Eva Koers

Afbeelding
Eva Koers
“Projecten worden ondersteund met theorie, erg prettig!”
Eva Koers
Student Marketing Management

De zoektocht van Eva Koers (20) naar een passende opleiding bracht haar twee jaar geleden langs verschillende steden. In Groningen maakte ze kennis met Marketing Management en dat sprak haar erg aan. Uiteindelijk viel de keuze op NHL Stenden in Emmen: een stad die ze al lang kende en waar ze dichtbij woonde. In het tweede jaar van haar studie is ze nu nog steeds blij met haar keuze, ook al vond ze het in eerste instantie spannend om in het Engels les te krijgen.

“Eerst was ik een beetje in shock dat ik een opleiding koos waarin de voertaal Engels is. Wat had ik gedaan? Maar ik vind het heel leuk. Ik heb dyslexie, dus in het Nederlands ben ik ook niet geweldig, dan kan het ook wel in het Engels! En welk bedrijf in Nederland is nu niet internationaal gericht? Dus ik vind het wel logisch dat de opleiding in het Engels is.”

Praktische projecten

“Het leuke aan marketing vind ik dat je uitzoekt wat mensen graag willen. Ik praat graag en ik ben graag bezig met mensen. Ook in teams werken, vind ik leuk; samen met een groep projecten aanpakken en oplossing verzinnen, dat past bij me. En projecten zijn er genoeg tijdens de opleiding. Ze worden altijd ondersteund door theoretische vakken, die je meteen in de praktijk kunt toepassen. Vorig jaar deden we bijvoorbeeld een project over marketingcommunicatietools. We leerden daarbij hoe je social mediakanalen goed opzet, en hoe we een infographic en websitedesign maken. Daar heb ik echt veel van geleerd. Ook deden we een project over een ‘travel experience’. Dat was gekoppeld aan het vak Projectmanagement, dat we hiervoor nodig hadden. Ook het vak Sales kwam aan bod, want we moesten onze reis ‘verkopen’ aan docenten tijdens een beurs. We dachten na over hoe je de marketing aanpakt bij een reis voor toeristen uit China en Vietnam. Ik denk dat de meesten van ons dit project het leukst vonden om te doen.”

“Je kunt de vakken meteen in de praktijk toepassen”

Cultuurverschillen

“De opleiding heeft me ook veel inzicht gegeven in andere culturen. Sterker nog: in de allereerste periode besteed je hier veel aandacht aan. Nederlanders zijn bijvoorbeeld heel direct in hun communicatie, maar dat is niet in alle culturen zo. Dat is iets waar je om moet denken. Hetzelfde geldt voor bepaalde gebaren. Zo heeft het gebaar voor ‘lekker’ met je hand naast je hoofd een andere betekenis in Italië, waar het ‘gestoord’ betekent. Dat leverde wel een grappige situatie op toen mijn moeder voor mijn Italiaanse vriendin had gekookt. Mijn moeder wapperde de hele tijd met haar hand naast haar hoofd, haha!”

''Ik krijg veel inzicht in cultuurgerichte marketing"

Marketingstage

“Ik heb heel veel zin om volgend jaar stage te lopen. Ik zoek een internationaal bedrijf in Nederland om aan de slag te gaan. Het liefst zou ik me bezighouden met online marketing en social media. Daar is nu veel vraag naar bij bedrijven, dus dat komt vast goed. De stages in het derde en vierde jaar gebruik ik om erachter te komen wat ik het liefste doe. Wie weet vind ik in het vierde jaar een fijne stage waar ik op mijn plek ben en waar ik kan blijven werken. Misschien werk ik later wel in het buitenland, Scandinavië of Engeland lijken me mooi. Alle opties staan nog open.”