Thorbecke Academie Assen

De Thorbecke Academie zit - naast de hoofdlocatie in Leeuwarden - ook in Assen. Je vindt ons in het voormalige postkantoor aan de Zuidersingel. Je kunt hier Integrale Veiligheidskunde in zowel voltijd als deeltijd studeren en is ook ingericht als onderwijsatelier. Hier werken onze studenten van álle Thorbecke-opleidingen aan allerlei praktijkopdrachten.

Assen is een centrale plek waar diverse rijksdiensten gevestigd zijn, denk aan politie, defensie en de rechtbank Noord-Nederland. We zitten op deze manier dicht bij het werkveld om actuele en regionale thema’s te kunnen onderzoeken. Samen met hen en het bedrijfsleven uit de regio werken onze studenten aan diverse vraagstukken uit de praktijk. Tot slot zit de Onderzoeksgroep Cybersafety ook in Assen. Zij onderzoeken hoe overheden veiliger online kunnen werken.

Afbeelding
Locatie Thorbecke Academie Assen

Adres

NHL Stenden Hogeschool Assen - Thorbecke Academie  
Zuidersingel 12-18,
9401 KB Assen

Tel: +31(0) 6 101 826 88 

Parkeren 

Er zijn 10 parkeerplaatsen bij het pand aanwezig. Parkeren is hier gratis. Is deze parkeerplaats vol? Dan kun je betaald parkeren in de omliggende straten of in de parkeergarages op loopafstand van het gebouw: Parkeergarage Torenlaan (Torenlaan 18) en Parkeergarage De Nieuwe Kolk (Weiersstraat 1). Op eigen terrein zijn 14 fietsplaatsen aanwezig.

Openbaar vervoer 

Het bus/treinstation Assen ligt op 11 minuten lopen van de Zuidersingel 12-18.