Samenwerken met HBO-Rechten

Voor bedrijf en overheid is het belangrijk om te weten wat de geldende wetgeving is én betekent. Onze studenten, docenten en onderzoekers buigen zich over maatschappelijke, juridische vraagstukken, interpreteren wet- en regelgeving op de juiste manier en vertalen deze naar de praktijk. Heb je als organisatie een vraagstuk dat zich leent voor juridisch onderzoek? Wij denken graag met je mee!

Onderzoeksloket Rechten

Ons onderzoeksloket behandelt alle aanvragen die vanuit het werkveld binnenkomen. We analyseren het vraagstuk en kijken hoe we het een plek kunnen geven binnen ons onderwijs. Bijvoorbeeld door het onderwerp te integreren in ons studieprogramma, of als stageopdracht aan te bieden aan onze studenten. Maar een vraagstuk kan ook geschikt zijn voor een afstudeerscriptie, toegepast onderzoek, een brainstormsessie of zelfs een hackaton of symposium. Samen met jou kijken we naar de beste manier om antwoord te krijgen op het vraagstuk of probleem van jouw organisatie. Neem via onderstaand formulier contact op.

Samenwerken? Neem contact op.

Heb je een uitdagende praktijk- of onderzoeksopdracht, vraagstuk en/of stageplek voor onze aankomende hbo-professionals of onderzoekers HBO-Rechten? Vul onderstaand formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op om de mogelijkheden te bespreken!

Ervaringen van onze werkveldpartners

Kees Krijger, werkveld HBOR
Kees Krijger, eigenaar en notaris bij Hoekstra & Partners Notarissen in Leeuwarden

“Een kwart van onze medewerkers is hier ooit als stagiair begonnen.”

Gretha Trinks werkveld HBOR
Gretha Trinks, Manager juridisch team CJIB

“De frisse blik van studenten is zeer welkom.”