Afbeelding
studenten

Toelating: Voldoe je aan de toelatingseisen?

Voor elke opleiding zijn toelatingseisen van toepassing. Denk aan een havo-, vwo- of mbo-4 diploma met het juiste profiel en vakkenpakket.

Op de opleidingspagina vind je per opleiding de toelatingseisen. Kies een van onderstaande opleidingen om de toelatingseisen te bekijken:

Ik voldoe niet aan de toelatingseisen, wat nu?

Voldoe je niet aan de toelatingseisen maar wil je kijken of er nog andere mogelijkheden zijn om toch de studie van jouw keuze te volgen? Klik hier voor meer informatie rondom toelating.

Deficiëntiecursussen wiskunde en/of natuurkunde

Wil jij in september 2024 starten met de opleiding Maritiem Officier, Ocean Technology, of Maritieme Techniek maar heb je een deficiëntie in wiskunde en/of natuurkunde? Het MIWB verzorgd deficiëntiecursussen voor iedereen die na de zomer start met een van deze opleidingen, ter voorbereiding op de toelatingstoets

  • 3-daagse cursus wiskunde – 30, 31 mei en 3 juni – locatie: Terschelling 

  • 3-daagse cursus natuurkunde – 4 t/m 6 juni – locatie: Terschelling 

  • Toelatingstoets – 13 juni – locatie: Leeuwarden 

Meer info & aanmelden
 

Is de medische keuring verplicht?

Voor de opleiding tot Maritiem Officier is de medische keuring verplicht vóór aanvang van de studie. Voor de opleiding Ocean Technology is de medische keuring niet verplicht voor aanvang van de studie, maar dient deze wel gedurende de opleiding gedaan te worden om deel te kunnen nemen aan cursussen. 

Graag ontvangen wij z.s.m. (uiterlijk 15 augustus) een kopie van deze keuring. Je mag deze per e-mail opsturen naar miwb@nhlstenden.com)