Afbeelding
Student

Inschrijving & praktische zaken

Met een inschrijving zet je de eerste stap richting jouw studie bij Maritiem Instituut Willem Barentsz van NHL Stenden Hogeschool. Heb jij jouw studie gevonden? Regel dan direct je inschrijving via Studielink. We vertellen je hieronder meer over de stappen die je hiervoor moet nemen en informeren je over een aantal praktische zaken.

Welke instroommomenten biedt mijn studie aan?

De instroommomenten van je studie vind je op de website van NHL Stenden, op de opleidingspagina.

Hoe schrijf ik me in voor een studie?

Heb je besloten om je in te schrijven voor een opleiding op het Maritiem Instituut Willem Barentsz? Leuk! Op de website van NHL Stenden vind je meer informatie over het inschrijfproces. De officiële inschrijving verloopt via Studielink, de inschrijfportaal van het miniserie van Onderwijs.

Hoe werkt de Studiekeuzecheck van NHL Stenden?

Om te kijken of je gekozen studie goed bij je past, ontvang je bij aanmelding voor een opleiding op het Maritiem Instituut Willem Barentsz een verplichte Studiekeuzecheck. Kijk op de website voor meer informatie over het moment van deze check en wat het doel van deze verplichte Studiekeuzecheck is. Als je zonder geldige reden niet meedoet aan de Studiekeuzecheck, kun je niet definitief worden ingeschreven.

Wanneer is mijn inschrijving definitief?

Op het moment dat je voldaan hebt aan de inschrijvingseisen is je inschrijving definitief. Van de Centrale Student Administratie ontvang je meer informatie over de procedure om tot een definitieve inschrijving te komen.

De inschrijvingseisen zijn:

  1. Je voldoet aan alle toelatingseisen inclusief de opleiding specifieke eisen.
  2. Je hebt de machtiging voor je collegegeld ingevuld/ je collegegeld betaald.
  3. Je hebt voldaan aan de Studiekeuzecheck, indien jouw opleiding dit vereist.

Wanneer ontvang ik mijn bewijs van inschrijving?

Zodra je aan alle inschrijfeisen hebt voldaan, ontvang je van de Centrale Student Administratie een bewijs van inschrijving per e-mail. Het bewijs van inschrijving wordt verzonden in juni (september-intake) en in oktober (februari-intake).

Wanneer ontvang ik informatie over mijn studie?

In juni ontvang je meer informatie over de opleiding. Heb je geen informatie ontvangen? Neem dan contact op met miwb@nhlstenden.com

Wat moet ik nog meer regelen om te studeren aan het MIWB op Terschelling?

  1. Het is belangrijk dat jij je zo snel mogelijk inschrijft bij WoonFriesland. Hoe eerder jij je inschrijft, hoe groter de kans dat je verzekerd bent van een kamer op de Campus. Meer informatie vind je op de website van WoonFriesland.
  2. Inschrijven bij de Gemeente Terschelling; op grond van gemeentelijke voorschriften moet je als student in het bevolkingsregister van Terschelling worden ingeschreven. Dit moet worden doorgegeven via de website van de gemeente Terschelling. Je hebt hiervoor je DigiD nodig. Jouw adres op Terschelling is: Campus Willem Barentsz, en dan het adres wat op je huurcontract van WoonFriesland staat.
  3. Rederij Doeksen; inschrijving bij de gemeente Terschelling geeft jou het recht op het eilandertarief bij het reizen van Terschelling-Harlingen v.v. met Rederij Doeksen. Je bootpas kun je ophalen bij Rederij Doeksen als je van ons hierover bericht hebt gehad.
  4. Voor je start met de opleiding moet je een uniform aanschaffen. Het inmeten en de aanschaf van het uniform gebeurt bij: Smit & van Rijsbergen Uniform- en bedrijfskleding aan de Oudeweg 103 te Haarlem. Telefoon: 023-5310791
    E-mail: info@uniformspecialisten.nl Wij verzoeken je z.s.m. telefonisch een afspraak te maken voor het laten inmeten van je uniform. Het inmeten moet (indien mogelijk) voor 31 mei.  Mocht je onverhoopt niet slagen of een andere reden hebben om de opleiding niet te gaan volgen, dan is er ondanks het inmeten geen verplichting voor afname van het uniform. 
  5. Om de kosten voor de hele opleiding (boeken, uniform, cursussen en voeding) zo goed mogelijk te spreiden werken we met een Fonds Studiebelangen. Het doel van het fonds is het financieel aantrekkelijk maken van het volgen van een studie op Terschelling. Het Fonds Studiebelangen is onderdeel van de Stichting Zeevaartschoolbelangen. Verdere informatie over dit fonds is te vinden op www.szbt.nl.

Tot wanneer kan ik mijn aanmelding/inschrijving intrekken?

Je kunt je aanmelding/inschrijving nog intrekken voor de ingangsdatum van je inschrijving (bijvoorbeeld 1 september). Annuleren/intrekken van je aanmelding/ inschrijving kan via Studielink.

Wil je op of na de ingangsdatum van je inschrijving annuleren, kijk dan op onze website voor meer informatie over het proces van uitschrijven.