Noordelijke Academie voor Openbaar Bestuur

Als Noordelijke instituten voor overheid en bestuur bundelen Thorbecke Academie – onderdeel van NHL Stenden Hogeschool - en de Vakgroep Staatsrecht, Bestuursrecht en Bestuurskunde van de RUG, hun krachten in een actueel aanbod aan cursussen, leergangen en trainingen voor noordelijke overheden: de Noordelijke Academie voor Openbaar Bestuur. Met deze gecombineerde kracht staan we garant voor hoogwaardige kennis én toepassing in de praktijk van het openbaar bestuur.

Opleidingsaanbod Openbaar Bestuur

De Noordelijke Academie voor Openbaar Bestuur biedt een breed opleidingsaanbod. Van een basiscursus werken bij de gemeente, waarbij wordt ingegaan op de basis van het staatsrecht, bestuursrecht en de actualiteit tot de leergang Meesterschap voor Griffiers waarin rol, positie, integriteit en strategisch advies aan bod komen.

Achtergrond NAOB

De Noordelijke Academie voor Openbaar Bestuur is eind 2018 opgericht dankzij steun vanuit het garantiefonds van de Bestuursacademie Noord-Nederland. De opleidingsinstituten voor het openbaar bestuur (Thorbecke Academie en de Vakgroep Staatsrecht, Bestuursrecht en Bestuurskunde aan de Rechtenfaculteit van de Rijksuniversiteit Groningen) werken samen om een aanbod te realiseren voor de noordelijke overheden. Deelnemers uit het Noorden kunnen rekenen op een aantrekkelijke korting.

Bekijk het cursusaanbod op www.naob.nl