Wonen op Terschelling

Een kamer zoeken als je aan je opleiding begint? Niet nodig! De eerste twee jaar woon je op de campus op loopafstand van het Maritiem Instituut Willem Barentsz (MIWB). Daarna zorg je zelf voor woonruimte.

Afbeelding
Haven van Terschelling

Over de campus

De campus van het MIWB ligt op een prachtige plek: tussen de bossen en de duinen op West-Terschelling, dichtbij het instituut. Met 204 studenten is het er altijd gezellig. Je krijgt een eigen kamer van ongeveer 15-17 m2 met wastafel. Per verdieping woon je met circa 13 studenten samen en zijn er aparte toiletten en douches en een gezamenlijke woonkamer. met keuken. Je kunt gebruikmaken van een gezamenlijke studieruimte, fitnesszaal en cafébar. In het weekend kun je uiteraard naar huis gaan, maar er zijn ook studenten die dan op de campus blijven. Vragen over het huren van een kamer, huurkosten en meer kun je stellen aan WoonFriesland. Bekijk hieronder ook de video over wonen op de campus en het eiland!

Meer info over wonen op de campus

Laatste twee jaar

Voor het derde en vierde studiejaar zoek je zelf woonruimte op het eiland. Je kunt een kamer huren bij particulieren of met medestudenten wonen op de ‘campong’: zes woningen die worden beheerd door de Stichting Schellinger Ree.