NHL Stenden

Duurzame bedrijfsvoering

We zijn altijd op zoek naar manieren om onze bedrijfsvoering nóg duurzamer te maken. We zien duurzaamheid als een belangrijk onderdeel van de kwaliteit waar we als hogeschool voor gaan. Duurzame bedrijfsvoering vraagt om duurzaam beleid. Daarom vind je dit thema overal terug in allerlei beleidstukken: van ons strategische instellingsplan tot ons onderwijsbeleid.

Strategisch Instellingsplan

In ons strategisch instellingsplan staat beschreven hoe wij de hoogst mogelijke kwaliteit willen realiseren. Duurzaamheid speelt in alle aspecten van dit plan een belangrijke rol. Het voorwoord beschrijft deze rol vanuit het perspectief van onze medewerkers én studenten:

Het is een verhaal over mensen die met elkaar een bijdrage willen leveren aan het wereldwijd oplossen van maatschappelijke, sociale, economische en technologische vraagstukken, van vraagstukken die steeds minder aan landsgrenzen zijn verbonden.

In het eerste hoofdstuk schetsen we een beeld van onze omgeving en de maatschappelijke vraagstukken van de toekomst. Op pagina 13 van het plan lees je meer over de rol van Duurzaam Onderwijs in ons onderwijsconcept Design Based Education. En verderop op pagina 15 lees je meer over onze inhoudelijke zwaartepunten: Vital Regions, Smart Sustainable Industries en Service Economy.

download het strategisch instellingsplan