Thorbecke Academie Leeuwarden

De hoofdlocatie van de Thorbecke Academie bevindt zich op de campus van NHL Stenden Hogeschool. Hier heb je alle faciliteiten die je nodig hebt tijdens je studie. 

Studieplekken

Zoek je een rustig plekje om aan een verslag te werken? Dan kun je terecht bij een van de verschillende studielandschappen. Neem je eigen laptop mee of maak gebruik van een vaste pc. Je vindt er ook 'breakout rooms': kleine vergaderruimtes waar je bijvoorbeeld met je projectgroep kunt brainstormen. Uiteraard is overal wifi!

Studieadviescentrum

Twijfel je of je bij jouw studie wel op de goede plek zit? Of heb je andere vragen over opleidingen van NHL Stenden of studeren aan het hbo? Onze studieadviseurs van het Studieadviescentrum staan klaar om je te helpen. Ook als je nog niet bij ons studeert, kan je bij ze terecht voor hulp bij het kiezen van de opleiding die bij jou past.

Studentendecanaat

Ons studentendecanaat denkt met je mee bij alles wat je wilt bespreken dat nu of in de toekomst van invloed is op je studie. Denk bijvoorbeeld aan studieproblemen, studievertraging, bijzondere persoonlijke omstandigheden, informatie over financiële regelingen, studeren met psychische en/of lichamelijke klachten. Samen met de studentendecaan bespreek je jouw situatie en zoek je naar passende oplossingen om jouw studie zo goed mogelijk te laten verlopen.

International Office

Studeren of stage lopen in het buitenland, wie wil dat nou niet? Onze International Office adviseert je over wat er mogelijk is en hoe je je buitenlandse stage of uitwisseling regelt. Doordat NHL Stenden overeenkomsten heeft gesloten met partneruniversiteiten in allerlei landen zijn de mogelijkheden groot!

Student Info

Bij Student Info kun je terecht voor al je vragen over studiegerelateerde zaken. Denk aan roosterwijzigingen of hoe je een docent kunt bereiken. Kan Student Info geen antwoord geven op je vraag? Dan word je meteen doorverwezen naar de persoon of afdeling die je wel kan helpen.

ICT Support Centre

Zonder goed werkende computers en snelle wifi ben je nergens als student. Onze ICT-professionals zorgen ervoor dat de netwerken, verbindingen, computers en programma’s werken en up-to-date zijn. Natuurlijk kun je ook bij het ICT Support Centre terecht met vragen.

Document Centre

Je scriptie, werkstuk of stageverslag mooi laten drukken en inbinden? Dat kan bij het Document Centre. Zelfs als je het last-minute nog moet inleveren! Ook voor goedkope kleurenkopieën, drukwerk en kantoorartikelen kun je er terecht.

Bibliotheek

Boeken, tijdschriften en dvd’s leen je gratis in de bibliotheek. Het enige wat je nodig hebt, is je NHL Stenden-pas. Ook kun je online bronnen raadplegen zoals e-books en databanken. Daarnaast kun je er samen of alleen studeren en hulp krijgen bij deskresearch, bronvermelding en het schrijven van je scriptie. Kortom: de mediatheek heeft het!

MyAcademy

Wil jij jezelf verdiepen, verbreden of je kennis bijspijkeren? Via MyAcademy, onderdeel van NHL Stenden, kun je verschillende trainingen en workshops volgen. Bijvoorbeeld op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, digitale vaardigheden, talen, en handig studeren. Voor het volgen van deze cursussen kun je vaak nog studiepunten krijgen ook!

Restaurant en cafés

’s Ochtends een lekkere koffie scoren, of in de pauze genieten van een broodje, salade of gezonde snack? Met het aanbod in onze cafés en restaurants kom je de dag wel door! Alles wordt vers bereid volgens het Dutch Cuisine concept: lokaal, volgens het seizoen en volgens het 80/20 principe: 80% groente en 20% groente en vlees. Duurzaam en gezond! Onze eigen studenten van de hotelschool bereiden en serveren de gerechten, onder supervisie van docenten.

Ga naar de contactgegevens van de locatie in Leeuwarden