Marije de Vries

Afbeelding
ervaringsverhaal-marije-de-vries.jpg
“De sfeer is heel gemoedelijk en ik kan altijd met vragen bij mijn docenten terecht”
Marije de Vries
Student Commerciële Economie

Marije de Vries (21 jaar) volgt de opleiding Commerciële Economie in Leeuwarden. “Mijn klasgenoten zijn net als ik écht enthousiast. Wij zijn aanpakkers en doeners! De sfeer is heel gemoedelijk en ik kan altijd met vragen bij de docenten terecht. Ik voel me bij deze opleiding echt op mijn gemak.”

Ik voelde mij direct op mijn gemak

“Op de havo vond ik veel vakken leuk. Het maken van een studiekeuze was daarom niet eenvoudig voor mij. Ik ben gaan onderzoeken welke opleidingen het beste aansloten bij de vakken die ik goed kon. Dit was Economie en Management samen met mijn interesse voor grafisch vormgeven. Twee opleidingen hadden mijn interesse, en ik ben deze gaan vergelijken. Communication & Multimedia Design en Commerciële Economie. Bij CMD vond ik de nadruk op grafische elementen net iets téveel, en ik ontdekte dat ik deze interesse ook kon ontwikkelen bij Commerciële Economie, in vakken zoals contentmarketing.

Mijn keuze voor NHL Stenden was snel gemaakt. Naast dat dit lekker dichtbij was, voelde ik mij direct thuis bij de opleiding en de hogeschool. De sfeer is gemoedelijk en het contact met docenten was vanaf het begin al heel persoonlijk. Ook viel mij het praktijkgerichte onderwijs positief op.”

Praktijkgericht onderwijs

“Tijdens de studie werk je veel samen met je klasgenoten aan opdrachten uit het werkveld. Direct in het eerste jaar krijg je al de mogelijkheid om te ontdekken waar jij goed in bent, door aan de slag te gaan met het opzetten van een eigen bedrijf. Je leert alles op het gebied van ondernemen, sales, marketing, maar ook financiën en HRM. In het eerste jaar was ik de marketingmanager in de groep, en een ander hield zich bezig met bijvoorbeeld sales. Je krijgt allemaal dezelfde basis kennis, maar je krijgt voldoende ruimte om meer te leren over een vak wat jouw interesseert. Dit vind ik heel prettig. Ik weet nu dat ik graag meer wil leren over contentmarketing en social media. Ik heb hierin ook een minor gevolgd.

Daarnaast werken we ook veel samen met studenten van andere leergangen. In het eerste jaar werden wij begeleid door een tweedejaars student. Toen ik dit zelf mocht doen in het tweede leerjaar, heb ik veel geleerd over het oplossen van conflicten en hoe je een gesprek leidt. Ik heb zelfs een conflict opgelost bij een groep eerstejaars studenten. Hier ben ik best trots op! In deze groep was geen gelijkwaardige rolverdeling. Ik heb de groep bij elkaar gezet en ze geholpen aan een efficiëntere werkwijze. Dit heeft positief uitgepakt!”

Juiste studiekeuze

“Ik ben erg blij met mijn studiekeuze en vind het leuk om anderen hierbij te helpen. Bezoeken van open dagen is altijd een goede tip, en vergelijk de studies op onderdelen die jij belangrijk vindt! Met deze opleiding leer ik goed samenwerken en ben ik naast leren uit de boeken, veel bezig met de praktijk. Dit was voor mij de reden om te kiezen voor Commerciële Economie!”