Kees Krijger aan het woord

“Al ruim 25 jaar mogen we ieder halfjaar twee stagiairs van de opleiding HBO-Rechten verwelkomen. Met deze jonge garde halen we nieuwe kennis aan boord. Studenten beschikken vaak over de kritische nieuwsgierigheid die ook ik had toen ik net begon. Zo hebben we via de opleiding toegang tot diverse kennisbronnen. Voor ons als notariskantoor is zo’n stageperiode bovendien de perfecte kans om nieuw talent aan ons te binden. Een kwart van onze medewerkers is hier ooit als stagiair begonnen.

Kees Krijger, werkveld HBOR
Eigenaar en notaris bij Hoekstra & Partners Notarissen in Leeuwarden

Een kwart van onze medewerkers is hier ooit als stagiair begonnen

Ik droomde er altijd van om manager te worden bij FC Tottenham Hotspur. Dat is niet helemaal gelukt. Maar ik run mijn bedrijf wel als een voetbalclub. Ik kijk naar individuele talenten, maar vooral naar het totale team. Ik ben niet op zoek naar Messi’s en Ronaldo’s. Ik zoek teamplayers. Er kunnen per slot van rekening maar twee mensen in de spits staan. De rest vormt de achterhoede maar is net zo onmisbaar.

Ik ben vroeger zelf altijd een kritische en eigengereide student geweest. Ik ben van mening dat als je een grote mond hebt, je ook actie moet ondernemen. Geen woorden maar daden. Vandaar dat ik vanaf het begin in de werkveldcommissie van HBO-Rechten zit. Als werkveldcommissie worden we actief bevraagd door de opleiding over de ontwikkelingen binnen ons vakgebied. We zijn een klankbord, een sparringpartner en een onmisbare luis in de pels. Een rol die mij uitstekend past!”

Ook samenwerken met met de opleiding HBO-Rechten? Neem contact op.

Heb je een uitdagende praktijk- of onderzoeksopdracht, vraagstuk en/of stageplek voor onze aankomende hbo-professionals of onderzoekers HBO-Rechten? Vul onderstaand formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op om de mogelijkheden te bespreken!