Studieopbouw Bachelor degree Commerciële Economie

Tijdens de opleiding Commerciële Economie krijg je veel te maken met de praktijk. Daar leer je namelijk het meest van! Je ontwikkelt een commerciële mindset, leert de strategie van bedrijven te begrijpen en kansen in de markt te herkennen en benutten. Daarnaast loop je stage en doe je veel projecten voor externe opdrachtgevers.

Afbeelding
sfeer-ba-commerciele-economie-vt-lwd-emmen.jpg

Uniek onderwijsconcept

Design Based Education is het unieke onderwijsconcept van NHL Stenden. Zo ga je aan de slag met reallife vraagstukken, praktijkgericht onderzoek en innovatie volgens de design thinking-methode. In deze opleiding werk je veel samen met medestudenten, docenten en het bedrijfsleven. Je leert door te doen! Jij krijgt de ruimte om keuzes te maken in jouw leerproces en te werken aan jouw professionele vaardigheden.

Benieuwd naar projecten van onze huidige studenten? Neem dan een kijkje bij 'projecten van de opleiding.'

Center for Entrepreneurship

Het Center for Entrepreneurship is dé community voor en door ondernemende studenten. In de community word je niet alleen geholpen aan een antwoord op jouw ondernemers vragen, maar kan je ook inspirerende workshops volgen van professionals uit het werkveld. Op deze multidisciplinaire (werk)plek kun jij verder doorgroeien in het ondernemerschap en jouw onderneming uitbouwen.

Ontdek het CFE

X-Honours

Wil jij naast je studie nóg meer uit jezelf halen? Wil jij samen met studenten van andere opleidingen werken aan verrassende opdrachten uit het werkveld? Geef dan een boost aan jouw studie met ons excellentieprogramma X-Honours!

Ontdek X-Honours

Met één been in de praktijk

Tijdens de bacheloropleiding Commerciële Economie staat de praktijk centraal. Direct in het eerste jaar ga je aan de slag met projecten uit de praktijk. Een project waar je in het eerste jaar mee aan de slag gaat is het ontwikkelen of innoveren van een product. Zo bedachten een aantal eerstejaars studenten de G-sok

plaatje_ce.png

G-sok

"Deze sokken zijn voorzien van een speciale griptechnologie aan de onderkant van de sok, die verschuivingen in de sportschoen tegenhouden. Zo heb je meer grip tijdens het sporten. Ook zit er een speciale compressieband in de sok die je voeten warm houden in de winter en de bloedcirculatie stimuleert."

"Je leert tijdens dit project veel over het doen van onderzoek, maar ook inkoop, financiën en marketing komen veel aan bod. Zeker als je nog niet precies weet wat je later wilt worden is dit ideaal. Je krijgt direct de kans om je te oriënteren op deze verschillende vakgebieden.”

Britt Wind, studente Commerciële Economie.

 

Onderwijscatalogus

De onderwijscatalogus bevat gedetailleerde informatie over de inhoud van deze opleiding. Zo kun je opleidingen vergelijken en weet je welke onderdelen aan bod komen.