Ad Commerciële Economie

Ad Commerciële Economie, Associate degree, voltijd

Ben je ondernemend en wil je graag aan de slag in een commerciële functie? Het liefst in een moderne en uitdagende werkomgeving. En wil je hier graag in twee jaar tijd voor klaargestoomd worden? Dan is de opleiding Associate degree Commerciële Economie (Ad CE) jouw studie!

 • Je leert veel over (online) marketing, ondernemen en sales.
 • Je volgt een opleiding die in samenwerking met het bedrijfsleven ontwikkeld is.
 • Je werkt in groepen aan praktijkopdrachten en ontwikkelt op deze manier onmisbare vaardigheden voor het bedrijfsleven.
 • Je kunt met je diploma eenvoudig doorstromen naar de bacheloropleiding Commerciële Economie.
 • Je kunt in februari 2019 al met je opleiding beginnen. 

Wat staat je te wachten?

Tijdens de tweejarige Associate degree-opleiding Commerciële Economie (Ad CE) staan marketing, sales, communicatie en ondernemen centraal. Speerpunten tijdens je studie zijn ondernemerschap en techniek. Je leert hoe je bedrijven of organisaties klantgericht kunt inrichten, hoe je de wensen en behoeften van de klanten kunt onderzoeken en welke instrumenten je hebt om daar op in te spelen. 

Studiekenmerken

Diploma

 • Associate degree

Start studie

 • Februari
 • September

Locatie

 • Emmen

Taal

 • Nederlands

Kosten

 • Wettelijk collegegeld 2018/2019 € 2060,-
 • Wettelijk collegegeld 2019/2020 € 2083,-
Bekijk alle kosten

Wat kun je worden met de opleiding Commerciële Economie?

Met het Associate degree-diploma Commerciële Economie op zak kun je aan de slag bij een marketingadviesbureau, in de reclamewereld, bij commerciële bedrijven en bij non-profitorganisaties die steeds marktgerichter werken. Tijdens de studie krijg je ook alle mogelijkheid om te ondernemen en ervaar je of het ondernemen jou op het lijf is geschreven. Naast een baan in loondienst is het voor jou ook mogelijk om je eigen onderneming te starten.

vt_ad_commerciele_economie_sfeer

Toelatingseisen Associate degree-opleiding Commerciële Economie

Voor de opleiding Commerciële Economie Associate degree heb je één van de volgende diploma’s en profielen nodig:

Havo
 • NT
 • NG
 • EM
 • CM + (econ/m&o) + (wisA/wisB)
 • NT
 • NG
 • EM
 • CM + econ/m&o
 • mbo-domein niveau 4*

* Voor de mbo-domeinen Techniek en Procesindustrie, Zorg en Welzijn of Voedsel, Natuur en Leefomgeving gelden aanvullende toelatingseisen. De overige mbo-domeinen zijn rechtstreeks toelaatbaar.

Wil je weten of je met jouw mbo-diploma direct toelaatbaar bent? De snelste manier om het te controleren is via Toelatingstoetsen.nl.

Toelatingstoetsen

Voldoe je niet aan de toelatingseisen? Dan moet je slagen voor één of meer toelatingstoetsen. Meer informatie over de toetsen en hoe je je kunt voorbereiden vind je op de website Toelatingstoetsen.nl.

Ander diploma?

Heb je een diploma dat hier niet vermeld is? Er zijn wellicht toch mogelijkheden om toegelaten te worden. Neem voor meer info contact met ons op via studeren@nhlstenden.com of 058 - 251 34 00.

Geen diploma, wel 21?

Wil je de opleiding volgen, maar heb je niet het vereiste diploma? Dan kun je via een 21+ toelatingsonderzoek mogelijk toch nog toegelaten worden. Voorwaarde is dat je 21 jaar of ouder bent wanneer de opleiding begint.
Meer over het 21+ toelatingsonderzoek
.

studeren_algemeen

Studieopbouw Associate degree-opleiding Commerciële Economie (CE)

Tijdens de tweejarige Associate degree-opleiding Commerciële Economie (Ad CE) staan marketing, sales, communicatie en ondernemen centraal. Je volgt vakken als in- en verkoop, economie, productontwikkeling en marktonderzoek. Daarnaast doe je veel praktijkopdrachten en veldwerk in je eigen regio.

Jaar 1

Kennismaking met beroep

In het eerste studiejaar staat het werkveld van een toekomstig Commercieel Econoom (CE) centraal. Je werkt niet alleen samen binnen de eigen onderneming, maar onderhoudt ook contact met klanten, concurrenten en leveranciers. Elk van deze partijen komt in dit jaar aan bod. Daarnaast krijg je natuurlijk vakken als (online) marketing, marktonderzoek, maar ook in- en verkoop, management, communicatie en Engels. In de projectopdrachten is er veel aandacht voor de praktijk.

Unieke praktijkopdrachten

Tijdens de opleiding zijn er verschillende momenten waarop jij jouw vindingrijkheid in de praktijk kunt inzetten. Wij bieden jou de mogelijkheid om deel te nemen aan bootcamps. Tijdens een bootcamp krijg jij de mogelijkheid om voor een bedrijf in één middag met een medestudent een opdracht uit te werken. Aan het eind van de middag presenteer je het plan en idee aan deskundigen van het bedrijf. Samen met je medestudenten word je natuurlijk goed voorbereid door docenten of ervaringsdeskundigen. Daardoor kan je de opdracht samen met je klasgenoten goed uitwerken. Een goede gelegenheid om jezelf al tijdens de opleiding in de picture te spelen bij je mogelijk toekomstige werkgever.

Wij hebben bijvoorbeeld al gewerkt voor de Rabobank en Vasco Games in Emmen:

https://www.coevordenhuisaanhuis.nl/nieuws/regio/480215/studenten-stenden-brengen-klantreis-rabobank-in-kaart.html

Stage en afronding studie

Je start het tweede jaar met voldoende operationele en uitvoerende vaardigheden. Je leert nu hoe je kunt inspelen op wensen van de klant. De opgedane kennis en vaardigheden breng je vervolgens in de praktijk.

In de tweede helft van het tweede jaar sluit je de opleiding af met een stage en een afstudeeropdracht in een bedrijf. Je maakt tijdens je stage kennis met de praktijk en voert zelfstandig de afstudeeropdracht uit. Een stage tijdens de studie heeft als voordeel dat je de onderneming goed leert kennen en goed voorbereid bent op het bedrijfsleven. En een succesvolle stage geeft je een grote kans op een baan!

X-Honours

Wil jij naast je studie nóg meer uit jezelf halen? Wil jij samen met studenten van andere opleidingen werken aan verrassende opdrachten uit het werkveld? Geef dan een boost aan jouw studie met ons excellentieprogramma X-Honours! 

Ontdek X-Honours

Specialisaties

Vaardigheden

De wereld van morgen wordt bepaald door de mensen van vandaag. Jij speelt daarin een belangrijke rol.

Met Design Based Education heb je veel invloed op je eigen leerroute. Je werkt in kleine groepen met studenten van andere opleidingen aan real life vraagstukken. Je kiest in deze ateliers passende opdrachten, experimenteert en test oplossingen in de nationale of internationale praktijk. Je leert door te proberen en te doen. Goede feedback van medestudenten, opdrachtgevers en docenten helpt je om te evalueren en om je oplossing aan te scherpen.

Nieuwsgierig hoe de opleiding AD Commerciële Economie het doet in vergelijking met andere opleidingen? Hiervan krijg je een goed beeld in Studie in Cijfers, ook wel de studiebijsluiter genoemd. Je vindt deze op www.studiekeuze123.nl.