Na het indienen van je verzoek tot inschrijving voor een bachelor of AD opleiding krijg je een uitnodiging voor deelname aan de Studiekeuzecheck. Hiermee kun je zien hoe goed jij je hebt georiënteerd en of de opleiding bij je lijkt te passen.

Afbeelding
Headset laptop student

Hoe beter de opleiding bij je past, hoe groter de kans dat je succesvol de studie doorloopt. De Studiekeuzecheck kan per opleiding verschillen en bestaat in ieder geval uit een online matchingtest. Deelname aan de Studiekeuzecheck is verplicht. Als je zonder geldige reden niet meedoet, kan je niet definitief worden ingeschreven.

De Studiekeuzecheck levert je een individueel advies op, positief of negatief. Bij een negatief advies nemen we contact met je op om de aandachtspunten te bespreken. Een negatief advies is niet bindend. Op basis van de feedback die je krijgt, beslis je zelf of je start met de opleiding.

Heb je je aangemeld voor Hotel Management (bachelor en AD), beeldende kunst en vormgeving, theater of vaktherapie, dan hoef je geen studiekeuzecheck te doen. Je ontvangt dus geen uitnodiging voor de studiekeuzecheck.