Praktische zaken Ocean Technology

Voor de opleiding Ocean Technology zijn verschillende vereisten nodig om toegelaten te worden tot deze opleiding. Deze toelatingseisen vind je hieronder.

Afbeelding
Photo

Toelatingseisen Ocean Technology

Voor de opleiding Ocean Technology heb je één van de volgende diploma’s nodig:

Voldoe je niet aan de toelatingseisen?

Wanneer je niet aan de toelatingseisen voldoet, zijn er verschillende manieren waarop je mogelijk toch toegelaten kunt worden. Bijvoorbeeld via een toelatingstoets of een 21+ toelatingsonderzoek. Ontdek de mogelijkheden.

Jij kiest je stagebedrijf

In het derde en vierde jaar van je opleiding loop je stage. Je kiest zelf bij welk bedrijf je dat doet. Tijdens je studie maak je kennis met de verschillende beroepssectoren, zodat je kunt ontdekken waar jouw interesse ligt. Ga je praktijkervaring opdoen bij Boskalis, Deep, Allseas, Fugro, Van Oord of bij Rijkswaterstaat?

Veel stages zijn in het buitenland: een mooie kans om bijvoorbeeld een tijdje in Hong Kong, San Francisco, Singapore of Oman te wonen! Maar je kunt natuurlijk ook gewoon in Nederland stage lopen.

Kosten

Als student betaal je elk jaar collegegeld. Hoeveel collegegeld hangt af van een aantal factoren zoals je nationaliteit en je al behaalde diploma’s in het hoger onderwijs. In de meeste gevallen ligt het collegegeld rond de € 2.000,- per jaar. 

In sommige gevallen betaal je het instellingscollegegeld. Dit hangt af van een aantal factoren, zoals je nationaliteit en je al behaalde diploma’s in het hoger onderwijs. Lees hier meer over het instellingscollegeld en de hoogte daarvan. 

Wettelijk collegegeld 2020/2021 € 2.143,-
Wettelijk collegegeld 2021/2022 € 1.084,-
Uniform € 1000,-