Ons onderwijs: Design Based Education

Ga jij studeren aan de Thorbecke Academie? Dan leer je volgens ons unieke onderwijsconcept: Design Based Education (DBE). Simpel gezegd betekent dit: leren door te doen. Samen met docenten, medestudenten, onderzoekers én echte bedrijven en organisaties werk je aan actuele vraagstukken uit de praktijk. In Nederland maar ook in het buitenland. Je kiest de onderwerpen die jou het meeste liggen.

Leren door te doen

Je onderzoekt een praktijkvraag en komt met vernieuwende ideeën. Om zeker te weten dat jouw idee werkt, test je jouw plan in de praktijk. Je leert dus door te proberen en te doen. Aan de hand van feedback van medestudenten, opdrachtgevers en docenten scherp je jouw idee steeds verder aan tot het dé oplossing biedt voor een vraagstuk.

Persoonlijke leerroute

Geen student is gelijk. Daarom geven we jou de mogelijkheid om een deel van je opleiding zelf in te vullen. Door bijvoorbeeld zelf te kiezen uit opdrachten, minors en stageplekken ontdek je waar jouw talenten en ambities liggen. Daarbij krijg je begeleiding van je coach.

Over je grenzen kijken

Aan de slag voor een multinational in Dubai? Altijd al stage willen lopen in Brussel, het hart van de Europese Unie? Of benieuwd hoe het is om te studeren in Londen? Wij bieden je de kans om jouw grenzen te verleggen tijdens buitenlandse stages en projecten. Maar ook in Nederland werk je samen met internationale studenten en bedrijven. Bij de Thorbecke Academie gaat er een wereld voor je open!

Dit is DBE

Ons onderwijsconcept Design Based Education rust op de volgende vier pijlers:

 1. Design Thinking
  Jij gaat aan de slag met real-life vraagstukken, praktijkgericht onderzoek en innovatie.
 2. Internationaal & intercultureel
  Jij wordt opgeleid tot wereldwijze burger en voelt je thuis in een internationale context.
 3. Multidisciplinair
  Jij gaat aan de slag met co-creatie in ateliers en werkt samen met docenten, het werkveld en onderzoekers. Je werkt opleidingsoverstijgend.
 4. Duurzaam
  Je ontwikkelt leervaardigheden en je eigen professionele identiteit, waarmee je betekenisvolle oplossingen aandraagt voor de samenleving.

Daarom kies je voor DBE

 • Leer in de praktijk door te proberen en doen.
 • Werk aan real-life cases voor opdrachtgevers uit het werkveld.
 • Ontdek waar jouw talenten en ambities liggen.
 • Verleg je grenzen tijdens stages en projecten in het buitenland.