Afbeelding
ad-commerciele-economie-vt-emmen.jpg
Afbeelding
ad-commerciele-economie-vt-emmen.jpg

Commerciële Economie (Ad)

Andere varianten
Studieduur
2 jaar
Start in
februari & september
Locatie
Emmen
Diploma
Associate degree

Wanneer jij kiest voor de Ad opleiding Commerciële Economie, dan kies je voor een studie waarin jij in twee jaar tijd veel kennis opdoet over online marketing, sales en consumentengedrag. Na het volgen van deze associate degree in marketing kan jij op veel verschillende plekken terecht, in verschillende functies. Misschien start je zelfs wel je eigen onderneming!

In de praktijk

Tijdens de Ad Commerciële Economie leer je door middel van actuele vraagstukken uit de praktijk. Je maakt kennis met het bedrijfsleven waar jij straks in terecht komt en werkt aan vraagstukken op het gebied van online marketing en sales, maar voert ook marktonderzoek uit om te weten te komen hoe je een product of dienst het beste op de markt kan brengen en aan welke doelgroep. Je leert dus door te doen bij de associate degree Commerciële Economie. Hierdoor ontwikkel je vaardigheden zoals samenwerken, creatief denken en leer je mensen te overtuigen van jouw ideeën.

Doordat de opleiding zo praktijkgericht is maak je al snel kennis met actuele uitdagingen van een marketeer. Hoe gebruik je de ontwikkelingen rondom Artificial Intelligence (AI) in je marketingstrategie? Hoe verzamel je klantgegevens met toenemende wet- en regelgeving op het gebied van privacy? Regelmatig komen er gastsprekers vanuit het werkveld langs om jou mee te nemen in deze interessante ontwikkelingen.

In het tweede jaar van jouw opleiding ga je op stage en rond jij jouw opleiding ad marketing af door een afstudeeropdracht uit te voeren bij een bedrijf die past binnen jouw ambities.

Associate degree in marketing en economie

De Ad Commerciële Economie kan je volgen in verschillende vormen. Wil jij doorstuderen maar vind jij vier jaren te lang? Dan zit je goed bij deze tweejarige associate degree in marketing. Jij behaalt in twee jaar een diploma op hbo niveau. Heb je al een baan en wil je vanuit daar je verder ontwikkelen? Kijk dan eens bij de duale of deeltijd associate degree. Jij combineert hiermee werk én studie. Ben jij naar twee jaar nog niet uitgestudeerd? Je kan dan eenvoudig doorstromen naar de bacheloropleiding.

Waarom de Ad Commerciële Economie een perfecte match is voor jou?

  • Jij leert het beste door te doen en vind het fijn om te werken aan echte vraagstukken. De associate degree Commerciële Economie is een praktijkgerichte opleiding die sterk in contact staat met het werkveld.
  • Binnen twee jaar heb jij een associate degree hbo diploma op zak op het gebied van marketing en sales.
  • Jij bent commercieel ingesteld en kunt goed met mensen.
  • Je doet een brede basiskennis op, op het gebied van online marketing, sales en marktonderzoek.
  • Na het afronden van de associate degree marketing kun je een eigen bedrijf starten.
Afbeelding
Meet the originals voltijd open dag

Open Dag

9 november 2024, 10.00 - 16:00 uur

Open Dag

Studiekenmerken Ad Commerciële Economie

De voltijd associate degree opleiding Commerciële Economie kun je volgen op onze locatie in Emmen. Je leert door te doen en werkt aan praktijkvraagstukken op het gebied van online marketing, sales en je voert marktonderzoek uit.

Diploma
Associate degree
Start in
februari & september
Locatie
Emmen
Taal
Nederlands
Studieduur
2 jaar
Afbeelding
Kosten

Wat staat je te wachten bij de Ad Commerciële Economie?

Tijdens deze associate degree opleiding in economie ontwikkel jij je in twee jaar je tot een young professional die een brede kennis heeft opgebouwd op het gebied van marketing en sales. Naast kennis worden vaardigheden steeds belangrijker, daarom kom je direct in je eerste jaar van je ad marketing in aanraking met het bedrijfsleven. Je gaat aan de slag met actuele vraagstukken uit de praktijk. Je leert hierbij overtuigend te communiceren, maar ook hoe je kan onderhandelen en het beste kan samenwerken. De ad commerciële economie bereid je voor op het werkveld, waardoor je al veel praktijkervaring meeneemt naar je stage en je eerste baan. In het eerste jaar bouw jij brede vakkennis om en in het tweede jaar ga jij je meer verdiepen in thema's die voor jou interessant zijn. Dit doe jij onder andere door je eigen afstudeerbedrijf en opdracht te kiezen bij de Ad Commerciële Economie. 

Andere varianten Ad Commerciële Economie

De associate degree Commerciële Economie is te volgen in verschillende vormen. Kom jij van het mbo en wil je graag doorsturen en tegelijkertijd werkervaring opdoen? Kies dan voor de tweejarige deeltijd of duale associate degree (Ad) opleiding Commerciële Economie waarbij jij werk en studie kan combineren. Wil je liever voltijd studeren en gaan voor je bachelor diploma? Kies dan voor de vierjarige opleiding in economie.

Afbeelding
ervaringsverhaal-pam-abeling.jpg
“De opleiding is erg praktijkgericht, dit gaf mij direct een voorsprong op de arbeidsmarkt!”
Afbeelding
ervaringsverhaal-pam-abeling.jpg
Pam Abeling
Alumni Ad Commerciële Economie

De wereld ligt aan je voeten met de Ad Commerciële Economie

Bij NHL Stenden word je voorbereid op een internationale, interculturele en steeds veranderende (werk)omgeving. Zo ligt de wereld aan je voeten!

Wil jij meer weten of wat je gaat doen tijdens de associate degree Commerciële Economie?
Wil je weten wat je kunt verwachten tijdens de vierjarige opleiding hbo Commerciële Economie? Bekijk de studieopbouw op deze pagina. 

Wat kan ik worden na afronding van de opleiding Ad commerciële economie?
Wat kun je worden na afronding van je ad marketing? Alle informatie over jouw toekomst vind je hier.

Wat je moet weten over de opleiding
Belangrijke informatie over de toelatingseisen, kosten en overige zaken tot de ad commercieel economie vind je op de pagina praktische zaken. 

Is dit de opleiding die je zoekt?

Ben je er van overtuigd dat deze opleiding bij je past? Schrijf je dan direct in, of kies een van de overige opties als vervolgstap!