Taallab

Het Taallab biedt hulp bij al je taalvragen en is er voor alle studenten van NHL Stenden. We geven begeleiding bij het maken van schrijfopdrachten zoals scripties, verslagen en rapporten. Je kunt vrij inlopen bij de spreekuren of je kunt een individuele (online) afspraak maken met een schrijftutor om samen naar je schrijfopdracht te kijken. Ook organiseren we iedere week een online taalcafé voor het oefenen van spreekvaardigheid en bieden we ondersteunende workshops en cursussen aan.

Individuele afspraak

Heb je moeite met schrijven, of kun je wat hulp gebruiken bij bijvoorbeeld het formuleren van zinnen of vind je het moeilijk om de feedback (op taal) te verwerken? Maak dan een individuele afspraak met één van onze schrijftutoren. Ze helpen je bijvoorbeeld met de structuur van de tekst, de opbouw van de zinnen, et cetera.

Een schrijftutor corrigeert niet je tekst en kijkt niet je scriptie na. Je kunt dus geen teksten inleveren om de fouten eruit te laten halen. Ook kan een schrijftutor geen uitspraken doen over de inhoud van je tekst, dat is de taak van je eigen docent of begeleider.

Je kunt maximaal drie gesprekken met een schrijftutor inplannen. Studeer je in Assen, Groningen, Meppel of op Terschelling? Het gesprek kan ook online!

Meld je aan voor een individuele afspraak

Inloopspreekuren

Het Taallab is voor alle studenten van NHL Stenden Hogeschool. We bieden nu fysieke ondersteuning aan in Leeuwarden en Emmen

Leeuwarden inloopspreekuur: 
Dinsdag: 16.00 - 17.30 uur*
De inloopspreekuren vinden plaats op Rengerslaan 10, in D.0039. Dit is in de ruimte van X-Honours (loop door de deur bij de rode vlag, achter de koffiebar in de centrale hal).

Emmen inloopspreekuren:
Dinsdag: 9.00 - 12.00 uur*
Donderdag: 9.00 - 12.00 uur*
Binnen deze tijden kun je binnenlopen bij het Writing Center.

* Met uitzondering van de vakanties en feestdagen. 

Taalcafé online

Is Nederlands niet je moedertaal en wil je graag oefenen met gesprekken voeren? Tijdens het online taalcafé praten we over allerlei onderwerpen, zodat je je steeds makkelijker en met meer plezier kunt uitdrukken in het Nederlands. Er is aandacht voor uitspraak, woordenschat en figuurlijk taalgebruik. Je leert ook andere studenten en elkaar cultuur kennen.

  • Voor NT2 studenten niveau B1/B2
  • Elke maandag 15:00 tot 16.30 uur (uitgezonderd vakanties)
  • Via teams
  • met docent Paula Verbeem

Aanmelden? Stuur een mail naar paula.verbeem@nhlstenden.com en vertel kort iets over jezelf (moedertaal, studie, aantal jaar in Nederland)

Schrijftips

Via deze link kom je bij de Blackboardcourse van het Taallab met alle actuele informatie over het Taallab. Ook vind je hier schrijftips en kennisclips die je helpen met beter en sneller schrijven. Als je jezelf aanmeldt voor deze course, dan houden we je op de hoogte van ons aanbod.

Verder bieden de volgende websites nog meer schrijftips:

Informatie en contact 

Het Taallab wordt onder andere mogelijk gemaakt door de NHL Stenden Bibliotheek. Op intranet vind je meer informatie.

Vragen over het Taallab? Mail naar taallab@nhlstenden.com of bel de bibliotheek op 058-2511755