Over Thorbecke Academie

De Thorbecke Academie - onderdeel van NHL Stenden Hogeschool - is hét instituut voor opleidingen op het gebied van overheidsmanagement. De academie was hiermee ruim 30 jaar geleden de allereerste. De Thorbecke Academie staat in bestuurlijke kringen hoog aangeschreven. Oud-studenten werken nu onder meer als beleidsmanager, veiligheidscoördinator en politicus. Aan de Thorbecke Academie kun je Bestuurskunde-Overheidsmanagement, European Studies, Integrale Veiligheidskunde en HBO-Rechten studeren.

Hoe wij werken

Door grenzen te verleggen bereik je meer. Daarom daagt de Thorbecke Academie studenten en medewerkers uit hun talenten te ontdekken en te versterken. Iedere dag opnieuw. Dat doen we door vernieuwende methoden en manieren te vinden om de sector, onderwijs en onderzoek met elkaar te verbinden. En door te werken met praktijkopdrachten die aansluiten bij wat het werkveld vraagt. Want de steeds sneller veranderende wereld vraagt om ondernemende en vindingrijke professionals, die hun kennis omzetten in innovatieve oplossingen. En die met een doordachte visie verder kijken dan hun eigen vakgebied en durven te doen.

Lectoraten

Aan de Thorbecke Academie is één lectoraat verbonden. Samen met studenten, docenten, bedrijven en instellingen doen zij praktijkgericht onderzoek.

  • Cybersafety: dit lectoraat doet onderzoek naar de vraag hoe veiligheidsproblemen in de digitale omgeving effectief kunnen worden aangepakt.

Meer informatie over onze lectoraten en onderzoeksgroepen vind je op de website van NHL Stenden.

Lees meer over het lectoraat Cybersafety

Het Huis van Thorbecke magazine

Ieder jaar verschijnt ons magazine “Het Huis van Thorbecke”, boordevol interessante artikelen en interviews op het gebied van Recht, Bestuur en Veiligheid. Onze docenten, studenten, onderzoekers, alumni en het werkveld komen aan het woord over diverse onderwerpen; de laatste trends en ontwikkelingen in het vakgebied, lopende onderzoeksprojecten binnen de academie, ervaringen binnen de opleidingen en opiniestukken over maatschappelijke kwesties. Een waardevol magazine voor iedere professional in het domein! Download de laatste editie hieronder!

Afbeelding
cover

Het Huis van Thorbecke

 Editie nr. 2 2023

Afbeelding
cover

The House of Thorbecke

Edition nr. 2 2023