Studiefaciliteiten MIWB

Simulatorcentrum

Alsof je op een echt schip bent; zo ervaren onze studenten het simulatorcentrum van het MIWB. Je vindt er de modernste maritieme simulatoren: een brugsimulator, een virtual engine room simulator en een ladingsimulator. Een compleet schip dus! Het centrum maakt gebruik van de meest geavanceerde technologie en is uniek in Europa.

In het simulatorcentrum leer je 'droog' varen op een schip. Zo krijg je de kans om veel vaaruren te maken. Navigatie, werktuigkunde, automation and control: het komt allemaal aan bod. Ook leer je alles over GMDSS, ECDIS, High Voltage en het voorbereiden van een reis. Een betere voorbereiding op de praktijk is er niet!

Onderzoek en trainingen

In het simulatorcentrum vindt ook onderzoek plaats naar nieuwe moderne toepassingen en technieken zoals augmented reality. Daarnaast gebruiken we de simulatoren voor trainingen en cursussen voor allerlei bedrijven - nationaal en internationaal - in de maritieme sector.

Faciliteiten voor veiligheidstrainingen

Om een vaarbevoegdheid te kunnen krijgen, moet je diverse veiligheidstrainingen hebben gedaan. Het MIWB heeft hiervoor de volgende faciliteiten in huis:

  • Basic Safety Training. In deze cursus leer je hoe je overleeft op zee. Om dat te leren, ga je ook echt het water op.
  • Advanced Firefighting (brandpreventietraining). We hebben een eigen firefightingsite waar je in de praktijk kunt oefenen.
  • EHBO-cursus.

Practicumlokalen en opleidingsschepen

Bij het MIWB breng je voortdurend je theoretische kennis in de praktijk. Je maakt tijdens je opleiding dan ook volop gebruik van de ruime en goed uitgeruste practicumlokalen. Ook ga je tijdens je studie echt varen op verschillende opleidingsschepen. Maritiem Officier studenten brengen de geleerde theorie over navigatie en voortstuwing in de praktijk, evenals het oefenen van vaardigheden als onderhoud aan scheepsinstallaties en wachtlopen. Ocean Technology studenten doen metingen en maken dieptekaarten.

Werkplaatsen

Bankwerken, lassen en een hydraulische installatie in elkaar zetten; het MIWB heeft eigen werkplaatsen waar je dit kunt doen.

Bibliotheek

Boeken, tijdschriften en dvd’s leen je gratis in de bibliotheek. Het enige wat je nodig hebt, is je studentenkaart. Ook kun je online bronnen raadplegen zoals e-books en databanken. Daarnaast kun je er samen of alleen studeren en kun je hulp krijgen bij deskresearch, bronvermelding en het schrijven van je scriptie. Kortom: de bibliotheek heeft het!

Restaurant

Zeelucht maakt hongerig. Gelukkig heeft het MIWB een eigen restaurant. Hier kun je een warme maaltijd, lunch of een kop koffie scoren. Iedere dag wordt er vers gekookt. Met het uitgebreide aanbod kom je de dag wel door!