Afbeelding
Header minormarkt
Afbeelding
Header minormarkt
Minor

Neuromarketing (Neuro)

Start in
februari & september
Ec
30 ECTS
Locatie
Leeuwarden

Lijkt het je interessant om gedrag van consumenten te meten, verklaren, voorspellen en beïnvloeden? En daarbij de basis te leren kennen van sociale psychologie, gedragswetenschappen en een klein beetje neurowetenschap? Dan is de minor Neuromarketing, in de volksmond Neuro, perfect voor jou!

Na deze minor ken je de meest gangbare psychologische theorieën, snap je beter waarom consumenten doen wat ze doen en ben je in staat om ze  door de customer journey heen te loodsen en tot een loyalere klant te maken.

Klik op deze link voor een filmpje van een student die jou voor is gegaan: Minor Neuromarketing van de opleiding Commerciële Economie bij NHL Stenden - YouTube

Inhoud van de minor

Neuromarketing is een breed vakgebied. Er is al heel veel bekend over de menselijke psyche, maar ook heel veel niet. Je hebt dus een lange weg te gaan om jezelf een expert te mogen noemen. Om je op weg te helpen zullen we de meest gangbare en bruikbare theorieën, zienswijzen en kennis aan je voorleggen.  Op basis van de theorie die je hebt meegekregen en waar je zelf al naar op zoek bent geweest kies je een onderwerp wat jij interessant vindt en waar je meer van wilt weten. Met twee andere studenten die een soortgelijk onderwerp hebben ga je aan de slag. Het is de bedoeling dat jij de expert bent op dit onderwerp en dat jij andere marketeers nog wat kan leren.  Alle kennis probeer je te combineren zodat je daarmee een marketing stimulus kan maken om de design gap van de opdrachtgever te dichten. Design gap is een term uit de design science. Het is het verschil tussen een huidige en een gewenste situatie van een bedrijf. In meerdere ontwerpcycli stel je een design gap vast en ontwikkel je meerdere prototypes om de gap te dichten. Daarbij test je of de bedachte oplossing ook echt werkt. Je blijft je oplossing dus continu verbeteren tijdens het semester om de gap steeds kleiner te maken.

Opzet van de minor

De minor bestaat uit 3 onderdelen die allemaal aan elkaar gelinkt zijn.   

  • Theorie Basis. 6EC We beginnen met je bekendmaken op het gebied van psychologie en hoe dit toegepast wordt in een commerciële context. Je krijgt de meest bekende en gangbare inzichten mee.   
  • Theorie Verdieping. 6 EC Je gaat zelf een Neuromarketing onderwerp helemaal uitdiepen. Dit doe je samen met twee medestudenten die dit ook interessant vinden. Je maakt een publicatie in een zelf te kiezen vorm (blog, podcast, white paper, etc.) die geschikt iets leert aan marketeers uit het werkveld.  
  • Toegepaste opdracht. 18 EC Het grootste deel van het semester ben je bezig met het toepassen van je kennis bij een opdrachtgever. Jij zoekt uit welke mogelijke gewenste situaties je kan bereiken door het ontwerpen van een marketing stimulus. Deze ga je ook daadwerkelijk maken en testen op de effectiviteit.  

Deze minor wordt aangeboden door de opleiding Commerciële Economie.

Studiekenmerken

Start in
februari & september
Locatie
Leeuwarden
Taal
Nederlands
EC's
30 ECTS
Type minor
Voor alle hbo-opleidingen

Vragen?

Heb je vragen over deze minor? Stel ze via het online formulier.

Stel je vraag