulp van bijv. drones, robots of virtual reality.
Afbeelding
minoren-economie-04.jpg

Financiele dienstverlening

Je stelt een financieel plan op voor een particuliere klant.
Afbeelding
du_financetaxadvice_projecten2.jpg

Excursies naar buitenland

In het tweede jaar ga je met je medestudenten op excursie naar the City of London waar je de verzekeringsmarkt Lloyd's of London bezoekt en andere financiële instellingen of je kiest uit Frankfurt waar je o.a. de ECB (Europese Centrale Bank) bezoekt.
Afbeelding
030220teamhorsthuis_8105734_0.jpg

Eerstejaarsstudenten NHL Stenden aan de slag bij de Belastingdienst

Een groep eerstejaars hbo-studenten van NHL Stenden gingen vijf maanden aan de slag bij de Belastingdienst in Leeuwarden. Al vroeg in hun studie maakten studenten van de duale bacheloropleiding Finance, Tax and Advice (FTA) zo kennis met het werken in een

Het onderwijsconcept van de opleiding FTA

Design Based Education is het unieke onderwijsconcept van NHL Stenden. Zo ga je aan de slag met real-life vraagstukken, praktijkgericht onderzoek en innovatie. Zowel binnen als buiten de hogeschool werk je samen met de medestudenten, docenten en onderzoekers. Je leert door te doen en te reflecteren.

Lees meer over ons onderwijssysteem

Internationale mogelijkheden

Bij NHL Stenden kun je een internationale ervaring en interculturele vaardigheden opdoen. Je kan namelijk kiezen om een deel van je studie, kort of langer, in het buitenland door te brengen bij een van onze partnerinstellingen voor hoger onderwijs. Ook biedt ons wereldwijde netwerk mogelijkheden voor online samenwerking met internationale studenten van onze partnerinstituten aan relevante projecten en casestudy's.

Meer over onze internationale mogelijkheden

X-Honours

Wil jij naast je studie nóg meer uit jezelf halen? Wil jij samen met studenten van andere opleidingen werken aan verrassende opdrachten uit het werkveld? Geef dan een boost aan jouw studie met ons excellentieprogramma X-Honours! 

Ontdek X-Honours

Is dit de opleiding die je zoekt?

Ben je er van overtuigd dat deze opleiding bij je past? Schrijf je dan direct in, of kies een van de overige opties als vervolgstap!